Connect with us

Fantasy

Fantasy 2016 – Top14 tight end

A közelgő FK!-liga draftokhoz szeretnénk segítséget nyújtani draftsegédleteinkkel. Ezúttal a tight endeket mutatjuk be standard pontozású ligákban. A játékosok valós teljesítménye nem mindig jelenik meg a fantasy pontjaiban, így ez a lista kizárólag a várható fantasy-teljesítményen alapszik.

 

1. Rob Gronkowski, Patriots

 

Ki más lenne az első helyen? A tight endek koronázatlan királya a 27 éves Gronkowski, akinek már most szinte biztos a Hall of Fame-tagság. Eddigi hat szezonjából négyben Pro Bowler lett, 2013-ban csak egy komoly műtét miatt nem lett az. Évek óta a legjobb számokat hozza a posztján, idén is magasan el fog szakadni a mezőnytől (meccsenként akár 2-3 ponttal). Kevés rizikóval rendelkezik, még egy rossz szezonnal is többet jósolnak neki, mint a második helyezettnek. Abszolút megállja a helyét az elit támadójátékosok között, befér mind a TOP15 WR, mind a TOP15 RB közé is akár. Stabil első körös pick, idén sem várnak 10-12 TD-nél kevesebbet tőle.

 

GROOONK2.0[1]

 

2. Jordan Reed, Redskins

 

Komoly gondban voltam, hogy kit állítsak a dobogó második fokára. Reed és Olsen közül végül az előbbi javára döntöttem, bízom abban, hogy idén megint megmutatja, mit tud. Cousins magabiztosan dobálja rá a labdákat, több elkapása volt, mint a csapattársainak összesen. Vernon Davis érkezése sem fog levenni a snapek számából lényegesen, a 49ers korábbi ikonja az utóbbi években nem találja a helyét – valószínűtlen, hogy ezt Reed mellett tenné meg idén. Reed ellen szól, hogy kevés a tapasztalata még, viszont idén ezzel a hátránnyal végleg leszámolhat. Hatalmas upside-ja van, a második kör végén kiválasztani őt nem botorság, mivel a negyedik-ötödik környékére már nem lesz benn.

 

reed[1]

 

3. Greg Olsen, Panthers

 

A Panthers ügyeletes Mikulása szakállában nem csak csokit rejteget, hanem brutális TD-ket is. Mivel a liga egyik legjobb támadosorát koordináló Newton dobál neki, félni nem kell egy rossz szezontól. A gyors irányváltásokra képes, rettentő agilis játékos Newton egyik kedvenc célpontja lett. Megbízható, tapasztalt TE, aki a második kör végére még bőven beférhet, de a harmadik-negyedik körre el fog kelni.

 

greg.0[1]

 

4. Delanie Walker, Titans

 

Ugyan már 32 éves Walker, Mariotával nagyon egymásra találtak. Tavaly Pro Bowler évet zárt, 2014-hez képest szinte minden mutatóját 50%-kal javította. Nagy várakozásoknak néz elé, egy komoly szezonnal a legnagyobb nevek közé kerülhet posztján. Nem különösebben rizikós játékos, az újonnan érkezett Derrick Henry is inkább Murraytől vesz el majd lehetőségeket. A hetedik-nyolcadik körben várható a kihúzása.

 

Walker[1]

 

5. Coby Fleener, Saints

 

Nehéz szívvel sorolom akármilyen toplistámba Fleenert, viszont egységesen TOP5-be várják a Saintsbe igazolt, ötödik évét megkezdő TE-t. A liga egyik legjobb, korszakos irányítója fog neki passzolni, aki tavaly ugyan ledobált közel ötezer yardot, szüksége lenne egy rugalmas, rövid- és középtávon is megjátszható, a gyűrődést bíró emberre. A tíz-tizennegyedik kör tájékán reális választás lehet.

 

fleener-0[1]

 

6. Travis Kelce, Chiefs

 

A gimnáziumban és az egyetem elején még irányítóként játszó Kelce tavaly hozta le az első teljes profi évét. Közel 900 yard mellett 12 felett átlagolt elkapásonként, ami korrekt mutató tight endként. Kelce részéről hasonló robbanást várnak idén, mint amit a listában soron következő Eifert mutatott be a 2015-ös szezonban.

 

kcjerk.0[1]

 

7. Tyler Eifert, Bengals

 

Eifert élete szezonját játszotta tavaly, és lehet ez még jobb is a 25 évesen Pro Bowler játékos számára. 13 meccsen 13 TD-t kapott el, Dalton sokat kereste őt a pályán. Egyre inkább be fogja váltani az első körös reményeket, idén viszont jóval gyengébb szezont várnak tőle. Ettől függetlenül jó OFF-pick lehet, ha már kimentek a passzerős csapatok első és második elkapói.

