Connect with us

Hír

Gruden: Már nem probléma, ha egy irányító alacsony

Az NFL-irányító prototípusának legfontosabb tulajdonságai: magasság, erős kar, nagy kéz. Legalábbis ez így igaz hagyományosan. Azonban ezeket ma már dobhatjuk ki a kukába, lehet érvényesülni akkor is, ha valaki nem feltétlen rendelkezik mindezen tulajdonságokkal. Jon Gruden is így véli, és úgy gondolja, ideje megváltoztatni a gondolkodásunk ezzel kapcsolatban.

Sokáig gondoltam úgy, hogy fontos a magasság az irányítóknál. Aztán évente kétszer találkoztam Drew Breesszel Tampában, majd találkoztam Russell Wilsonnal az NC State-en, most meg látom ezt a Murray gyereket az Oklahomán, én pedig eldobom a korábbi prototípusra vonatkozó dolgaim. Pedig korábban fontosnak tartottam a magasságot, a karerőt és a kézméretet is, és ehhez hasonló dolgokat.

A magasság kritériumot ugyebár Brees és Wilson dobatta ki a kukába, a kézméretre vonatkozót pedig például Mahomes vagy Goff. Gruden azt mondja, most már csak az érdekli, amit a pályán lát. Kyler Murray pedig lenyűgözte őt, aki ha a focit választja a baseball helyett, akkor akár a legalacsonyabb NFL-irányító is lehet. Na de vajon ki fogja draftolni? Épp a három első körös pickkel rendelkező Gruden? Vagy a Giants? A Jaguars? a Broncos? A Dolphins? A Redskins? Esetleg a Saints vagy a Patriots?

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!