Connect with us

Hír

Watkins örülne, ha maradhatna a Ramsben

Sammy Watkins számára is véget ért a szezon vasárnap, amikor csapata kikapott a Falcons ellen hazai pályán. Ám esetében nem csak a pihenésről szólhatnak a futball nélküli napok, hiszen a jövője még bizonytalan. Watkins ugyanis szabadügynök lesz márciustól.

 

 

Nagyot szólt a hír, amikor a Rams egy csere utján megszerezte Watkinst a Billstől, egyben azt is jelentette, hogy nagyon kevés időt hagytak neki az akklimatizálódásra. Az összeszokottság hiánya gyarkan meglátszott a passzjátékban, hiszen Goff tündöklése ellenére nem hozott meghatározó WR1 számokat. Sőt, néha az volt az ember érzése, hogy Robert Woods és Cooper Kupp mögött csak harmadik számú elkapó lehet a csapatban. Egy teljes offseason viszont könnyen megoldhatná a közte és Goff közötti kapcsolat hiányosságait, és reméli, hogy erre lesz lehetősége.

 

Az idei szezonunkból tisztán látszott, hogy valami elkezdődött, és megtisztelő lenne, ha továbbra is részese lehetnék a folyamatoknak. Azonban innentől már az üzleti része érvényesül a focinak, de igyekeztem meggyőzni mindenkit a pályán és azon kívül is, hogy maradni szeretnék.

– mondta Watkins.

 

Nos igen, az a bizonyos üzleti rész. Mivel a 2018-as második körös pickjüket kellett érte feláldozni, józan parasztival gondokodlva nem egy szezonra tervezték Los Angelesbe hozni. De a hosszú távú szerződés megkötéséhez tökéletes volt az idei szezon a bizonyításra, felvállalva a kockázatot, hogy egy esetleges ligaelit szezonnal lehet más csapat több pénzért elhappolta volna előlük. Ettől vélhetően nem kell félnie a Ramsnek, hiszen űrszámokról szó nincs Watkins esetében, és ha lehet hinni a szavainak, akkor szívesen maradna az Angyalok Városában a még mindig csak 24 éves elkapó.

 

Igen ám, de a Rams biztos meg akarja tartani? Ez valószínűleg a játékos fizetési igényein múlhat majd. Watkins idén végre sérülésektől mentes szezont hozott le, cserébe pedig volt egy hónapja összeszokni irányítójával, ezzel kicsit árnyalja a róla alkotott összképet. Azonban focizni még mindig tud, így jó eséllyel egy 10+ milliós átlagú szerződést is megpályázhat az emelkedő salary capnek hála. Csakhogy a Ramsnek hiába van jelenleg olyan ~50 milliós kerete a szabadügynökeire, néhány játékossal nem ártana hosszabbítaniuk. Ráadásul ott van Aaron Donald is, aki meglepődnék, ha nem kapná meg a valaha volt legnagyobb fizetést, amit védőjátékos kapott, ez pedig 20+ milliós éves átlagot jelent.

 

Hogy Watkins-e a prioritás a Ramsnél, arra csak később kaphatunk választ, de meglepne, ha nem találnának ki egy közös nevezőt a folytatást illetően.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!