Connect with us

Hír

Carson Wentz nem is olyan jó csapattárs?

Az utóbbi két szezonban a Philadelphia Eagles csapata egyaránt elérte a rájátszást, sőt, tavaly ugyebár a Lombardi trófeát is hazavihette magával. A dicsőséges menetelésekben egy dolog volt közös: Carson Wentz csak az oldalvonal mellől nézte végig az egészet. Egyes kiszivárgott forrásos szerint ennek ellenére mégis kiskirályként viselkedik, ami több csapattársának sem tetszik.

 

 

Joseph Santoliquito, a PhillyVoice munkatársa hozott le egy elég terjedelmes cikket arról, hogy mi újság van a csapat öltözőjén belül. Állítása szerint több héten át készítettek anyagokat erről a játékosokkal, ahol egy tucatnyi méretű csoport arról panaszkodott, hogy Wentz egy önző alak, akivel nehéz együttműködni, ez pedig meggátolja az offense kiteljesedését. Ezek játékosok, illetve a csapathoz közel álló személyek voltak, akik az anonimitásukat kérték, ugyanis félnek Wentz “hatalmától” ha kitudódna a nevük. Franchise irányítóként ugyanis nem ritkaság, hogy az embernek több olyan aspektusba is van beleszólása, ami nem rá tartozik.

 

A fő probléma a támadósor sikertelensége, illetve felemás arca volt. Ezt sokan Frank Reich távozásának tudták be, illetve hogy az ő helyét átvevő Mike Groh nem elég jó szakember. Azonban ezek az emberek inkább arra mutattak rá, hogy a kétarcúság Wentz miatt történik. Ugyan Doug Pederson kijelentette, hogy továbbra is Carson Wentz a franchise irányító, illetve közte és Foles között remek kapcsolat van, az öltözőben inkább a Super Bowl MVP élvezi a nagyobb szeretetet mintsem a harmadéves Wentz. A kemény munkáját és az alázatát senki nem vitatja csapaton belül, ugyanakkor az önzőség és az egoizmus jelei egyre inkább látszanak a viselkedésén, amitől képtelenség vele együtt dolgozni.

 

Carson Wentz legnagyobb ellensége maga Carson Wentz. A srácnak a segge is ki volt nyalva egész életében, és úgy viselkedik, mint aki 10 Super Bowlt nyert a csapatnak, holott egy playoff meccsen sem játszott még. Mindenki érte játszik, ugyanakkor többet gondol magáról mint amit a pályán nyújt.

– állt az egyik névtelen forrás nyilatkozatában.

 

A változás okát annak tudják be, hogy a Super Bowl diadalt követően Reich és John DeFilippo is távozott a stábból, és bár ez a kettős remek munkát végzett Pederson irányítása alatt, a játékosok nem gondolták, hogy komoly változások lesznek a távozásukat követően a támadójátékban. Tévedtek. Elmondásuk szerint egy változás történt, méghozzá az, hogy Wentz beleszólt a playbookba. Úgy érezte, ezek a játékok inkább Folesra, és nem rá vannak szabva. Később amikor Foles szállt be az alapszakasz végére, láthattuk, melyikőjük volt hatékonyabb ezzel a változtatott playbookkal…

 

 

Továbbá az sem nyerte el tetszésüket, hogy Wentz számára csak Zach Ertz létezett mint elkapó, nem hiába döntött elkapás rekordot a posztján. Ez több támadóból is frusztráltságot váltott ki, valamint az offense-t is könnyen levédekezhetővé tette. Elég csak belegondolni, hány labdát kapott a csapat első számú elkapója, Alshon Jeffery Wentz és Foles játéka során.

 

A cikk megjelenése pillanatában több csapattársa, köztük Fletcher Cox, Lane Johnson és Brandon Brooks is megvédte, miszerint valótlanok ezek a rágalmak az irányába. Nem tudjuk mi igaz ebből az egészből és mi nem, de ezeket a játékosokat könnyen elpaterolhatják az öltözőből. Az Eaglesre ugyanis komoly számolgatás vár majd az elkövetkezendő években a salary cap miatt, ráadásul hamarosan Wentz szerződésére is sort kell keríteni, ami vezéráldozatokkal járhat – így azokkal is, akik elégedetlenek az irányítóval.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!