Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy Top 50 – III. rész

A Fantasy rankingunk ezen részén már több a támadójátékos, de a legjobb védők közül is több feltűnik. Nem meglepetésre, ide szinte csak olyan játékosok kerültek, akik legfeljebb egy listáról maradtak le.

 

30. Khalil Mack, DL

Szerkesztők által rangsorolt helye: 2., 31., 42., 38.

 

A 30. helyet az Oakland Raiders kiválósága szerezte meg, mindezt főleg annak köszönhetően, hogy egyikünk listáján egyenesen a második kiválasztott lenne. Magas pozícióját messze ez határozza meg, de hogy a listán a helye, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy top50 kivételével mindenkinél feltűnik a neve.

 

Mack Fantasy értékét nagyban befolyásolja, hogy amellett hogy örökös sack forrásként tekinthetünk rá, a futás ellen is kiválóan lép fel, így jó néhány tackle-t is írhatunk a neve mellé. Ráadásul Mackkel kapcsolatban van a fantasy foci egyik legnagyobb trükkje is, ő ugyanis DL posztra van jelölve az nfl.com-on, ez pedig értékesebbé teszi, mintha LB poszton lenne a játékban.

 

29. Reshad Jones, S

Szerkesztők által rangsorolt helye: 50., 3., 27., 30.

 

Egy safety igen magas pozícióban. Kérdezhetnénk hogy ez mi? Reshad tavalyi teljesítményét figyelembe véve azonban nem túl nagy csoda. Mackhez hasonlóan van egy nagyon magas pontszáma, de szintén csak egy listára nem fért rá nálunk.

 

0210 0845Dolphins vs Texans

 

Jones elsősorban annak köszönheti kimagasló meccsenkénti pontszámait, hogy előszeretettel mászkál fel mélyen a boxba, így a futók ellen igazi tackle gyárként műkődik. Mellette szól még, hogy nagyon konzisztensen teljesít, minden mérkőzésen biztos pontokat várhatunk tőle.

 

28. NaVorro Bowman, LB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 30., 43., 6., 22.

 

Úgy tűnik ez a 10-es csupa olyan játékost foglal magába, akit egy szerkesztő hagyott csak le a listájáról, egy szerkesztő pedig kimagaslóan nagyra értékel. Ilyen Bowman is, aki egy listán egyenesen a hatodik. Bowman egy igazi tackle gyár, aki visszatérése után egyből kezébe ragadta a 49ers védelmének közepét.

 

Azt tudjuk már, hogy a sok tackle nem feltétlenül jelent kimagasló teljesítményt, de mindenképp sok fantasy pontot hozhat. Az egyetlen kérdőjel vele kapcsolatban, hogy végig egészséges tud-e maradni, mert ha igen, akkor megbízható játékos lehet a védelmünkben.

 

27. Mike Evans, WR

Szerkesztők által rangsorolt helye: 22., 31., 22., 18.

 

Három védőjátékos után egy támadó. Ráadásul egy már-már prémium elkapó következik. Konzisztensen a listáink közepe tájékán tanyázik Evans, egy listára nem került fel csupán.

 

Evans már Winston érkezése előtt is szép számokkal kecsegtetett tulajdonosai számára, de a megbízhatatlan QB teljesítmény miatt nem volt igazán biztos fantasy célpont. A másodéves irányító viszont tartást adott az egész csapatnak és Evans számainak is, aki ha csökkenti dropjai számát, akkor csodás évet produkálhat.

 

26. Allen Robinson, WR

Szerkesztők által rangsorolt helye: 28., 36., 10., 12.

 

Megindult a WR rush nálunk, ugyanis Robinson a következő a listán. Megítélése szerkesztőségünkben elég vegyes, ketten is a top15-ben lecsapnának rá, ketten csak 30 körül, de egy szerkesztő nem látja a top50-ben sem.

 

usa-today-8165002.0

 

Ez a felemás megítélés nem véletlen. Robinson tavaly aligha volt célkeresztben legtöbb játékosnál a draftok korai szakaszaiban. Tavaly azonban még egy fokozatot kapcsolt játékán és igazi deep threat lett, ami mondanom se kell hogy sok yarddal és TD-vel járhat. Kételyeinket csupán az adhatja, hogy a Jaguars játéka nem mutat-e kisebb visszaesést és hogy Robinson konzisztensen tudja-e hozni ezt a top formát.

