About the author

27 Comments

 1. 1

  Hurrá Torpedó

  Azert a cimvalasztas elegge bulvarosra sikeredett.
  A lelepes szo az elegge sima gyozelmet jelent, es nehezen huzhato ra pont a masik iranyitora ugy, hogy az eleg kiveteles teljesitmenyt nyujt, 500 yard felett passzol 3 TD-vel es INT nelkul.
  Tehat szerintem a cim nem jo. Irhattal volna Brady helyett Patriotst, Patriots defenset, onmagat, barmit, csak TB-t nem. (Tartom egyebkent, hogy a NE onmagat verte meg, ilyen tamadoszamokkal statisztikailag lehetetlen kikapni.)

 2. 2

  acsdav2

  Elképesztő, hogy máris történelemként beszélünk erről a döntőről. :)
  Én azért kicsit megcáfolnám a cikket, néhány dologban. :)
  1. Szerintem a Pats-nek ez a döntő ajándék volt. Az alapszakaszban is volt pár szerencsés győzelem. Én a Steelerst jobb csapatnak éreztem az AFC-ben, még Shazier kiesése után is. Az egymás elleni meccsen Brown is kiesett, ennek ellenére csak Jesse James ügyetlenségén múlott, hogy nem a Kohászok örülhettek. Ha csak 2.kiemelés lett volna, ami szerintem a reális lett volna, nem hiszem, hogy a Jags-Steelers duó meg lett volna a PO-ban.
  2. A mai napig nem értem, miért tartották underdognak az Eaglest. Egyértelmű volt, hogy melyik csapat áll jobb erőkből. Persze a rutin és a TB-BB duó jól hangzik, de nem éreztem reálisnak a Pats esélyesnek ki kiáltását. Foles a Vikings védelmet is darabokra szedte. Majd pont a borzasztó Pats D ellen ne ment volna?

 3. 3

  kitalaltnev

  A nagydöntők top 10-es listáján előkelő helyen szerepel nálam az 52., a Pats veresége ellenére is. Tartom egyébként 🤔, h. az Eaglest tavaly a PO-ban nem lehetett megállítani.

 4. 4

  BoomOrBust

  Az baj ha a vitathatatlanul szabályossal én vitatkoznék? :)

 5. 5

  wolandrule

  Lelépte, :D

 6. 6

  katonadani

  követelem a versenykiírás győztesének :D

 7. 7

  csak ezt ne

  Jó cikk, rossz cím. Lelépte volna, csakugyan? Nem. A BB által meggyengített, amúgy sem túl acélos védelmet, azt lelépte, és így nagy nehezen behúzta az Eagles a meccset, egy szerencsés időben jött fumble segítséggel. Tudjuk mi történt volna, ha az a villanás nincs, most akkor TB zsenialitásáról szólna ez a cikk is, jó eséllyel.

  Nem gondolnám, hogy a Pats érdemtelenül jutott volna a döntőbe, ezt éppen maga a döntő mutatta meg, szerintem a Jax, vagy a Steelers egy igen alapos veréstől menekült meg így. Az az igazság, hogy az Eagles nagyon megérdemelte már ezt a SB-t, én jó szívvel fogok rá visszagondolni, nagy meccs is volt, emlékezetes menetelés végére tett egy felkiáltó jelet. A Butler ügy, mint a legtöbb Pats szurkolónak, mindig egy kis keserű szájízt ad az emléknek, különösen, ha ez bizonyul TB utolsó SB fellépésének, de ezzel már együtt kell élnünk.

 8. 8

  csak ezt ne

  Szerintem a Steelers semmivel nem volt jobb csapat, mint a Pats, az egymás elleni szoros meccs egy egyszeri kifutott ritka jó teljesítmény volt, Big Ben tényleg nagyszerűen játszott azon a meccsen, (majd figyeljük meg mi lesz idén), de különösen az Eagles ellen, teljesen reménytelennek tartottam volna őket. Emlékszem a 2016-os meccsükre is, rémisztő verést kaptak akkor is. A pennsylvaniai rangadók történelmileg sem a Steelers dominanciáról szóltak, de a mostani keretekkel, szakmai stábokkal szerintem áldás volt a Steelersnek, hogy kihagyták ezt a magasságot. Jó volt ez így, sokkal nehezebben menne az idény előtti szokásos szájkarate.

 9. 9

  makosteszta

  A cím valóban nem túl szerencsés, Foles max a NE védelmét lépte le.

