Connect with us

Összefoglaló

Panthers-Broncos – Győzött az ismeretlen

Ma hajnalban lejátszották a 2016-os szezon első mérkőzését és egyben a Super Bowl visszavágóját. A Denver Broncosban bemutatkozott Trevor Siemian, aki a hibáival együtt is remekül játszott, a Broncos védelem megmutatta, hogy továbbra is ligaelit, a Panthers és az NFL pedig magyarázkodhat, hogy miért nem hívták le Cam Newtont, mikor szó szerint agyonverték. Továbbá díjazunk is.

 

Carolina Panthers AT Denver Broncos

 

Hihetetlenül izgalmas mérkőzést játszott egymással a két csapat, egy utolsó másodpercben kihagyott Panthers mezőnygól miatt nyert a Denver Broncos. Az a Broncos, akinek a győzelmét előzetesen egyedül Leonidasz kollégánk várta. És bár ez volt a csapat 12. olyan győzelme az utóbbi 16-ból, amikor kevesebb, mint hét ponttal nyertek, ma mindenképp megérdemelt volt a sikerük.

 

A Denveri támadófal remekül dolgozott, CJ Anderson 20 kísérletből 92 yardot és egy TD-t szerzett, az egész csapat pedig összesen 148-at az ellen a védelem ellen, amelyik tavaly 88-at engedett átlagban. Andersonnak ráadásul viszonylag könnyű dolga volt, hiszen Siemian meglepetésre 28-szor passzolt, amire szemmel láthatóan nem készült fel a Panthers védelme, nem tudtak erre érdemben reagálni. Igaz voltak hibák, összesen három labdaeladása volt az offense-nek, ami legalább három mezőnygólt vett el a csapattól, de összességében nagyon rendben volt az egység. Siemian lett ráadásul az első irányító Josh Freeman óta (2009), aki élete kezdő mérkőzésén letudott dolgozni a negyedik negyedben egy 10 pontos hátrányt és megtudta nyerni a mérkőzést.

 

Denver Broncos vs. Carolina Panthers, NFL Week 1

Összecsuklani már úgy tud, mint Manning

 

Panthers oldalról semmi sem működött igazán. A Denveri védelem ott folytatta, ahol abbahagyta, Newton összesen 17-szer volt megütve vagy sackelve, igaz, volt pár durva megmozdulás is, amit illett volna komolyabban is büntetni. Viszont Wade Phillips egysége a második félidőre levette Newtonékat a pályáról. Ennek a meccsnek a függvényében pedig elmondhatjuk, hogy igenis megérdemelt volt a Broncos Super Bowl győzelme. A Carolinának a védelme sem volt valami combos, bár lehet másképp ítélnénk meg, ha a három turnoverükből nem csak egyből szerzett volna pontot az offense. Díjazzunk:

 

A mérkőzés legjobbja: Trevor Siemian

 

Bár volt két interceptionje (újonc hiba), azokból nem szerzett pontot a Panthers és az ő tökös, mobilis játéka kellett a győzelemhez. Nem hiába tartott tőle (pontosabban az ismeretlentől) Ron Rivera. Ráadásul nem törte meg a két eladott labda (ellenben mondjuk Mark Sanchezzel), jól csinálta, amit kértek tőle. Még várnék pár kört, hogy azt mondjam, lehet vele számolni hosszabb távon is (egy teljes szezonon keresztül), de ha így fogja folytatni, Paxton Lynch-nek nem lesz egyszerű élete.

 

A mérkőzés legrosszabbjai: Ron Rivera, a bírók és az NFL illetékesei

 

Ron Rivera benézett egy egyértelmű bíró tévedést, amit csak azután challenge-elt meg, hogy Davis és Kuechly időt kért. Az az időkérés pedig nagyon hiányzott a végén. Ám mégsem ez volt a legnagyobb hibája, hanem az, hogy amikor Newtont sisakkal fejbe verték és az irányító ott szenvedett a földön, nem hívta le a pályáról. Ez egyrészt életveszélyes is lehet, másrészt az esetet követő játékokat Newton borzalmasan vitelezte ki.

 


Másrészt ott vannak a bírók és az NFL illetékesei, akik elvileg sasszemmel figyelnek az esetleges agyrázkódásokra. Miért hunytak szemet e felett? Ebből megint botrány lehet (bővebben itt).

 

A nap hiányzója: Josh Norman

 

Nagyon gyenge volt a Panthers corner játéka, amit ügyesen használt ki a Broncos. Persze az újoncoknak kell némi idő, hogy belerázódjanak, ahogy az egész védelemnek is, de az elején nagyon nehéz lesz. Az a franchise tag még talán belefért volna az idei szezonra.

 

A nap ostobasága: Cam Newton és a futás

 

Nem lesz mindig a Broncos bivalyerős védelme az ellenfél és Newton statisztikailag nem is zárt rossz napot az 54 futott yardjával és TD-jével. Viszont kétszer is ápolni kellett, egyszer a térde, egyszer pedig a potenciálisa agyrázkódása miatt. Értem én, hogy szereti a fizikális játékot, de előbb utóbb úgy megnyomják, hogy meccseket vagy akár szezonokat kell kihagynia. Jó dolog a mobilitás, de nem ártana végre ésszel csinálni. Főleg, hogy már a hülye is tudja, hogy Newton fog futni, volt is egy 3&1 szituáció, ahol egyetlen Broncos védő sem hitte el, hogy az irányító oda adja a futónak a labdát, nem is lett meg a játék.

 

A mérkőzés legnagyobb húzása: bejött a fagyasztás

 

Az első kísérletet még berúgta Gano, a másodikat viszont már kihagyta 50 yardról. Pedig nem szokott bejönni a fagyasztás.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!