Connect with us

Összefoglaló

A mókus elvitte a showt

Best ofba illő jeleneteket tartalmazó rangadó, pontfesztivál a nyugati partról, egy meglepő győzelem a Tundrán, és egy nem meglepő győzelem Kansas Cityben. A színvonal nem mindenhol verdeste az eget, de bőven akadt beszélni való az ebben az összefoglaló blokkban található négy meccsről.

 

mokus

 

A Chiefs védelme és speciális egysége volt a legjobb támadó

Jacksonville Jaguars 14 – 19 Kansas City Chiefs

 

Hiába a 449 engedett yard a Chiefs védelmétől, hiába hagyták Blake ‘Garbage Time’ Bortlest fickándozni a kedvenc periódusában, hiába voltak teljesen impotensek a futások ellen, megint ez az egység volt a kulcs a győzelemhez. Blake Bortlesnek voltak nagy hibái, a Jaguarsnak mégis megvoltak a lehetőségei a pontszerzésre, ám valaki mindig elejtette a labdákat mindkét oldalon.

 

0-7

Egy rövid drive után punthoz készült a Chiefs, Colquit rúgása 53 yardot szállt a levegőben, amit Bryan Walters visszahordó várt az ölébe. 8 yardot haladt előre, amikor is találkozott a vele szembe jövő D.J. Alexanderrel, aki kiütötte a kezéből a labdát, amit a Chiefs tight endje, James O’Shaughnessy szedett össze a Jaguars 23 yardosánál. Két passzal később pedig megszerezte a vezetést a Chiefs, Nick Foles passzolt Albert Wilsonnak egy TD-t.

 

0-10

Újabb sikertelen Chiefs támadás után a Jaguarshoz került a labda, a saját 19 yardosuktól induló támadásnál 2nd & 10-re Bortles eladta a labdát, a teljesen üresen álló Chiefs védő, Ramik Wilson köszönte szépen a passzt, amivel 6 yardot nyargalt előre. A Chiefs kapta meg ezzel a támadás jogát, amivel egy field goalt sikerült elérniük.

 

https://vine.co/v/5j7gHp3iaed

 

7-13

Saját 19 yardosáról indított támadást a Jaguars immáron a második félidőben egy 3rd & 17 játéknál, amikor T.J. Yeldon first downt érő nyargalása helyett egy Chiefs kierőszakolt fumble lett belőle Phillip Gaines jóvoltából, amit a Chiefs cornere, Steven Nelson szedett össze. A Chiefs ebből is kihozott egy field goalt.

 

2nd & 1

Sikerült a Chiefs 1 yardos vonaláig elérnie a vendég támadóknak, Chris Ivory készült futásra, amikor is újabb fumble-t harcolt ki a Chiefs, ezúttal Jaye Howard. Marcus Petersnek sikerült megkaparintania a labdát az endzone-on belül, ami touchbacket jelentett a Chiefsnek. Millimétereken múlt, hogy nem TD lett belőle, rengeteg visszajátszás alapján sem dönthető el, hogy Ivory birtokolta-e a labdát amikor érintette a vonal síkját vagy nem.

 

Nick Folesék csak a minimumot hozták a támadásoknál, a kirívó statisztikák is elmaradtak ezek miatt, ám így is elég volt a győzelemhez. Ha a Jaguars egy kicsit pontosabb, megnyerhette volna a találkozót, de a sorozatos hibák megbosszulták magukat. A Chiefs ezzel a győzelemmel továbbra is életben tartja rájátszás reményeit, a Jaguars pedig szépen lassan készülhet a már szokásos top5-ös pickjére a következő drafton. A szurkolók érzései ezzel a jelenetsorral foglalhatók össze:

 

 

 

Halloween már elmúlt, mégis Cleveland Brownsnak öltöztek be a csapatok

Pittsburgh Steelers 14 – 21 Baltimore Ravens

 

Mind ismerjük a “Régen minden jobb volt” szállóigét, amit az NFL egyik legvérmesebb rangadójának legújabb összecsapására is rá lehetne húzni. Az 1996 óta tartó párharc történelmében nem tudom, volt-e valaha ennél színvonaltalanabb összecsapás. Amit nem tudsz elképzelni, az ezen a meccsen megtörtént, ám jobban örültünk volna, ha nem a vicces jelenetekről marad emlékezetes a találkozó.

 

Baltimore Ravens interception

A Ravens tavaly a liga legrosszabb csapata volt ebben a kategóriában, mindössze 6 labdát sikerült lehalászniuk az ellenfél irányítóitól. A Steelers ellen Timmy Jernigan pickje már a 9. volt 2016-ban a Ravenstől, és még a szezon fele hátravan számukra.

