Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #10

premium-selection

 

Az elmúlt fordulóban csúfos vereséget szenvedtünk a meccsekkel szemben. A héten jóval több egyértelmű mérkőzés lesz, valóságos Dávid és Góliát párharcok. A Kandallóban azonban két kiegyenlítettebb mérkőzést adunk, melyek garantálják az izgalmat. Elmaradtak a fogadási ajánlatok (talán szerencsére), így ezúttal ezekre is sort kerítek.

 

Miami Dolphins @ Philadelphia Eagles

 

Az idény elején ez a két csapat rettentő nagy reményekkel indult neki a szezonnak és biztos vagyok, hogy több is van bennük, mint ahogyan most kinéznek. Igaz, kisebb fellángolásra mindkét csapat képes, de tartósan nem az igaziak. A két gárda örökmérlege 7-6 a Dolphins javára, de az elmúlt öt mérkőzésből négyet is a Sasok nyertek. Mivel mindkét csapat vezetőedzője viszonylag friss a posztján, ezért egyikőjük se találkozott még az ellenfél csapatával. Itt az alkalom tehát, hogy felavassák a másikat. A mérkőzés mindkét fél számára igen fontos, mert egy esetleges vereséggel messze kerülhetnének a dédelgetett továbbjutási esélyektől.

 

Dolphins

 

A Miami esélye a győzelemre a passzjáték lehet, mivel igaz, hogy Lamar Miller 132.3 scrimmage yardot átlagol, de egy részét ennek egyrészt elkapásokból szerzi, másrészt az Eagles védelme jól fogja a futást. Így Tannehill kezében a győzelem kulcsa, aki az elmúlt 4 NFC-s ellenfél elleni mérkőzésén 72,2%-os pontossággal passzolt, 1106 yardért és 8 touchdownért. Dolga azonban nem lesz könnyű mivel az Eagles safety párosa mindenkit meglepve nagyon hasít eddig az idény folyamán, így hosszú passzjátékokkal nem nagyon operálhatnak a Delfinek. A WR-jeik különben is inkább a rövidpasszos játékokhoz vannak szokva, Landry például igazi multifunkcionális játékosként már rendelkezik elkapással, futással, kick és punt returnnel is. A másik oldalról már nehezebb megfogni a siker kulcsát. Bradford igazából nem viselkedik vezérként, nem magabiztos, de azért olyan rosszul nem játszik, hogy a lecserélésén kelljen gondolkozni. Egy megbízható játék mellett nem is kell túlvállalnia magát most se, mivel két futója elkezdett annyira harapni, amennyire vártuk tőlük és az ellenfelek már joggal retteghetnek a Murray-Mathews párostól.

 

eagles D

 

A győzelmet azonban nem ők, hanem a védelem hozhatja el, akik az egész szezon folyamán meccsben tartották a támadókat. Igaz, hatalmas érvágás lesz az újonc Jordan Hicks hiánya, de Barwin és Graham is egyre keményebb a pálya közepén. Én egy Eagles győzelmet javasolnék és talán egy undert is, de a két csapat hektikusságát figyelve, ezt nem túl nagy magabiztossággal mondanám.

 

dolphinseagles

 

New England Patriots @ New York Giants

 

A hét legjobban várt mérkőzése azonban nem az előző összecsapás, hanem a minden rankingot vezető, magabiztos címvédő és az örök mumus összecsapása lesz. Mindenki tudja, hogy ezen a mérkőzésen nem a Giants az esélyes, de azt is, hogy az elmúlt négy összecsapásból egyszer sem voltak azok. Az Óriások az elmúlt öt Patriots elleni mérkőzésükből négyet is behúztak és abból kettő a mindenki számára emlékezetes két Super Bowl volt. A Patriots célja ezen a mérkőzésen tehát az lesz, hogy ne csak elverje a Giantset, de minden életkedvüket is elvegyék a rájátszásba jutástól, nehogy aztán megtörténjen újra a nagy találkozás (semmi mást nem szeretnék jobban, még talán egy esetleges Broncos győzelmet sem, mint ezt a forgatókönyvet).

 

David-Tyree-e1327567419572

 

Ahogy tehát azt említettem, a találkozó toronymagas esélyese a Patriots. Mégpedig azért kerültek ebbe a Góliát szerepbe, mert játsszák azt, amit tudnak és az bizony a legmagasabb szint. A passzjáték Brady-Edelmen–Gronk tengely mentén halad, de Amendola és LaFell is hozzáteszi a tudását a bulihoz. A futójáték pedig pont annyira megy, mint mindig, de ez általában is elég volt. Érzékeny veszteség Lewis hiánya, de mindannyian tudjuk, hogy ezen Belichickék könnyedén túllépnek, akár Bolden, akár White, akár egy olyan személy veszi át a stafétát, akire senki nem számít. A védelem pedig jobb, mint hittük. Náluk van a liga legtöbb sacket bemutatott játékosa, az egyik legjobb ILB párosa és a liga egyik legjobb safetyje is. A cornerek pedig messze nem annyira rosszak, mint sokan leírták őket. Logan Ryan a második a cornerek közt 11 interceptiönjével 2013 óta és a látszólagos idény eleji fejetlenség ellenére is egyre jobbak.

