Connect with us

Beharangozó

Innen szép nyerni! – MNF Beharangozó

Mindkét csapat bosszantó vereséggel kezdte a 2018-as alapszakaszt, amit szeretnének egy győzelemmel orvosolni. Persze a W-t nem adják ingyen, ezt pontosan tudják a játékosok is, így mindent bevetnek a győzelem érdekében. Megnézzük, kinek hol lehet erre a legnagyobb esélye!

 

 

Seattle Seahawks @ Chicago Bears, 02:15, Sport TV

 

Az mindkét csapatra igaz, hogy az előzetes várakozásokhoz képest jobban játszottak az első fordulóban, noha mindketten új alapokra helyezték a szezonjukat. Na de van, ami nem változik!

 

Schottenheimer, te csaló!

 

A Seahawks új támadókoordinátora, Brian Schottenheimer korábban azt nyilatkozta, hogy vissza akar térni a Seahawks offense sikerességéért felelős elemhez: a futójátékhoz. Ezért érkezett az első körben Rashaad Penny, ezért hozták el a futásokhoz jól blokkoló D.J. Flukert. Kár, hogy ezekből a Broncos ellen semmit nem láttunk. Fluker sérülés miatt inaktív volt, a Seahawks pedig mindössze 16 futókísérlettel hozta le a meccset (tegyük hozzá, hogy nagyobb részt hátrányban voltak). Nem erről volt szó Brian, gondolj a fantasysokra is! Így hát a tavalyi katyvasz offense-t láthattuk viszont ismét, ahol Wilson a zseni oldala mellett két INT-be is belenézett, de segítség nélkül egymaga kevés. Legjobb elkapója, Doug Baldwin nem állt, és nem is áll majd a rendelkezésére egy darabig, ez sem segíti a mihamarabbi helyrerázkódást.

 

 

A kulcs a győzelemhez Tyler Lockett lehet, aki a védők között szlalomozva hozhatja az elkapás utáni yardokat, ami a Macik veszte volt múlt héten. Brandon Marshall is előléphet Baldwin hiányában, de ehhez neki is lépéseket kell tenni. Baldwin a liga egyik legbiztosabb kezű elkapója, ezt Marshall a Broncos ellen nem tudta hozni, három elkapható passzt is elejtett. Ugyanakkor arra is számítaniuk kell, hogy Vic Fangio biztos nem hagy még egy olyan meltdownt a védelemtől, mint ami a Lambeau Fielden volt. És ha már védelem, hiába tért vissza Earl Thomas azon a szinten, ahol a holdoutja előtt abbahagyta, ez az egység alaposan megszenvedte a nagy átalakulást. Nyomást minimálisan helyeztek csak Keenumra, és hát a 470 bekapott yard sem olyan, amivel dicsekedni szokás. Viszont van egy fasza punterük, bár az kevés a boldogsághoz, ha nem bírják a saját térfelükön tartani az ellenfelet.

 

Jó ez a csapat, csak tanuljon meg nyerni

 

Rég nem láttunk olyan dominálást a Bearstől az NFL csúcsrangadóján, mint amit múlt vasárnap bemutattak – egy félidő erejéig. Akkor viszont azt csináltak a Packersszel, amit csak akartak, és ez a Seahawks ellen még inkább kijöhet. A támadófalak közti különbség zongorázható, Von Millerék összesen 6 alkalommal zsákolták be Wilsont, és 24 nyomásgyakorlás érkezett rá összesen. Ez vélhetően nem fog változni a Bears ellen sem, ahol Khalil Mack élete meccsére készült a RT Germain Ifedivel szemben. Tovább növeli a Bears esélyeit, hogy ha Matt Nagy megint előkapja a csodaplaybookját, akkor azzal óriási pusztítást vihet véghez. A Royce Freeman – Philip Lindsay kettős is gyakran csinált bohócot a védelemből, egy bejáratott Howard – Cohen duó még őket is felülmúlhatja.

 

 

Ám nem itt lehet a fő keresnivalója Trubiskynek, hanem a CB-sorban. A sok sérülés miatt szinte a semmiből kellett az újonc Tre Flowersnek pályára lépnie, és Keenum nem is akart kolbásztméregetni, hogy Thomas felé dobálja a zsugákat. Összesen 9 passz szállt felé, amiből 7 elkapás, 124 yard és egy TD született, de a Griffin-ikrek sem életük meccsét hozták le. A mai meccsen már Flowers sem hadra fogható, mint ahogy Bobby Wagner is kiesett, így a csütörtökön igazolt Mychal Kendricks máris kezdhet a védelemben. Ezek semmiképp sem túl jó előjelek a csodákra képes Bears offense ellen, de a Seahakws megmutatta az évek során, hogy nem lehet őket leírni.

 

 

A két csapat közül a Bears helyzete a könnyebb, hiszen nekik “csak” fejben kell helyrerakniuk magukat, és elhinni, hogy ők tényleg egy esélyes csapat még a 2010-es évek egyik meghatározó NFC csapata ellen is. Ha ez sikerül Matt Nagynek, akkor vélhetően nem engednek ki egy újabb győzelmet a kezükből. Wilsonéknak a labda mindkét oldalán fejlődniük kell, ha nem akarnak a sokak által jósolt középszerűségbe fulladni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!