 

Le’Veon Bell még mindig TD nélkül

Bell a yardokban még mindig óriási segítség a Steelers támadásainak, de továbbra is TD nélkül áll, pedig ez már az 5. meccse az idei szezonban. A tegnapihoz nem sok mindent tudott hozzátenni, amikor meg hasítottak a támadások, akkor értelemszerűen a hosszú passzok kerültek előtérbe.

 

Mike Wallace 95 yardos TD-je

Egy ex-Steelers játékos döntötte meg a Ravens történelmének legnagyobb TD-jének scrimmage rekordját. Wallace dolga nem volt nehéz, jó passzt kapott Flaccotól, amivel helyzeti előnybe került az őt örző cornertől, utána pedig lendületből, egy kis stiff arm segítségével lenyomta a vele szembekerülő Mike Mitchellt,  onnantól pedig egyenes út vezetetett a Steelers endzone-ja felé.

 

 

 

Roethlisberger futott TD

Big Ben a meccs lényegi részében pocsék volt, 0-21-nél pedig már minden mindegy alapon engedte fickándozni a Ravens, amivel a statisztikáját sikerült kicsit szépítenie. A meccs végeredménye az ő 4 yardos TD nyargalásával alakult ki.

 

Blokkolt punt után TD

A Steelers kálváriája ezzel a jelenettel csúcsosodott ki. Jordan Berry készült a punthoz, amit meglepő módon a “Ravens offense” állította meg. Előbb a futó Javorius Allen blokkolt, majd a szabad labdát az újonc elkapó Chris Moore szedte össze, és vitte be a végzónába.

 

Chris Boswell onside kickje

Ehhez nem kell kommentár.

 

 

 

A Steelers elsiettette Big Ben visszatérését, borzasztóan gyenge volt a Kohászok támadósora a meccs nagy részében. Különösebben a Ravens sem volt jobb, ám két nagy játéknak hála sikerült behúzni a W-t a legnagyobb riválisuk ellen. Az meg a pláne az egészben, hogy ezzel a vezetést is átvették Harbaugh-ék a csoportban 4-4-es állással jobb csoportmérlegüknek hála, amit nagy valószínűséggel növelni fognak csütörtökön a Browns ellen.

 

Az első másodpercben megnyerte a meccset a Colts

Indianapolis Colts 31 – 26 Green Bay Packers

 

Jordan Todman már az első másodpercben kiütötte a Packerst, amiből nem volt visszaút. Aaron Rodgers két biztató meccs után ismét visszaesett, ám aligha csak az ő nyakába varrható az, hogy a Packers támadósora nem volt túl éles. A Colts majdnem eljátszotta a “Hogyan b*sszunk ki magunkkal?” forgatókönyvet, ami idén jellemezte a meccseiket, ezúttal azonban elmaradt a pofon, és megnyerték a számukra létfontosságú találkozót.

 

Ez a Packers offense gyenge

Randall Cobb és Ty Montgomery is vállalni tudta a játékot, a támadófal ismét jól dolgozott Rodgers előtt, mégis csalódást keltett a Sajtfejűek támadósora. A hosszú passzok a Packers egyik fő jellemzője volt az elmúlt évek során, Aaron Rodgers bármelyik elkapójának képes volt hatalmas bombákat dobni, ebből a Colts ellen semmit nem láttunk. Ha jól megdobta a hosszút, akkor az elkapó ejtette el, ha pedig sikerült a célpontoknak elszakadni, akkor Rodgers passza volt rossz.

 

Ha már Rodgers, ismét sok rossz döntést hozott, aminek fő példája az egymás utáni interceptionje volt. Az elsőt még megmentette az, hogy egy zászló miatt szabadjáték volt, de a vakvilágba kidobott labdája T.J. Green kezében landolt, a következő játékban már ez sem segített. A majd’ 7 perces drive egy Darius Butler interceptionnel zárult, ezzel gyakorlatilag saját magával szúrt ki a Packers. Az interception egyébként kísértetiesen hasonlított a Barry Churchnek adott INT-jéhez még a Cowboys elleni meccsről, szinte ugyanazokat a hibákat lehetett felfedezni. Az sem segített McCarthyékon, hogy a meccs egésze alatt hiába üldözött mókus több yardot futott a meccs alatt, mint ők az egész szezonban.

 

 

 

Ha Ha Clinton-Dix hősből antihős lett

A Packers harmadéves safetyje két picket szerzett Andrew Lucktól – mindkét passz tök érthetetlen volt számomra Colts vezetésnél, megelőzhetőek lettek volna – plusz egy fél sacket is szerzett, már a félidőben eldőlt, hogy az NFC A Hét Védőjátékosa díjra már ceruzával ráírhatták a nevét, mégis, a győzelmi esély az ő kezéből csúszott ki. A negyedik negyedben jártunk, 31-26-os Colts vezetésnél 3rd & 10-re jöhettek Luckék, amikor a szokás szerint gyenge támadófal most sem tudta feltartani a védőket, és Clinton-Dix már fejben beírhatta magának a sacket, Luck azonban kifordult ölelő karjaiból, és megdobta a first downt, amivel lényegében elúszott a Packersnek a találkozó. Természetesen nem az ő hibája a vereség, de ilyen teljesítmény után bosszantó, hogy az első két évében jellemző missed tackle problémák, amiket idénre kinőtt, most kulcspillanatban előjött.

