Connect with us

Hír

Dan Quinn változtatna a keretszámon

A jelenlegi NFL szabályok szerint minden mérkőzésre 53 ember lehet nevezni az aktív keretbe, de ezek közül a játékosok közül csak 46-ot jelentenek be minden meccsre. Dan Quinn, az Atlanta Falcons vezetőedzője változtatna ezen az alkalmassági szabályon, mert a mostanit pazarlásnak tartja.

Ha csak egyetlen dolgot mondhatnék, hogy mivel tegyük jobbá a ligát, akkor növelném a meccskeretet. Persze megadja a lehetőséget, hogy sérülések esetén legyenek tartalékjaink, szóval a 46-os keret elégnek kellene lennie, de nem az. Lehet 10 év múlva feljebb megy ez a szám, de én nem várnék addig. Ez a liga a nevelésről is szól, márpedig csak úgy tudunk nevelni játékosokat, ha játszatjuk őket. Márpedig ha nagyobb merítési lehetőségünk van a meccseken, akkor több játékosnak tudunk snapet biztosítani.

Van értelme annak, amit Quinn javasol, ráadásul Hue Jackson is egyetértését fejezte ki ezzel kapcsolatban, de ahhoz a tulajdonosoknak és az NFL vezetőinek is egyet kell érteniük vele. Kissé meglepő, hogy eddig nem vette fel senki ezt az ötletet a tulajdonosok közül, hiszen ők fizetik a játékosokat, akkor miért ne játszhatnának minden mérkőzésen. Legutóbb 2012-ben történt módosítás a rosterek növelését illetően, akkor 80-ról 90-re bővítették a “nyári roster” létszámát. Tavaly már az debütált, hogy nem hullámokban csökken a keretek létszáma augusztusban, hanem szeptember 1-én kell a csapatoknak a 90-ből 53-as keretet szűkíteni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!