Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény – AFC East

Hosszú évek óta arról szól az AFC East, hogy valaki képes-e legyőzni a Bill Belichick és Tom Brady vezette New England Patriotsot. Eddig nem nagyon sikerült, de talán itt van a nagy esély a csoport riválisoknak, hisz jelen állás szerint Tom Brady kihagyja ez első négy meccset. Az ügy még nincs lefutva, de most én is ezzel számolok.

 

Buffalo Bills (0,520)

 

A Bills sorsolása a 10. legnehezebb a tavalyi év alapján és Rex Ryannel én mindig szkeptikus vagyok. Ráadásul a sorsolás is elég nehéz első ránézésre, de a csapat a tavalyi évhez hasonlóan megint jól fog kezdeni. Idegenben legyőzik egy nagyon szoros meccsen a Baltimore Ravenst, majd Rex Ryan azt teszi, amihez a legjobban ért: kiszúr a Jetsszel. Mondom ezt úgy, hogy megelőlegezem a New York-iaknak Ryan Fitzpatricket. A nagy menetelés kb. eddig tart, az Arizona Cardinals hazai pályán is túl nagy falat lesz. Viszont szerencséjükre pont a 4. héten találkoznak először a Patriotsszal, vagyis Tom Brady még a büntetése miatt nem lesz harcra fogható, ezt pedig Ryanék behúzzák még Bostonban is. (3-1)

 

Ryanék ettől el is szállnak rendesen és Los Angelesben egy nagyon látványtalan, unalmas, kevéspontos meccsen kikapnak. A 49ers ellen hazai pályán javítanak, köszönhetően a sok szerzett labdának, de az Adam Gase vezette Dolphins kisebb meglepetésre viszonylag simán legyőzi őket Miamiban. A szekér pedig eddig gurult, hazai pályán hatalmast verést kapnak az idegállapotban lévő Tom Bradytől, a CenturyLink Fielden pedig sokkal jobb csapatokat is megevett már a Seahawks. Jöhet a bye week. (4-5)

 

2016-schedule-graphic

 

A negatív mérleg után ismét felerősödnek a hangok, hogy Rex Ryannek meg kellene köszönni a munkáját. A csapat kezd szétesni, Cincinnatiben az időközben Rob Ryan által is megtámogatott védelem semmit nem tud már kezdeni a Bengals támadóegységével és Saints szintű leégés jön. Ezek után a Jacksonville Jaguars a tavalyi szezonhoz hasonlóan megint elkapja a Billst, a rájátszásért küzdő Raiders pedig beviszi a kegyelemdöfést, oda a pozitív mérlegű szezon. (4-8)

 

Ryan kénytelen elővenni a Jetses receptet és menteni a menthetőt, nagyon szomorú arccal biztatja a játékosokat (akik amúgy imádják), elkezd búcsúzkodni, a csapat pedig kvázi minden mindegy már alapon elkezd nyerni. Előbb a Steelerst kapják el hazai pályán egy utolsó másodperces field goallal/TD-vel, hozzák a kötelezőt a Browns ellen, majd csúnyán alávágnak a Dolphinsnak. Három hazai siker után utaznak New Yorkba a Jets ellen, ami akkorra már teljesen tét nélküli lesz és egy borzalmas minőségű meccsen behúzza Ryan a nyolcadikat (8-8), és a Bills fanok legnagyobb bánatára kap még egy évet.

 

Miami Dolphins (0,516)

 

Egy hangyafarknyival jobb csak a Dolphins sorsolása a Billsénél és épp ennyivel is fognak rosszabbul szerepelni náluk. Első héten hatalmas meglepetésre megverik a szokás szerint beragadó, sokat hibázó Seahawkst idegenben, de Bostonban a szezon legrosszabb meccsét játszva segítik hozzá Jimmy Garoppolót az első győzelméhez. Ezután jön egy győzelem-vereség-győzelem-vereség-győzelem széria: a Browns és a Titans kötelező otthon, ahogy a Billsnek sem terem babér Miamiban. Az erősebb csapatok ellen viszont nem megy, otthon a Steelers, idegenpedig a Bengals lesz túl nagy falat. A győzelem-vereség ciklusnak egy 4-3-as mérleg lesz a jutalma.

