Connect with us

Szabadügynök

FA kitekintő – Top10 futó

A legjobb elérhető irányítókat és elkapókat vár kiveséztük, most jöhetnek a futók, ahol van öt nagyobb név, majd mögöttük egy kisebb szakadék és jön több kiegészítő szerepbe tökéletes játékos. Nézzük kik ők!

 

1. Lamar Miller

 

Legtöbb helyen az NFL tavaly második legtöbb yardot futó running backje van, nálunk azonban nem. Nálunk a még csak 24 éves, a Dolphins csapatát elhagyó játékos áll a lista tetején, akit Miamiban nem tudtak jól használni. Azonban ha egy olyan csapathoz kerülne, aki odaadja a labdát a kezébe, szárnyalhatna. Mivel nem kapott túl sok futási lehetőséget, így nincs is túlzottan leterhelve. Gyors játékos, de a tackle-ök között is jól fut, sok missed tackle-t harcolt ki és harmadik kísérleteknél is használható, jól kapja el a labdát.

 

maxresdefault

 

2. Doug Martin

 

Az “izomhörcsög” vagy ahogy inkább ő szereti hívni magát, a “Dougernaut” remek szezonon van túl, azonban ez nem mondható el egész karrierjére, ahol inkább hullámzónak titulálhatnánk, hiszen újonc és utolsó éve között szinte semmit sem mutatott sérülések és hozzáállásbeli problémák miatt. Mivel ő futotta a második legtöbb yardot tavaly és szintén viszonylag fiatal (27), ő fogja kapni a legnagyobb fizetést idén.

 

3. Matt Forte

 

Forte a legnagyobb név a listán, de már nincs sok a tankjában, 30 éves elmúlt, ez azért már vízválasztó a futóknál, ráadásul nem is mondhatjuk, hogy kevés terhelést kapott karrierje során. Rövid távon jó megoldás lehet, főleg olyan csapatban, ahol sok szerepet kap a futó a passzjátékban is elkapások terén, hiszen Forte ebben emelkedik ki.

 

4. Chris Ivory

 

Igazi erőfutó, aki rengeteg játékost tud lerázni magáról és missed tackle-öket tud kiharcolni, ugyanakkor azért egész sok sérülése volt karrierje során és az év végére sokszor megadja magát a teste. Jó lenne a 28 éves RB-nek, ha olyan helyre kerülne, ahol van másik futó is, akivel megoszthatja a terhelést.

 

onNew York Jets running back Chris Ivory (33) stiff-arms Cleveland Browns' Joe Haden (23) during the second half of an NFL football game on Sunday, Dec. 22, 2013, in East Rutherford, N.J. (AP Photo/Bill Kostroun)

5. Arian Foster

A Texanstól tegnapelőtt kivágott futó gyorsan felkerült a listára. Az utóbbi három évben 23 mérkőzés kihagyására kényszerült, nagy problémái vannak a sérülésekkel. Amikor azonban egészséges, különleges dolgokra képes, így akár kezdőként is láthatjuk jövőre, de persze rá is nehéz bízni egy teljes évet, így kell mellé/mögé valaki kompetens az őt leigazoló csapatnál.

 

6. Alfred Morris

 

Matt Jones kiszorította Morrist, így viheti, aki akarja. A 2012-es pazar éve óta folyamatosan romlik a teljesítménye és mindenki azt az évet várja tőle vissza, de akkor a futómágus Mike Shanahan és a zónablokkolási rendszere sokat segített neki. 27 évesen még láthat benne potenciált néhány csapat, de vele kezdve én már nem nagyon bíznám a kezdő RB posztot senkire, vagy legalábbis nem fektetnék bele egyik játékosba sem igazán.

 

7. Chris Johnson

 

Ez alól egy gyors kivétel következik Chris Johnson személyében, akibe még egy évre beruháznék, de ennyi. Azt hittük vége a karrierjének a Jetses kitérőt követően, erre a Cardinalsban feléledt, a következő szezon kezdetén viszont már 31 éves lesz az egykor 2000 yardos szezont magáénak tudó futó.

 

8. Bilal Powell

 

Az év végére jobb volt, mint Ivory és több snapet és carryt is kapott társánál, nagyon hasznos tagja volt a Jets támadósorának főleg azért, mert elkapni is tudott. Most mégis jóval Ivory mögé került a listánkon. Nem bíznám rá a teljes terhelést, de harmadik kísérletes futónak tökéletes választás olyan csapatnak, ahol van már egy fiatal futó, akinek nem olyan jók a kezei és pass protectionben sem erős.

 

9. LaGarrette Blount

 

Blount sem lesz workhorse RB, de valaki mellé őt is el lehet vinni. Ő Powell ellentéte szinte, korai kísérleteknél lehet jobban használni, erőből fut és lepattannak róla a védők, yardjainak több, mint felét az első contact után szerezte. A pályán kívüli ügyei miatt sok pénzre és kérőre azért nem számíthat.

 

12/28/14 Foxborough, MA: Patriots running back LeGarrette Blount gives Bills safety Da'Norris Searcy stiff arm to the face on his way to a 34 yard run in the third quarter. The New England Patriots hosted the Buffalo Bills in a regular season NFL game at Gillette Stadium. (Globe Staff Photo/Jim Davis) section:sports topic:Patriots(1)

 

10. Ronnie Hillman

 

Még csak 24 éves Hillman, így valaki potenciált láthat benne, de a rájátszásban pocsék volt, mérföldekkel jobb volt Anderson, még ha az alapszakaszban talán Hillman tűnt is jobbnak. Kis kockázat, viszonylag magas lehetőségek, de egy alacsony összegű szerződést fog csak kapni Hillman.

 

11. James Starks

 

Lacy mögött/mellett/helyett idén volt ideje kibontakozni a gyorslábú futónak és ez lehet, hogy most Green Bayen kívül ér egy cserefutó pozíciót Starksnak. Többet szerintem nem, igazi kezdő futó nem lesz belőle sose, mert nem elég erős és fumble-gondokkal is küzd.

 

+1 CJ Anderson (RFA)

 

Andersont csak megemlítem, mert nagyon meglepődnék, ha nem a Broncosban maradna restricted free agent státusza miatt, épp ezért nehezebb is elhozni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!