Connect with us

Hír

Matt Patricia neve szexuális erőszak ügyében merült fel

A Lions új vezetőedzőjéről előkerült egy 1996-os ügy, melynek során a vád szerint egy csapattársával Texasban megerőszakoltak egy fiatal nőt. Az eset iratai szerint Patricia és egy csapattársa a tavaszi szünetüket töltötték Dél-Texasban, ahol egy este rátörték egy hotelszoba ajtaját a 21 éves áldozatra, és mindketten megerőszakolták őt. Az eset a helyi újság (800.000 lakosú megye lapja) címlapjára is kikerült. Az esetet a Detroit News hozta nyilvánosságra.

A két férfi ellen vádat emeltek, egy esküdtszék ugyanis elégségesnek találta az ügyész bizonyítékait a bírósági eljáráshoz, azonban 1997 januárjában ejtették az ügyet, mivel az áldozat nem volt hajlandó vallomást tenni egy tárgyaláson. Akkori levele szerint, melyet az ügyésznek küldött, “nem bírta volna ki azt a nyomást, amit egy vallomástétel jelentett volna a támadóival és sok más emberrel egy teremben”. A csapat számára azért nem volt tiszta, hogy Patricia múltja nem tűnik makulátlannak, mivel az ellenőrzés során csak azokat az eseteket kapják meg, amikben ítélet születik – Patriciát viszont soha nem mentették fel, hanem az eljárást szüntették meg.

 

 

Az ügy akkori szereplői (bíró, rendőrfőnök, ügyész) nem emlékeznek az esetre, az ügyész viszont elmondta, hogy hamar meg kell tanulni a szakmában elengedni a megszüntetett eljárásokat, mert bele lehet őrülni, ha ezen rágódik az ember. A rendőrfőnök néhány nappal az eset után beszélt erről egy helyi lapnak, itt azt mondta, hogy az áldozat elmondása szerint néhány napot lógott együtt a fiúkkal, innen ismerte őket. A Lions teljes támogatását fejezte ki Patricia irányába egy közleményben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!