Connect with us

Beharangozó

Egy gyenge újonc nem nyomja le a liga egyik legjobbját

A Los Angeles Chargers a liga egyik legjobb csapata, ami a labda mindkét oldalán képes domináns teljesítményre. 12-4-es alapszakaszmérlege holtversenyben a legjobb volt az AFC-ben, de persze nem a Chargersről lenne szó, ha ez a pazar teljesítmény első kiemelés helyett nem csak egy ötödiket ért volna. Ettől függetlenül ez a csapat Super Bowl esélyes, és nem a liga egyik leggyengébb irányítója fogja kiejteni.

 

 

A Ravens egy jó csapat, masszív futójátékkal és top védelemmel. Előbbiben nagy szerepe van az újonc Lamar Jacksonnak, aki hét kezdő meccs alatt 556 yardot tett meg a földön, és nehéz elvitatni tőle, hogy a liga egyik leglátványosabban játszó playmakere. Irányítónak azonban pocsék, ráadásul

 

[quote]1990 óta mindössze egyetlen újonc irányító tudott legyőzni egy olyan QB-t a PO-ban, aki legalább 10 évvel idősebb volt nála (1-4 a mérleg). Az az egy irányító speciel pont Flacco volt 2008-ban, amikor a Ravens megverte a Kerry Collins vezette Titanst.[/quote]

 

Ami Jacksont illeti: a hét meccsen passzolt hat TD – és három INT – nem valami acélos teljesítmény, ahogy az 1114 yardjára (159 yard/meccs) és az 58,4 százalékos pontosságára sem lehet büszke, a PFF szerint konkrétan a 34. legjobb QB idén. Mindössze egyszer ért el 200 passzolt yardot és egyszer volt egynél több passzolt TD-je egy meccsen, messze nem egy Baker Mayfield. És hiába a jó futójáték, hiába a jó védelem, passzolni nem tudó irányítóval szinte lehetetlen érvényesülni a mai NFL-ben (arról nem is beszélve, hogy Joe Flacco egy vadállat volt mindig is a PO-ban).

 

A Chargers elleni alapszakasz meccset sem Jackson nyerte meg, hanem a védelem két nagyon fontos turnoverrel (az egyikből TD-is lett). Arra nem lehet játszani, hogy Rivers megint eladja a labdát rögtön az első passzából, ahogy jó eséllyel visszahordott TD-je sem lesz a védelemnek. 16 pontnál jóval többre lesz szükség a Ravenstől, ez pedig nem biztos, hogy benne van. A Chargers egyszerűen túl jó.

 

 

Rivers idén abszolút MVP formában játszik, szöges ellentéte Jacksonnak, még úgy is, hogy a szezon végére némileg elfáradt. A támadófal nem a legjobb előtte, ellenben a Ravens DLine elit, illetve a secondary is minimum top3-as, így az előző párharcból tanulva csínján kell bánni a hosszú, sok időt igénylő passzokkal.

 

Ellenben a pálya közepét érdemes lehet támadni, még akkor is, ha Hunter Henry egyelőre nem is tér vissza – Antonio Gatesnek ettől függetlenül jó napja lehet. Illetve minél több labdát kell adni Keenan Allennek, Austin Ekelernek és Melvin Gordonnak: előbbi kettő 400+ yardot, utóbbi 500+ yardot termelt idén elkapások után.

 

A futójáték érdekes lesz, a Ravens ellen nem nagyon lehet futni, a Chargers pedig eddig is mérsékelt sikereket ért el, nem biztos, hogy érdemes lesz erőltetni. A labda másik oldalán azonban gyakorlatilag csak erre kell majd figyelni.

 

 

Ha a Chargers védelme nem is annyira jó, mint a Ravensé, azért még így is a jobbak közé tartozik. A Desmond King, Casey Hayward CB-páros abszolút top, Derwin James pedig újoncként is a liga egyik legjobb safetyje, ennek a secondarynek különösebb nehézségek nélkül meg kell oldania azt a problémát, amit a Ravens passzjátéknak hív. A futás megállítása már problémásabb.

 

A Bosa-Ingram duó minimum top3-as ligaszinten, a védőfal közepe azonban messze van az ideálistól, ráadásul a linebacker sor évek óta a csapat legnagyobb Achilles-sarka, ráadásul sérülések is tizedelik. Eközben a Ravens sokat és kreatívan fut, aminek a megállításához DT-k és LB-k is kellenének, így ez eléggé macerás lesz, bár másodszorra azért bőven nehezebb lesz outscheme-elni a Chargerst.

 

Ezzel együtt is a győzelem kulcsa az lesz, hogy a Chargers már lehetőleg a meccs elején előnybe kerüljön. Ha az első félidő végére sikerülne 10-14 pontos előnyt kiharcolna, akkor szinte garantált lenne a győzelem, egyáltalán nem látom Jacksonban, hogy képes lenne gyorsan, passzokkal operálva átszaladni a Chargersen. Persze ebben az esetben azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Ravens beküldi Flaccót, ami még okozhat némi problémát, de a meccset így is hoznia kell a Chargersnek.

 

[quote]

Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszásmeccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra, esetleg elfogultra sikerült, akkor az direkt van.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a tippjeinket és bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.

[/quote]

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!