  A zárójeles megjegyzéssel viszont nagyon nem értek egyet, a lehetetlen az, ha egy csapat kvázi védelem nélkül nyer. Ezt pl a New Orleans remekül demonstrálta az elmúlt években, ha a jó támadó statok elegendők lennének a nyeréshez, a Saints kb minden évben SB-t nyert volna.

 10. 10

  acsdav2

  Azért azt megjegyzem, hogy azt a “nagy verést” 2016-ban a Landry Jones vezette Stelelersnek osztották ki. Szerintem képes lesz Big Ben idén is jól játszani, de ez majd elválik. Esélytelen biztos nem lett volna a csapat elvégre a Jags D-nek tettek fel 42 pontot. Nem hiszem, hogy nem tudtak volna a Pats-hez hasonló pont mennyiséget felrakni, amivel meccsben maradtak volna.

 11. 11

  bjeela

  Talán értem Renningan címét, amivel arra akart utalni – és a cikk tartalma is ezt erősíti -, hogy Foles ezen a meccsen tökösebb, magabiztosabb volt, mint Brady, még ha csak hajszálnyival is.

 12. 12

  Bujdy Bujdy

  Az a baj, hogy felvetődik ez a kérdés. Mármint én örülök, hogy az SB-n pár “vitatható” ítélet úgy dőlt el, ahogy.
  Annak nem örülök, hogy az alapszakaszban azok az ítéletek fordítva történtek.

  Ez egyrészt azért gáz, mert inkonzisztens lett a szezon, másrészt azért, mert az alapszakasz ítéletei szerintem szarok voltak… ;)

 13. 13

  csak ezt ne

  Nem jól emlékszel. Big Ben volt az irányító és nem idézőjeles a nagy verés, 34-3, az bizony egy kiadós ruha volt.

  A mi lett volna ha, egy terméketlen vitához vezethet csak. maradjunk annyiban, nem tudjuk. Majd ha egyszer kiérdemli a Steelers, akkor ott lesz. Én nem várom persze, de biztos lesz ilyen is. Ha egy jobb HC lenne, ez már évek óta legalább egyszer bekövetkezett volna ennyi tehetséggel a keretben. De már megint a mi lett volna ha mezejére léptem.

 14. 14

  acsdav2

  Félreértettem. Azt hittem a Pats elleni meccsre gondoltál a nagy verés alatt. Abban teljesed igazad van. Ott nagyon gyengék voltak. Én nem tudom megítélni mennyire Tominon múlik a dolog. Sok helyen olvastam, hogy nem nagyon tud váltani meccs közben és BB simán lematcheli.

 15. 15

  csak ezt ne

  Nem vagyok kibékülve Tomlinnal. A szakmai részeken is lehet bőven vitatkozni, de pszichikai felkészítésben, a csapategység megteremtésében, a fókusz kialakításában a megnyilvánulásai, nem tudok mást mondani, rendszeresen gyatrák, olykor egyenesen ostobák. A Jax elleni 2. meccs tavaly, mind szakmai, mind az utóbbi szempontból kimagasló példa erre. (Mondják, hogy az O koordinátor volt rossz. Na ne. Aki már volt vezető, az tudja, hogy ez nem komoly. Ott a 2012-es példa, amikor Harbough elküldte a jó barátját ebből a pozícióból, mert ezt látta jónak, és meg is lett az eredménye.)

 16. 16

  Mr Foherty

  Hogy érted azt, hogy BB által meggyengített védelem???

 17. 17

  picksix

  Nyilván a NE vereségének BB a kerékkötője :D
  Emellett mondjuk a “szerencsés időben jött fumble” is érdekes. Ennek is meg volt az oka, a vége felé közeledve sokkal jobban odaértek Bradyre, pont fordítva, mint az Atlanta ellen. Bravúr lett volna fordítani, egyenlíteni esetleg a hosszabbításban nyerni a Patsnek.

 18. 18

  tmbb

  pedig az alapszakaszban alkalmazták helyesen a szabályt.

 19. 19

  csak ezt ne

  Ezt szerintem ne tegyük fel megint a rezsóra. Minden idők legszarabb SB védelmét sikerült összerakni erre az estére. Miközben beöltözve ott állt a snapek 98%-t addig pályán töltő CB. Ami szemlátomást nem csak az érintett játékosnak fájt, de az egész védelmet megzavarta. A félidőben sem sikerült ezen változtatni. Úgy, hogy a második félidőben egy megállítása volt a védelemnek, de az is már mezőnygól távolságon belül. Amit BB mindig hangoztat, hogy az év végén vagyunk a legjobbak, az konkrétan nem jött így össze, pont úgy nézett ki a védelem, mint az első héten, de lehet picit rosszabbul. Hát így értettem.

