Connect with us

Összefoglaló

A déliek nagy napja

week_nyito2

 

Mai összefoglalónk páros összefoglaló lesz rádiós stílusban, ugyanis minden NFC Eastbeli csapat 19 órakor játszott (a Washintont kivéve), a két NFC South vs NFC West csatára pedig a késő esti sávban szintén párhuzamosan került sor. Két kommentátorunk Huba (Giants-Eagles és Niners-Saints) valamint Tivadar (Browns-Cowboys és Rams-Panthers lesznek). Igen, a két meccs között majd átteleportálnak a nyugati partra. Szóval.

 

– Köszöntöm Önöket, Huba vagyok az NFC eheti csoportrangadójáról New Yorkban, ahol a 4-3-mal álló Giants a szintén 4-3-mal álló Eagles együttesét látja vendégül. Ééééés már itt is van az első pontszerzés. Wentz adja el a labdát nagyon csúnyán a saját térfelén, amelyet egy gyors Manning-Beckham összjátékkal pontokra is vált a New York-i együttes, 7-0, kapcsolunk Clevelandbe.

 

– Jó napot kívánok, Tivadar vagyok, és arról kell beszámolnom, hogy Isaiah Crowell szép elkapása után mezőnygól-távolságba jutott a 0-8-cal álló ohioi egyesület. A támadás végül a dallasi védelmen elakad, de az értékesített góllal 3-0-ra vezetnek a clevelandiek, érik a meglepetés? Huba?

 

– Itt éppen az ismétlés megy, ahol ismét láthatjuk a zöld-fehér interceptiont és a gyors hatpon… ööö… egy pillanat… nem is… elnézését kérek, helyesbítenem kell, ez az élő kép. Wentz újra csúnya interceptiont vét a saját térfelén – az előbb nem mondtam, de akkor Landon Collins halászta le az újonc irányító passzát – ezúttal pedig Andrew Adams helyezkedik jól. Három játékkal később pedig 30 yardos összjátékot követően Lewis szerez újabb 6 pontot Manning passzából. 14-0, mi a helyzet Clevelandben?

 

 

– Jelentem itt kezd helyre állni a világ rendje, féidőben 21-10 a dallasiak javára. Elliott ellen nincs ellenszere a barnák védelmének, de a Cowboys támadófala is csak ott magasodik a védők előtt, Prescottnak időnként még megebédelni is lenne ideje a zsebben, New Yorké a szó.

 

– Feltámadt az Eagles! Mondjuk volt honnan… Több szép 30 yard feletti játékot is bemutattak a vendégek, ezzel előbb 3, majd Matthews révén újabb 7 pontot írhattak fel a táblára, 14-10 volt ekkor az eredmény. A kettő közt azonban egy könnyű FG helyett a philadelphiai főedző úgy döntött, hogy nekimegy 4th&2-re, de nem sikerült. Beckham második touchdownjával távolodott a new yorki alakulat, majd Sproles szép visszahordása után 13 yardot kellett volna mindössze megtenni Wentzéknek, és itt újra azt hittem, hogy ismétlést látok. Elhalt drive, de könnyű 3 pont helyett ismét elvállalták negyedikre is, és az előző kísérlethez hasonlóan ismét világtalan játékhívást láthattunk. Mennyire fog ez a 6 pont hiányozni a végén? Tivadar?

 

 

– Azt nem tudom, azt viszont igen, hogy itt már régen a harmadik negyed megy, és a forgatókönyv unalmas meccsbefejezést ígér. Történt ugyanis, hogy előbb Elliott futott be újra a célterületre, majd a dallasi újonc irányító osztott ki zavartalanul újabb TD-passzt, így már 35-10-re vezetnek a texasiak. Vissza is adom a szót.

 

prescott_vs_browns

 

– Köszönöm, és ebben a pillanatban az Eagles újabb pontszerzési esélyt hagy kihasználatlanul, Sturgis mezőnygól-kísérletét ugyanis Pierre-Paul blokkolja, félidő 21-10. A fordulást követő játékrészben nem változott az állás, TD itt, TD ott. Tivadar? Tivadar? Halló, Tivadar! (háttérből horkolás hangjai szűrődnek be – a szerk.) Khm, elnézést, valami gond lehet a közvetítővonallal, de ha jól látom ott már véget is ért a mérkőzés, 35-10-re győzött a Cowboys. De akkor egyelőre maradunk itt. Sturgis FG-jaival az utolsó negyedben lassan zárkózik az Eagles, mígnem 28-23-nál alig két perccel a vége előtt Manning is eladja a labdát a saját térfelén! A Giants 17 yardos vonaláig jutnak a fehér mezesek, ahol 4th&10 kísérlet következhet másfél perccel a vége előtt. Ha a három korábban kihagyott lehetőség közül csak az egyiket 3 pontra váltják, most Sturgis rúgásával könnyen megnyerhetnék a csoportrangadót, így azonban passzolni kell! Ami nem sikerül!!! Győzt a Giants 28-23-ra hölgyeim és uraim! A meccs elején könnyen szerzett 14 pontnyi előny végül kitartott, de erre a teljesítményre sem támadó, sem védőoldalon nem lehet építeni, össze kell szedni magukat, ha rájátszásba akarnak kerülni. Három győzelemmel zsinórban viszont kedvezőbb helyzetbe kerültek a rájátszásért folyó küzdelemben. A vendégek pedig sajnálhatják az elszalasztott győzelmi esélyt, mondhatjuk, hogy ők vesztették el ezt az összecsapást, és ezzel a csoport utolsó helyére süllyedtek. Az Eaglesből ki kell emelni az elkapó Bryce Treggset, akit Chip Kelly kivágott a 49ers keretéből, ahova draftolatlan újoncként került. Elkapó rajta és Matthewson kívül ugyan már alig maradt a csapatban, secondary pedig sose volt, de még is így versenyképesek. Ááá most hallom, hogy megjavult a vonal, akkor New York elköszön, Tivadar?