 

092015-15-NFL-Patriots-Malcolm-Butler-OB-PI_vresize_1200_675_high_95

 

A túloldalon így igazából abban bízhatnak, mint eddig is. A védelem kifog egy nagyon jó napot, Manning pedig teszi azt, amit az elmúlt három találkozás folyamán is. 176 egymást követő kezdésével már övé az NFL leghosszabb ilyen sorozata és 96 győzelmével a legjobb a csapat történetében. Ugyan Beckham mellett kisebb nevű segítői vannak, de a nagy játékokat egytől egyik Odellel valósítja meg. Minden józan számítás a Patriots győzelmét mondaná, így én is ezt javaslom, méghozzá érdemes spreaddel is megtenni. Az igazi ínyenceknek azonban a Giants győzelmet ajánlom, már csak a buli miatt is.

 

patsgiants

Detroit Lions @ Green Bay Packers

 

A forduló talán legegyértelműbb meccse a javításra éhes Sajtfejűek és az egyre mélyebbre süllyedő Oroszlánok csatája lehet. A Packers uralja a párharcot 95-67-5 arányban és az elmúlt években is nekik állt a zászló. Jim Caldwell alatt nem inog, hanem valósággal reng a pad és a végső döféseket pont a Packers elleni meccsek vihetik be. Stafford ugyan az elmúlt 3 Green Bay elleni meccséből kettőt is megnyert, de azokon a meccseken még volt hajlandóság és képesség a falban, hogy ne minden második kísérleténél legyenek az arcában. A wisconsini védelemnek amúgy is törleszteni valója van, az elmúlt két meccs csúfos statisztikái után. Rodgerséknek a legjobbkor jöhet ez a mérkőzés, ahol nem csak visszatérhetnek a nyereség ösvényére, hanem magabiztosságukat is visszanyerhetik. Nem kérdés, hogy Packers győzelemre kell tippelni és egy -10,5-ös spread is jól hangzik akár.

 

lionspackers

 

Jacksonville Jaguars @ Baltimore Ravens

 

Ki hitte volna a szezon elején, hogy ezen a találkozón a Hollók üthetik távolabb a Jaguárokat a rájátszásért folytatott csatától, nem pedig fordítva. Mos, pedig ez a helyzet, mivel Gus Bradleyéknek reális esélyük van megkaparintani a csoport első helyét, míg a Hollóknak már a rájátszás is földöntúli bravúr lenne. Az amúgy sem veretes WR sorból kidőlt Steve Smith is, Perrimen gyógyulásával kapcsolatban pedig már mindenki elvesztette a türelmét, így pedig Kamar Aiken lett a hollók első számú (és szinte egyetlen épkézláb) elkapója. Flacco helyzete tehát nem könnyű, ezért a futójáték hathatós támogatására van szüksége a győzelemhez. Forsett 107.8 scrimmage yardos átlaga ugyan első ránézésre nem rossz, de a tavalyi teljesítményt nem tudja megismételni, ez pedig kevés lehet.

 

temp121414_RavensJaguars17--nfl_mezz_1280_1024

 

A Jaguars védelme egy jó erőpróba lehet, mert annyira nem jó, mint egy elit csapaté, de nem is olyan borzalmas, hogy azt könnyen legyűrjék. A nagyobb talány inkább a Bortles vezette támadóoldalt jellemzi, akik nagy játékokra és borzalmas hibákra is képesek. A mérkőzés érdekessége hogy mindkét csapat -7-es turnover mutatóval veti bele magát a mérkőzésbe és szerintem ezúttal is egy labdaszerzés nyerheti meg a meccset az egyik csapat számára. Én Ravens győzelmet és sok pontot várok, tehát overre és szűk Baltimore- winre érdemes tenni.

 

ravensjaguars

 

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers

 

Ez a találkozó nem igazán hoz lázba, így Big Ben kiesésével valószínűleg egy halál unalmas DeAngelo showt és kevés pontot hozhat. A túloldalon is irányítóváltás lesz az előző mérkőzéshez képest, tehát újra McCown lép pályára, ezzel pedig megölik az összes izgalomfaktort ebben az összecsapásban. (UPDATE: Kiderült, hogy mégis Manziel kezd. Mindenki a televizíó elé).  A Steelersnek nagyon kell a győzelem és a Browns még egy Landry Jones vezette alakulattal is vehető akadály. Érdemes lehet DeAngelo futott yard overre tenni, a kevés pont és Kohász győzelem mellett.