 

160414ScheduleInside

 

A szabadhét után folytatódik a sorozat és fogadják egy vereségért a Jetset, de a Chargers már meglesz idegenben. A Rams-49ers-Ravens hármasból viszont csak az egyiket sikerül legyőzni (49ers), de az Arizona Cardinals a szokásos érthetetlen vereségét nekik fogja köszönni. (7-6) Nagyjából eddig is ment a szekér, a szezon hátralévő része bebizonyítja, hogy még mindig csak az építkezés fázisában van a Dolphins. Először is kikapnak New Yorkban a Jetstől, majd nagy verést kapnak Buffalóban a Billstől, az utolsó fordulóban a pihenőhétért harcoló New England Patriots ellen pedig elszórakozzák a szépségtapaszt jelentő győzelmet. (7-9)

 

New England Patriots (0,523)

 

A Patriotsé a 9. legnehezebb sorsolás, de őket csak Brady eltiltása fogja némileg visszavetni a szezon elején. Az első héten Arizonába utaznak, ami szerintem a klasszis irányítóval sem lenne meg, Garoppolónak pedig nyilván túl nagy falat. A Dolphins ellen ugyanakkor meglesz a fiatal irányító első győzelme sőt, a Texans ellen megmutatja, hogy mennyi potenciál is van benne. Vereséggel kezdte, vereséggel végzi, a Bills meccs után 2-2-es mérleggel adja át a stafétát a visszatérő Bradynek.

 

1200x800-patssched2016-wallpaper_mccourty

 

Az időzítés nagyon rendben van ilyen téren, hisz a csapat a Cleveland Browns ellen melegíthet be a Bengals-Steelers duóra. Előbbi hazai pályán igen, utóbbi idegenben nem lesz meg, de a Bills elleni idegenbeli gálázás után mehetnek a bye weekre (5-3). A pihenő hét után újrajátsszák Bostonban a két évvel ezelőtti Super Bowlt, ugyanazzal a végkimenetellel. A Seahawks legyőzése után a 49ers és a Jets következik, de Rams-Ravens duóból csak az egyik lesz meg, és meglepetésre a denveri kirándulás sem úgy sül el, ahogy azt Belichickék eltervezték. A 9-5-ös mérleg után, bár a csoportgyőzelem szinte biztos, minden meccset hozni kell a kiemelésért. Ennek ellenére nagyon megszenvedi a csapat az utolsó két meccset, a Jets ellen egy two minute drive után sikerül fordítani, a Dolphins ellen pedig egy szerencsés interceptionnel sikerül megőrizni az előnyt (11-5). Végül azonban csak a harmadik kiemelt pozíciót húzza be a Patriots.

 

New York Jets (0,531)

 

Ez a Ryan Fitzpatrick féle mizéria kezd nagyon elhúzódni és nem biztos, hogy pozitív hatása lesz a szezonra, végtére neki sem ártana részt venni a közös programokon. Sem az FA, sem a Draft nem sikerült olyan jól, messze lesznek a tavalyi 10-6-tól.

 

A Jets sorsolása a 7. legnehezebb és rögtön 6 olyan csapattal küzdenek, ahol nem ők lesznek a favoritok. A Bengals a szezon elején konstans jó, hazai pályán is nagyon necces lesz. Idegenben a Bills nem lesz meg, ahogy Kansas Cityben a Chiefs sem. Ezután jön otthon a Seahawks, idegenben a Steelers és a Cardinals. Igazából a 0-6 sem elképzelhetetlen, de tegyük fel, hogy valakit (aki nem a Bills) legyőznek. (1-5)

 

a-1

 

A Baltimore Ravens hazai pályán meglehet, ha nem omlik össze a bagázs, ahogy a Browns is kvázi kötelező még idegenben is. A Dolphins is meglesz oda-vissza, ahogy tavaly, valamint hazai pályán tovább szépítenek a Rams ellen a bye week előtt (5-5). Fentebb már írtam, hogy a Patriotstól oda-vissza kikapnak, először a szabadhét után. Utána viszont jön egy hárommeccses győzelmi széria sorrendben: Colts-49ers-Dolphins. 8-6 után utaznak Bostonba, az utolsó héten pedig ismételten kikapnak a Billstől, megint elszalasztva a rájátszás esélyét. (8-8) Bár azért muszáj megjegyeznem, ha Fitzpatrick nem lenne újraigazolva, akkor ez a 8-8 inkább 4-12 lenne és top5-ös pick.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!