 

Animation_3.0[1]

 

8. Gary Barnidge, Browns

 

Barnidge másod-, harmadrangú játékos volt sokáig, mígnem a tavalyi 3-13-as szezonban is 1000 yard felett suhant a pályán, 9 hatpontost helyezve fel a táblára, miközben egyszer sem vesztette el a labdát. A Browns négy elkapót igazolt a drafton, és Josh Gordon is hamarosan visszatér a csapat kötelékébe, ez biztos meglátszik majd Barnidge teljesítményén. Az új sémába és a játékba épp visszaszokó Robert Griffin számára azonban könnyen lehet Barnidge a “go to guy”, akiben bízhat az első új évében.

 

browns-crazy-td-catch-against-ravens-1[1]

 

9. Julius Thomas, Jaguars

 

Julius Thomas nem mutatott fel különösebben jó szezont tavaly, viszont tizenkét meccsen kilenc TD-t szerzett, és nehezen tagadható, hogy az éppen felívelő Jaguarsban pont neki ne jutna ki a jóból. Megelőlegezhetjük neki a jó szezont, miután tavaly beleszokott a sémába.

 

10. Antonio Gates, Chargers

 

A jó öreg Antonio. A 36 éves TE karrierje már inkább lefelé ível, ennek ellenére bízni lehet a rutinjában. Idén lesz a tizedik éve, hogy Philip Rivers dobálja neki a yardokat, tavaly meglépte a 100 elkapott TD-t. Ugyan Keenan Allen felépülésével és Travis Benjamin leigazolásával kevesebb lehetőséget kaphat, amíg kiképzi az új TE Hunter Henryt, biztos helye lesz a csapatban. Riversszel nagyon érzik egymást, Gatesnek pedig jó eséllyel ez lesz az utolsó előtti szezonja, várható, hogy megnyomják a közös munkát még a végén is.

 

gates-gif[1]

 

11. Zach Ertz, Eagles

 

A Philadelphia Eagles folyamatosan változó támadósorában Zach Ertz nyújtja a biztos pontot. Ugyan a rookie irányítók kevesebbet passzolnak a TE-posztra, Ertztől komoly kitörést várnak a 2016-os szezonra. A támadósorban Agholor gyenge évet tudhat maga mögött, és még mindig a tanulási fázisában van. Givens, Huff és Graham hasonlóan kis potenciállal bírnak, Randle és Matthews mellé jól jöhet a Wentz-Bradford párosnak egy, már betanult játékos harmadik célpontnak.

 

nfl-gifs-football-5[1]

 

12. Zach Miller, Bears

 

Tavaly még Martellus Bennett mellett közel fele-fele arányban osztották fel a snapeket, idén viszont Bennett a Patriots által való leszerződtetése miatt Millernek kinéz akár 1000 yard és 10+ TD is. Pláne úgy, hogy Matt Forté jelentős mennyiségű elkapását is a Jetsnél lehet majd megtalálni.

 

zach-miller-fantastic-touchdown-catch[1]

 

13. Jason Witten, Cowboys

 

Korszakos játékosról beszélhetünk Witten esetében is, aki néhány éven belül megdöntheti Tony Gonzalez rekordjait is. Ugyan Dez Bryant és Terrance Williams érkezésével sokat veszített a jelentőségéből, és egy esetlegesen beváló Ezekiel Elliott is komolyan belemarhat a snapjeibe, a fantasy támadósor mélyítéséhez tökéletes alapot szolgáltathat Witten.

 

2013-10-2713_33_04[1]

 

14. Martellus Bennett, Patriots

 

Sokat gondolkodtam azon, hogy 14-nek, hogy Jimmy Graham, vagy Bennett kerüljön a listára sereghajtóként. A lista vége elsősorban a támadósor mélyítésére használhat, és Bennett körülbelül erre is lesz jó. A Bearsben méltatlanul alulértékelt játékos, aki nem mellesleg a Seahawksos Michael Bennett testvére, betöltheti a néhai Aaron Hernandez szerepét, és egy brutális TE-párost alakíthat ki Gronkkal – igaz ez inkább a valós csapat drukkereinek lehet jó. Bennett nem fog kiugró számokat felmutatni 2016-ban, hacsak nem sérül le Gronk, viszont tartaléknak tökéletes lehet, akár csereként, akár egy bye week erejéig.

 

bennetttd[1]

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!