 

brownssteelers

 

Chicago Bears @ St. Louis Rams

 

A Macik hétfő esti győzelme visszaadta a hitet Cutlerben és a szezonban is. Bár a továbbjutás erős lehet, de egy reményteljes 8-8 közeli szezon már nem álom. A felzárkózást tovább folytathatnák a Rams ellen, ha nem lenne egy borzasztó matchup számukra a Rams csapata. A védelem egy rendkívül fizikális egység, akik könnyedén erőszakolnak ki turnovereket, ez pedig semmi jót nem sejtet Cutlerék számára. A legjobb futóját amúgy is nélkülözni kényszerülő csapat egy futást igen jól fogó egységgel néz farkasszemet, így Cutleren a sor, hogy ismét bizonyítsa rátermettségét. A másik oldalról vizsgálva a futás ellen kevésbé jó a Bears ez pedig egy Gurley-vel felálló csapat ellen nem jó előjel. Alapvetően nem érzem sima Rams győzelemnek, de a rossz leosztás miatt Folesék diadalát várom. Amit még érdemes tenni az a kevés pont. Véleményem szerint egyik csapat sem jut 18-20 pont felé, így szabadon válogathatunk az oddsoknak megfelelően.

 

bearsrams

 

Dallas Cowboys @ Tampa Bay Buccaneers

 

Ezt a párharc régen és most is a Boys uralma alatt volt/van. Az örökmérleg 11-3 Amerika Csapata javára és ez elmúlt öt meccset egyaránt győztesen hagyták el. A dolguk viszont most lesz a legnehezebb. Romo nincs, márpedig tovább folytatódik a sor, hogy nélküle nem nyernek meccset. A Tampa az idény folyamán már rengeteg csapat dolgát megkeserítette és ezúttal is közel lehetnek a győzelemhez. Azért mondom, hogy lehetnek, mert szerintem ezt a harcot most Cassel vezetésével is képes lehet behúzni Jerry Jones csapata, hogy életben tartsák csekély playoff reményeiket.

 

cowboysbucs

 

 Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks (SNF)

 

A Sunday Night mérkőzés alighanem az egyik legnézettebb lenne a fordulóban, ha nem éjjeli párharcról lenne szó. A két csapat eddig 32szer találkozott egymással, melyből 16-ot a Seahawks, 16-ot a Cardinals nyert meg. Bár az utóbbi éveket a Seattle uralta és az utolsó két mérkőzésen könnyedén lelépték ellenfelüket, ezúttal nem áll ennyire nekik a zászló. Vasárnap éjjel nem csak arra derülhet fény, hogy melyik csapat dönti maga felé a győzelmi mérleget, hanem hogy a Pintyek végérvényesen képesek-e a West trónjára bejelentkezni vagy megint elbuknak egy fontos állomáson. Palmer már-már nem csak Comeback Player of the Year formában van, hanem MVP-ben is. Két elsőszámú elkapója nagyszerű és megbízható, a futójáték élére egy régi, új harcos állt, a védelem pedig szinte a volt seattle-i magasságokban. Shermanék valószínűleg minden eddigi találkozásnál jobban meg lesznek izzasztva és azon dől el a mérkőzés, hogy elég pontot tud-e feltenni a Cardinals. A védelemben sokkal biztosabb vagyok, hogy nem hagyja magát Wilsonék alá gyűrni és kevés ponton tartják a Hawks offense-t. Ha ehhez társul Palmerék eddigi sikeres játéka, akkor ez a mérkőzés Ariansék kezében lesz. Én szoros mérkőzésen hazai sikert és kevés pontot (nem 20 alattit) várok.

 

cardshawks

 

Carolina Panthers @ Tennessee Titans

 

A forduló legszegényebb történelmű párharca ez a mérkőzés. Mindössze négyszer találkozott a két csapat, melyből a Titans hármat is behúzott, a legutolsó hármat. Erre azonban most kevés esélyük van. Ha van a fordulónak egyértelmű meccse, ahol Dávidnak szemernyi esélye sincs Góliát ellen akkor az ez. A Panthers a labda mindkét oldalán sokkal jobb és ahogy a Podcastunkban kitértünk rá,a legnézhetőbb csapat is jelenleg az NFL-ben. Meglepne, ha épp Mariotáék állítanák meg őket, még akkor is, ha az újonc irányító vezetésével nem totál reménytelen ez a csapat. Green-Beckhamnek végre megtalálták a helyét ebben a támadósorban és Walker is legjobb formáját idézi. Ezek ellenére egy spreades Carolina siker is könnyed zsákmány lehet a sportfogadóknak.