 

Az Indianapolis Colts megérdemelten nyerte meg a rangadót, végig kontrollálva, és ami legfontosabb, végig vezetve sikerült behúzniuk a győzelmet. Nem játszottak tökéletesen, az idén jellemző hibákat ezen a találkozón is észrevehették a nézők, de most sikerült annyi pontot feltenniük a táblára, amiből az ellenfélnek már nem volt visszaút. A Colts ezzel feljött a második helyre a csoportban, a bye weekjük alatt pedig izgulhatnak azon, hogy fő kihívójuk, a Titans mire megy a most legyőzött Packers ellen. A Packers viszont ha nem vigyáz, akkor könnyedén lemaradhat a rájátszásról is.

 

RIP San Diego Chokers, Hello San Diego Chargers!

Tennessee Titans 35 – 43 San Diego Chargers

 

Valami megváltozott San Diegoban, már képtelenek ellúzerkedni az agyonnyert meccseiket, pedig próbálkoznak vele rendesen. Valóságos pontzuhatagnak lehettek szemtanúi az ezt a mérkőzést választó szurkolók. +3-as turnover mutatóval győzték le a Titanst, a támadósor mellett ezúttal a védelem is pakolt fel pontokat a táblára.

 

A Chargers elpusztíthatatlan

Hozzászoktak már San Diegoban, hogy a sérülések a franchise részévé váltak már tavaly is, ez a “hagyomány” idén is megmaradt. Kiesett Danny Woodhead? Sebaj, a tavaly abszolút bust Melvin Gordon college számokat közelítő 32 lehetőségből 196 yardot és egy TD-t fut. Keenan Allen kiesett? Akkor előhúzzuk a kalapból Tyrell Williamst (6-65-TD). A kiváló formában lévő újonc tight end, Hunter Henry sem bevethető? Akkor ott van a veterán Antonio Gates, majd megoldja (5-75-TD). 3 ILB sem állt a rendelkezésre? Majd akkor a 4. számú belső linebacker, Korey Toomer játszik (8 solo tackle, 1 FF). Jason Verrett is kiesett a secondaryből? Akkor majd Brandon Flowers szerez egy pick6-et, és Casey Hayward is lehúz egy lasztit a levegőből. Talán Riverst kéne ledönteni ahhoz, hogy ez a Chargers keret megrogyjon, de már erre sem vennék mérget.

 

 

 

Marcus Mariota egyre jobb, de még mindig az a fránya labdavesztés

A Titans szépen lassan kezdi felépíteni Mariota körül a csapatot. A tavalyi siralomház után idén egy nagyon potens támadófal őrzi az irányító egészségét, Rishard Matthews személyében egy fasza célpontot is kapott, és két potens futó vár arra, hogy levegye a válláról a terhet. Azonban ha az eredmény után kell szaladni, abban mindig benne van a labdavesztés veszélye, Mariota ebben pedig a liga élharcosai közé tartozik. Ezen a meccsen is volt két interceptionje és egyszer fel is köhögte a labdát, így hiába a 3 TD passz és az egy futott hatpontos, ezen a három hibán elúszott számukra a győzelem. A 4 elveszettt fumble és a 8 interception nagyon sok 9 forduló után, de ha ezen is sikerül változtatnia a Titansnek az offseasonben (első sorban azzal elérve, hogy uralni tudnak egy mérkőzést azáltal, hogy a jó támadósor mellé egy jó védelmet hoznak össze), akkor kihozhatja magából a benne lévő potenciált.

 

Benne volt a meccsben, hogy a Chargers elbukja 19-7-ről a meccset, hiszen két TD-vel innen sikerült fordítania a Titansnek, de az a szezon eleji Chokers volt, a mostani Chargers azonban nem omlik össze, és feláll akkor, amikor már sokan rájuk számolnak. Ennek a csoportriválisok aligha örülnek, 4-5-ös mérlegükkel még könnyen borsot törhetnek a többiek orra alá, az NFL legjobb csoportját adva ezzel. Egy meccsük van a pihenőhétig, ahol a szintén megtáltosodó Dolphinst fogadják, ami egy nyerhető találkozó lehet számukra. A Titansre még vár pár meccs a pihenőhetükig, a Packers-Colts kettős elleni meccsükön pedig eldőlhet a sorsuk: két vereség esetén alighanem elúszott számukra a rájátszás esély, viszont ha legalább a Coltsot megverik, akkor megint egy roncsderbit láthatunk az AFC South-ban.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!