 

– Igen, valóóóóó(ásítás hangjai – a szerk.)ban. Elnézést. Már itt vagyok Los Angelesben, ahol tökéletes idő, és 80 ezer tomboló hazai szurkoló várja a csapatokat ezen a roppant fontos Nemzeti Főcsoportbeli összecsapáson, akik abban bíznak, hogy csapatuk a Rams ismét rálép a győzelmi ösvényre. A meccs máris egy kaput elkerülő lövéssel indul, a jó nevű Zuerlein lő mellé. Majd egy-egy puntot követően végre megszületnek az első pontok is a meccsen; szép vendég drive-ot követően Greg Olsen húzza le zavartalanul Newton passzát, 0-7. Mi a helyzet San Franciscoban?

 

 

– Akik előzetesen hamisítatlan vadnyugati pisztolypárbajt vártak a 49ers és a Saints összecsapásától, nos azoknak volt igazuk. Töltés, lövés, töltés, lövés, és rengeteg pont. A Szentek mindazonáltal úgy tűnik, hogy többször találnak 20-31-es lousianai előnnyel vonulhatnak pihenni a csapatok. Brees ma is ellenállhatatlan, a hazaiak futás elleni védekezését pedig azzal az egy mozzanattal tudom szemléltetni, hogy a múlt héten már az első negyedben lecserélt Mark Ingram 75 yardot szaladhatott egy touchdownért! A túloldalon azért Kapernick is megvillant, mintha már nem lenne annyira rozsdás, és ő is kiosztott egy szép 65 yardos TD-átadást McDonaldnak. Los Angeles.

 

 

– Olsen touchdownját követően a játék küzdő jellege domborodott ki, a két punter is aktívan hozzájárult a meccs képének alakulásához, a statisztikusok pedig további egy-egy kaput elkerülő lövést jegyezhettek fel, azaz csak ebben a félidőben hármat! A félidőt szinte észrevétlenül fújta le az ezúttal is fekete-fehér csíkosba öltözött bíró, a nézők túlnyomó része ugyanis ekkor már a büfé felé vette az útját. Huba?

 

 

– A harmadik játékrészben úgy tűnik felébredtek a védelmek, mert csak egy hárompontos születik. Ezt Dawson szerzi a nézők nagy örömére, és ezzel a meccsen 49 és 48 yard után 46-ról is betalált, egy labdabirtoklásnyi távolságban követi a 49ers a New Orleanst. Los Angeles?

 

– Rejtő Jenőt tudom idézni A három testőr Afrikában mű elejéről, vagyis történik: semmi, hacsak annyi nem, hogy a los angelesi drukkerek egyre hangosabban követelik Keenum lecserélését. Abban egyelőre nem tudnak megegyezni, hogy Goffot vagy Tebowt kéne a pályára küldeni, de ennek megvitatásában a meccs nem zavarja őket. Huba?

 

– Az utolsó negyedre a hazai védők úgy tűnik elfáradnak, de ezen egyáltalán nem kell csodálkozni, amit lehetett megtették, de immár hetedik meccsükön zsinórban engedték az ellenfél futóját 100 yard fölé. A Saints végül 10 újabb ponttal lezárja a meccset, 41-23-as győzelmet aratva végül. A meccsen összesen több mint 1000 yardot tettek meg a felek (486-571). A New Orleans 4-4-el még reménykedhet a Wild Card helyben, a 49ers viszont lassan elkezdhet készülni a következő évre, 1-7-tel és ezzel a védelemmel a szezon nagyjából véget is ért számukra. Tehát még egyszer a végeredmény; San Francisco 49ers – New Orleans Saints 23-41. Én köszönöm a figyelmet, Hubáé a szó.

 

– A végére megélénkül a meccs az Angyalok Városában kedves hallgatóim. Előbb Keenum nézi a saját elkapójának Thomas Davist, majd Aaron Donald mutatott be két gyönyörű zsákolást Newtonon, de az eredmény még nem változott. Az utolsó 11 percben azonban már pontok is kerültek a táblára, bár nem sok, de a Panthers előnye kitartott, 13-10-re győznek a carolinaiak. Mindkét alakulat 3-5-ről kezdi a szezon második felét, de két győzelem után a Panthers tagjai várhatják több bizakodással a novembert és a decembert. Köszönjük figyelmüket, jövő héten újra hallhatnak sportközvetítést.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!