 

pantherstitans

 

New Orleans Saints @ Washington Redskins

 

A két csapat hullámzó teljesítményét jelzi, hogy bár a Saints tisztán jobb csapat, mint a Redskins, a fogadóirodák alig bíznak jobban Breesék sikerében, mint Cousinsékban. Igaz, hogy Jay Gruden gárdája van otthon, de az év egyik pontján sem nyújtottak még olyan teljesítményt, hogy akár egy petákot is nyugodt szívvel tegyek rájuk. A védelem egész rendben van, sokáig top5-ben szerepeltek engedett yardokat tekintve, de a támadósor borzalmas. Ezen az egyetlen minőségi DeSean Jackson visszatérése változtathat, de sok múlik az irányítón is. Kirk pedig nem a legbiztosabb végrehajtók egyike. A másik oldal QB-ja ezzel szemben már jóval nagyszerűbb. Brees a második irányító az NFL történetében, aki két egymást követő meccsen legalább 850 yardig és 10 touchdownig jutott. Amióta csatlakozott a ligához, azóta vezeti is a passzolt yardok és TD-k listáját. Az ő jó játékára mindenképp szükség lesz, de ha a védelem megint nem tudja megállítani a szerényebb képességű ellenfelet, akkor nem lesz egy könnyű mérkőzés számukra. Én Saints sikert és sok pontot várok, de az említett bizonytalan teljesítmény miatt, ha ki kellene hagyni meccset, akkor az ez lenne.

 

saintsredskins

 

Minnesota Vikings @ Oakland Raiders

 

A hétvége egyik kulcsmeccse a Wild Card helyekért folytatott küzdelemben. Az egyik fél az NFC-ben, a másik az AFC-ben vív élet halál harcot. Tavaly egyik gárda se mutatott biztató jeleket, de idénre talán a két legtöbbet fejlődött csapatról beszélhetünk esetükben és azt gondolom egyik csapat továbbjutása se lenne érdemtelen. Bridgewaterék ráadásul az ötödik zsinórban megnyert mérkőzésüket kergetik, amire jó ideje nem volt példa már a klub életében. A mérkőzést a futójáték döntheti el mindkét oldalon. Az egyiken a liga legjobb futója, Peterson személyében, aki hatodik az NFL történetében 28 darab 125 vagy több yardos meccsével. A másik oldalon pedig a sérült (játéka még kérdéses) Murray-t kellene pótolni. Igaz, hogy a Raiders offense eddig is a passzjátékról szólt, de ezt egy hatékony futójáték is segítette többnyire. Most többek közt a jónevű Olawale lehet az egyik beugró és ha nem tudja pótolni a kezdő RB hiányát, akkor bajban lehetnek Del Rioék. Én Oakland győzelmet várok, de ezért nagyon meg kell izzadniuk.

 

vikingsraiders

 

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos

 

A két csapat legutóbbi 6 mérkőzését egytől egyik a Denver nyerte. A legutolsó alkalomra talán mindannyian emlékszünk, ahol a Broncos körülbelül 30 másodpercig vezetett a mérkőzésen, de mégis nyert. Az elit védelem az elmúlt fordulóban hanyatlási formákat mutatott, de nem is meglepő hogy nem lehet egy szezonon keresztül űrmutatókat hozni. Ehhez ugyanis kellene, hogy az offense eleget hagyja őket pihenni, hogy regenerálódni tudjanak. Manningnek ugyebár 3 yard és egy győzelem kell ahhoz, hogy újabb rekordokat döntsön. Előbbi alighanem meglesz, az utóbbihoz, viszont az kell, hogy a Chiefs futójátékát megállítsák és a támadók is legalább fele olyan jól játszanak, mint a Packers ellen. A Főnökök futójátéka, nagy meglepetésre Charles kiesésével nem halt meg, csak átalakult. A legutóbbi mérkőzésen például 4 különböző játékos ért el TD-t, mely segítségével kiütötték a Lionst. Ha ezt a sokfejű futószörnyet megállítják Millerék, akkor Smith kevés lesz az üdvösséghez. Broncos győzelmet és undert is érdemes lehet fogadni, de mindkettőt csak ésszerű határok között.

 

chiefsbroncos

 

Bold Predictions:

A héten a szerkesztőség időhiánya miatt elmaradnak a boldjaink, így a ti variációitokat várjuk.

 

Leonidasz007: Minden mérkőzésen 10 pontnál kisebb lesz a különbség.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!