Connect with us

Érdekességek

Tyler Lockett volt idén a liga leghatékonyabb elkapója

Az elkapók megítélésénél szinte mindig az elkapásokat, a yardokat és a TD-ket vesszük alapul. De sokszor ezek az alapstatisztikák elfedik a kevesebb szerepet kapó, de hatékonyabb WR-eket, akik például futásorientáltabb támadósorban játszanak és kevesebb lehetőségük van. Így volt ez idén is Tyler Lockett esetében, aki az NFL történetének egyik, ha nem a leghatékonyabb szezonját hozta össze.

Russell Wilson 70-szer vette célba Lockettet idén, abből 57 elkapás és 965 yard született 10 TD és 0 INT kíséretében. Ez pedig egy tökéletes, 158,3-as passer ratinget jelent, 2002 óta (de lehet inkább evör) ilyenre nem volt példa ilyen magas target számnál. A korábbi tökéletes passer rating rekord 15 targettel jött össze.

A Football Outsiders DVOA mutatójában – ami a játékosok és csapatrészek sikerességét méri play-by-play alapon – Lockett szerezte a legmagasabb értékelést 1986 óta, amióta vezetik az adatbázisukat. A fentiek alapján tehát kijelenthető, hogy Tyler Lockett idei éve a valaha volt leghatékonyabb elkapó-szezon volt.

Azonban még így sem lett Pro Bowler és minden bizonnyal All-Pro sem lesz. Hiszen a volumen ezek szerint sokkal fontosabb egy játékos megítélésében, mint a hatékonyság. A Seahawks viszont nem biztosított elég volument Lockettnek, hiszen 534-szer futottak és mindössze 427-szer passzoltak, ami magasan a legfutásorientáltabb csapattá tette őket idén a ligában.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!