About the author

8 Comments

 1. 1

  Fetyke

  Azért én Gutekunst helyében körül néznék azon az RB piacon, vagy erősen elemezném a draft class-t. :) De ha a Packers valóban Jones-ban látja a 3 downos futóját, hát ennek mi csoportellenfelek csak örülni tudunk. :D

 2. 2

  Gáspár Bollók

  Jones 12 meccsen 934 total yardot hozott. Ezt nem nevezném olyan rossznak. Ha nem Ty-t erőltettek volna az elején, akár az 1100-1200 yard simán.

 3. 3

  Fetyke

  Szerintem te valamire nem jó emlékezhetsz. Ty 7 meccsen összesen 26 snap-et kapott a Packersben, egyszer sem volt kezdő. Erős túlzás azt állítani erre, hogy őt erőltették volna.
  Nálunk Cook 11 meccsen 920 total yardot szerzett. Egy gyengébb és lényegesen szétesettebb fal mögött. És én finoman fogalmazva sem vagyok elégedett a teljesítményével, de ez egyszer még felmentem az OL miatt. De a következő szezonban már a térdsérülés előtti Cook-ot akarom látni.
  Jones sem a képességei, sem pedig a teljesítménye alapján nem első számú, pláne nem három downos futó. Passzblokkolásban gyenge, egy corner is földhöz vágja, mint Böde a zsíros deszkát, a rövid yardos helyzeteket nagy százalékban képtelen megfutni (igaz, ez utóbbiban a fal is erősen ludas). Amit a pályán nyújt, az nagy részben nem a saját tudásának köszönhető, hanem a liga legjobb képességű irányítójának (Rodgers), és az ellenfelek által ellene alkalmazott védekezésnek. Márpedig szerintem egy futótól nem csak annyit kell(ene) elvárni, hogy valamelyest tudjon élni az ARod nyújtotta lehetőséggel, hanem pont ellenkezőleg segítse és valamelyest tehermentesítse a QB-ját (lásd mondjuk Pats vagy Saints).
  Ezért nem igazán értem a Packers rajongói részéről ezt a nagy Jones hype-ot, miközben a piacon jelenleg elérhető egy Bell, Ingram vagy Murray (hozzá hasonló tudású futó több is).

 4. 4

  Gáspár Bollók

  Igazad van, rosszul emlékeztem, mert sérült volt, azért játszott csak 12 meccsen. Cooknak és Jonesnak egyeránt 133 futása volt, és míg az előbbi 4,6-ot átlagolt belőle 2 TD-vel, utóbbi 5,5-öt 8 TD-vel. Mivel másodéves volt, nem túl drága. Azt nem igazán értem, hogy mire gondolsz, amikor írod, hogy ARod elleni védekezésnek köszönheti a teljesítményét (még ha azt írnád, hogy a falnak).
  Ezért olyan bizakodóak a GB szurkolók:
  https://www.acmepackingcompany.com/2019/2/17/18228609/aaron-jones-graded-as-nfc-norths-best-running-back-in-2018-says-pff

 5. 5

  Fetyke

  “Azt nem igazán értem, hogy mire gondolsz, …”
  Pedig egyszerű. Az ARod és a Packers elleni védekezés alapja jelenleg, hogy csak kevés emberrel támadják az OL-t, és mindenki más (így a linebackerek is) hátralép a passzsávokat levédekezni. A rövid játékot és némi futást (főleg a pálya középső, még semleges részében) viszont mindenki engedi, mert a lényeg Rodgers kordában tartása. Ez jól látszik akkor is, amikor Rodgers kiszabadul a zsebből és 10+ yardokat fut simán a pályán, pedig azért ő már nem egy Wilson vagy Mahomes sebességű játékos.
  És már azt is jeleztem korábban, hogy én komoly fenntartásokkal fogadom a PFF kimutatásait. Akkor is hatalmasat nevettem, amikor beírtad, hogy szerintük a 7. legjobban teljesítő támadó fal a tiétek. :D Ha ti ezt elhiszitek, és ezekkel ámítjátok magatokat, akkor jó. Maradjon is így. :)
  Mint már mondtam, számomra Cook, általad hasonlítási alapnak vett teljesítménye nem elfogadható, nagyon gyenge. De Jones-ban én még annyi tehetséget és lehetőséget sem látok, mint Dalvinben.

 6. 6

  Gáspár Bollók

  Hát a PFF statisztikai még mindig a legjobban, mert sokkal több tényezőt vesznek figyelembe pl. a fal munkájánál, mint azt, hogy hány sacket engednek, mert nagyon nem mindegy hogy azt 1-2 vagy 4-5 másodperc után teszik. Amúgy vicces, hogy nem támadják a falat, gondolom te is végignézted az összes GB meccset a szezonban. Ugyanakkor, ha egy olcsó játékos hozza a top statokat, akkor az tehermentesíti Rodgerset is (ha a te logikádat követem). Rég nem volt olyan futónk, ami 5-6 yardot átlagol, és bármit mondasz, ez egy top teljesítmény.

 7. 7

  Fetyke

  Bocsi, de elég sok meccseteket láttam (már csak “hivatalból” is). Nálam nemhogy nem 7., de még a legjobb 10-től is igen messze van a Packers OL. Ezért hozhat nekem akármilyen statisztikát a PFF, csak magukat teszik nevetségessé és hiteltelenítik a szememben. Jones esetében ugyanezt tudom mondani.
  Csak magamat tudom ismételni! Ha ti benyaljátok ezeket a kimutatásokat, és elhiszitek, hogy elit futótok és támadó falatok van, akkor annak csak örülök. :)

 8. 8

  Gáspár Bollók

  Én pedig másként látom a dolgokat (mindamellett, hogy az összes mérkőzést láttam, folyamatosan olvasom a csapattal kapcsolatos infókat). Azzal, hogy szerinted a pff hülyeség és ARod-ot nem támadják, tehát nincs nyomás a falon, ezért könnyű futni, nem tudtál meggyőzni (én mást láttam a szezonban).

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team