Connect with us

Érdekességek

A Raiders a legutóbbi draftjait a kukába teheti

A Raidersnél jelenleg Jon Gruden számít főellenségnek, noha nélküle is adott bőven okot a franchise keserűségre. Reggie McKenzie választásai a draftokon ugyanis nem mindig sültek el jól.

 

 

A Packers stábjában “nevelkedő” korábbi linebacker 2012 óta látja el general manager feladatait Oaklandben. Már első draftján azzal kellett szembenéznie, hogy leghamarabb a 95. választási jogon húzhat, ami egy GM számára sem álomkezdés. A következő években már mindig volt első körös választása, de ők vagy nincsenek már a csapatnál, vagy nem lettek belőlük elég jó játékosok.

 

[quote]

A Raiders elsőkörös játékosai 2012 és 2017 között

 

  • 2012: –
  • 2013: D.J. Hayden – embertelen bust
  • 2014: Khalil Mack – All-Pro, Év Védője, jelenleg a Chicago Bears játékosa
  • 2015: Amari Cooper – Két 1000+os szezon után egy visszafogottabb év, de lehet ő sem sokáig lesz Raider
  • 2016: Karl Joseph – Jelenleg az öregek otthonából visszahívott Reggie Nelson és Marcus Gilchrist mögött padozik
  • 2017: Gareon Conley – Sérülés miatt mindössze 3 meccsen lépett eddig pályára[/quote]

 

Pechére akikből jó játékos lett, azoknak Gruden mond búcsút. Mert ha tippelni kéne, Amari Cooper és Derek Carr is bőven a trade blockra kerülhet a visszatérő főedzőnél, hogy még jobban saját képére formálja a csapatot az értük kapott, vélhetően magas ellenértékekből. Na de McKenzie sem feltétlen tett ki magáért, a 2016-os és 2017-es drafton összesen 16 játékost választott ki, ebből 5, azaz öt darab játékos van jelenleg a rosteren (Karl Joseph, DeAndre Washington, Gareon Conley, Eddie Vanderdoes, Marquel Lee). És tegyük hozzá, egyik kivágott vagy elcserélt játékosért sem kár. Továbbmegyünk: a Gruden-éra kezdetéig összesen 50 játékost választott ki, ebből 12 van jelenleg is a csapat rosterén.

 

Bár voltak remek döntései McKenzie-nek, Gruden jelenléte a front office-ban is érezhető, így az sem lenne meglepő, ha ő is hamarosan távozna – már ha nem unja a másodhegedűs szerepet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!