 

25. Ezekiel Elliott, RB

 

Szerkesztők által rangsorolt helye: 6., 17., 23., 27.

 

Az első igazán prémium minőségű RB-nek tűnő játékos a listánkon a Cowboys újonca. Négy listán is top30-ba került, egy helyen egyenesen a hatodik hely az övé. Valaki azonban nem igazán bízik benne, ezért egy listáról ő is lemaradt.

 

Elliott mellett szól, hogy a liga legjobb fala mögött futhat, hogy az egyetemen igazán ő tűnt csak NFL kész futónak és hogy megbízható passzjáték is van mellette. Ellene szól, hogy újonc és hogy több vetélytársa is van a kezdő poszton. Véleményem szerint minden azon fog múlni, hogy az első pár mérkőzésen milyen teljesítményt tud nyújtani, mert ha jót, akkor nincs az az edző, aki kiveszi a csapatból.

 

24. J.J.Watt, DL

Szerkesztők által rangsorolt helye: 42., 9., 24., 48., 49.

 

Egy defensive end ilyen magasan? Első ránézésre furcsa lehet, de aztán meglátjuk a nevet. Utána egyből minden világossá válik. Mai listánkon az első játékos, aki már minden szerkesztő top50-es listáján szerepel. És ha valaki megérdemli ezt, akkor az Watt.

 

f0e8ebda742c2251b76c28ea9e300bdc_crop_north

 

Egy defensive endet nem feltétlenül éri meg korán draftolni, mert sok a hasonló pontszámót szállító játékos a ligában. Egy közülük azonban kiemelkedik. Watt minden más DE-nél jóval több pontot átlagol, így saját posztján kimagasló előnyt élvez. Ráadásul igencsak konzisztens, egy sack, pár tackle és defended pass a legrosszabb meccsein is kerül a neve mellé.

 

23. Aaron Rodgers, QB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 26., 26., 30., 43., 36.

 

A következő nevet nem feltétlenül kell magyarázni. Napjaink egyik, ha nem a legjobb irányítója mindannyiunk listájára felkerült. Igaz 26.-nál senkinél nem magasabb, de 43.-nál sehol se rosszabb.

 

Rodgers tavaly ugyan gyengébb szezont futott, de ez csak magához képest igaz. Idén pedig visszakapja kedvenc fegyverét Jordy Nelson személyében, akivel nem egy hosszú TD-t hozott már össze karrierja során. Az irányítók magas draftolása ugyan mindig kockázatos vállalkozás, de ha valakit ki akarunk húzni ezen a ponton, akkor az ő lehet.

 

22. Alshon Jeffery, WR

Szerkesztők által rangsorolt helye: 19., 29., 16., 50., 35

 

Jeffery szintén mindenki listáján ott díszeleg, igaz van aki csupán az utolsó helyre biggyesztette oda a nevét. Ketten is top20-ban vadásznának rá, igaz inkább a második kör második felében.

 

A Bears WR-jével kapcsolatban csak egy kételyem van. Az pedig az egészsége. Tavaly több alkalommal is ki kellett hagynia meccseket, de ha nevezték is, akkor is előfordult hogy kímélni kellett. Magas pozíciója azonban ennek ellenére is indokolt, mert ha nem sérült akkor Cutler legkedveltebb célpontja és messze a legtöbb targetet kapja a csapatból.

 

21. Doug Martin, RB

Szerkesztők által rangsorolt helye: 14., 34., 13., 39., 45.

 

Martin Fantasy karrierje igazi hullámvasút. Egy kimagasló szezont egy hatalmas alulteljesítés követ. Jól mutatja ezt a bizonytalanságot vele kapcsoaltban, hogy kettő szerkesztő is top15-ben lecsapna rá, hárman is inkább a harmadik kör tájékán képzelik ez az értékét.

 

1214-martin

 

Martin tavaly az egyik legmegbízhatóbb futó volt, de ezt nem csak futásaival, hanem passzblokkolásával is vívta ki magának a figyelmet. Ez mint érték azonban a fantasyban nem jelenik meg, így most nem is tudjuk értékelni. Ettől függetlenül tömik labdával és ha a Tampa legalább olyan jó lesz mint tavaly, akkor jó választásnak tűnik itt.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!