Connect with us

Playoff Ranking

Playoff Ranking Week #14

PR

 

1. (1.) Carolina Panthers

 

Amíg veretlen a Panthers, addig Newton MVP címe sem (kellene, hogy) kérdés (legyen). Amint ellazázzák az utolsó egy-két meccset, így ez rögtön veszélyben lesz.

 

2. (2.) Arizona Cardinals

 

Carson Palmer az egy szezonban passzolt TD-k terén már megdöntötte a franchise rekordot (Kurt Warner), a saját 2005-ös rekordjától még eggyel elmarad.

 

 

3. (5.) New England Patriots

 

Visszatért Gronk, ez duplaplusszjó

Kiesett Blount és Easley is végleg, ez duplaplussznemjó.

Az eredő még kérdéses, de a többiek bénázása miatt újra nekik áll a zászló az első kiemelésért.

 

4. (3.) Denver Broncos

 

broncos_week14

 

5. (4.) Cincinnati Bengals

 

Dalton várhatóan visszatérhet a rájátszásra. Hogy ez egyrészt jó-e nekik az kérdés, másrészt ha McCarronnal nem verik meg legalább a Ravenst (VAGY a Ninerst és a Broncost), akkor még a csoportgyőzelem is elúszhat, nemhogy a bye week. (Az egy győzelem csak akkor elég, ha az a Ravens ellen jön, mert 11-5-nél csak akkor övék a tiebreaker a Steelers ellen.)

 

6. (6.) Green Bay Packers

 

Már voltak pozitív dolgok is (futójáték, Cobb, playcalling), de még messze van a tökéletestől, Rodgers például 60 % alatti sikerességgel passzolt. 2009 után először futottak egy meccsen 200 yard fölött. A Raiders ellen trükkös meccs következik, aztán irány Arizona.

 

7. (-) Houston Texans

 

Akkor már inkább egy Yates vezette csapat a playoffban, mint egy Whitehurst-féle. A Jacksonville papíron egy meccs hátrányban van, valójában csak elég speciális esetben (a Texans verje meg a Coltsot, de aztán kapjanak ki a Titanstől, és a Colts bukjon még egyet a Dolphins vagy a Titans ellen) nyerhetik meg a csoportot.

 

8. (8.) NFC East mínusz a Cowboys

 

Nehéz volt, de csak sikerült benyomni ebbe a rangsorba egyszer a Ravenst is idén.

 

 

 

Wild Card

 

9. (9.) Seattle Seahawks

 

hawks_week14

 

Születőben a Seahawks-drukkerek legújabb generációja.

 

10. (11.) Pittsburgh Steelers

 

Továbbra is ők és nem a Jets, nekik ugyanis a new yorkiakkal ellentétben saját kezükben van a sorsuk, és nem látom, hogy hol tudnának még hibázni. Továbbá Dalton kiesésével még megmaradt a halvány esélyük a csoportgyőzelemre is, amivel alaposan megkavarnák az AFC rájátszását. Már most se akar senki játszani velük januárban, de ha még hazai meccshez is jutnak…

 

11. (10.) Kansas City Chiefs

 

A három 8-5-tel álló csapat közül ők vannak a legkedvezőbb helyzetben; legkönnyebb sorsolás, legjobb főcsoportmérleg, egyedüli egymás elleni eredmény (vs PIT 23-13). Bárhogy kerülnek holtversenybe a Steelersszel vagy a Jetsszel, ők minden tiebreakerből jól jönnek ki. Ez viszont azonnal borul, ha a Pittsburgh képes utolérni a McCarron menedzselgette Bengalst…

 

12. (12.) Minnesota Vikings

Hogy a playcalling vagy Bridgewater miatt kaptak ki az nem tisztázott, mindenesetre a Bucs vereségével megmaradt a velük szembeni két meccs előny, de egy Bears elleni győzelemmel még a csoportról sem kell lemondaniuk. És már majdnem kész az új stadion:

 

vikesstadion

 

1/1 Tennessee Titans

 

Walter Payton 1983-as idénye után Mariota az első, akinek egy idényen belül van egy-egy legalább 40 yardos passzolt, elkapott és futott TD-je is. Már csak csapatot kell köré rakni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!