 20. 20

  csak ezt ne

  Igen ezúttal sajnos pont ő volt az. (Mármint nem a vereségé, mert annak nem kell kerékkötő, hanem mondjuk a védelem összeállításáé.) Persze, hogy ő a legnagyobb edző, ez nem is kétséges, de ez most nem volt rendben.

  Nem, mint a cikk is írja az az egy sack volt az egész meccsen. Ha ott hamarabb szabadul, akkor nem látom be miért ne jött volna össze a 4. TD is, mint előtte háromszor zsinórban. Én nem láttam semmi javulást vagy nagy ötletet az Eagles D részéről sem. Éppen, hogy a 2. félidőre még jobban elfogytak, mint már említettem minden támadás sorozatot TD-al fejezett be a 2. félidőben Pats addig.

 21. 21

  akdestroyer

  Arra hogy a patriots way ezúttal fordítva sült el.
  BB jegelte Butlert valami piszlicsálé dolog miatt az SBn, mert az erősebb kutya baszik, és amúgyis Patriots way, és ebbe az arroganciába beledöglött az egész secondary.

 22. 22

  sgtGiggsy

  Ha Ertz TD-jére mondod, akkor nem, nem az alapszakaszban alkalmazták jól. Labda elkap, biztosít, két lépés, harmadikkal ugrás. Ha ez incomplete passz akármilyen logika alapján…
  A másik TD valóban véleményes volt.

 23. 23

  BoomOrBust

  Én elsősorban a Foles TD-re gondoltam, mert arra írta renningan, hogy vitathatatlan.
  Az Ertz és a Clemens nálam nem kérdéses (az Ertz jó, Clemens nem).

 24. 24

  Mr Foherty

  Úgy érted az, hogy előtte két hétig beteg volt és sem fizikailag, sem taktikailag nem tudott felkészülni az piszlicsáré dolog? Ezt mindkét fél megerősítette a maga módján. Épp annyira szedte össze magát a srác, hogy beöltözhetett, mert szükség esetén még így is jobb CB teljesítményt nyújtott volna, mint mondjuk Gillislee. Ennyi. Nem kell túlgondolni hülyeségekkel.

 25. 25

  Mr Foherty

  Csak, hogy ezt is helyretegyük: nem a secondary-n ment el a védekezés, hanem a DL és LB soron. Az első negyedben volt, hogy Jeffery megégette Rowe-ot, de később már ilyen nem volt. Ezért nem lett volna sok értelme egy legyengült Butlert kipróbálni. Elég szoros meccs volt, egy percig nem volt “elment a hajó” helyzet, hogy minden mindegy alapon lehessen próbálgatni dolgokat.

 26. 26

  csak ezt ne

  Ugyan már. Ez nem így megy. Ez a teljesítmény a védelem részéről en bloc értékelhetetlen volt. Mindegyik védelmi sortól, és nem SB, és nem Patriots, hanem bármely NFL csapat, bármely mérkőzése szinten. Konkrétan rémisztő volt minden eleme a védekezésnek.

  Vicces az is, amit a próbálgatásról írsz. Tényleg nagy próbálgatás lett volna visszaállni az egész évben megszokott csapatra, a nyilvánvalóan balul elsült, besült próbálgatás helyett.

  Szerintem ebben lehetetlen meggyőzni, nagyon megalapozott és határozott véleményem, hogy BB egoja ezúttal diadalmaskodott a csapatérdek felett sajnos. Ha Butler valami komoly fegyelmi vétséget követett volna akkor tiltsa el, ez a beöltöztetem, hadd álljon ott, és akkor se engedem be, ha elmehet ezen a meccs, ez szín tiszta hübrisz volt. Pont.

 27. 27

  Mr Foherty

  Ezt sokan sok helyen elmondták már: semmi fegyelmi vétség vagy ego vagy példastatuálás nem volt mögötte, egyszerűen beteg volt és épp annyira szedte össze magát, hogy vésztartaléknak jó legyen. És persze rémes volt a védelem, de képzeld mennyire rossz lett volna, ha még az épkézláb játékosokat is kiveszik belőle (Gilmore és Rowe voltak a tűrhető szint). Sose tudjuk meg, hogy egy egészséges Butlerrel mi lett volna másképp, de az, hogy BB ezt direkt csinálta volna, elég nagy marhaságnak tűnik.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás