Connect with us

Beharangozó

MNF – A lehetőségek meccse a Giants-Bengals

A 10. hét utolsó mérkőzésén a New York Giants fogadja a Cincinnati Bengals csapatát és az eddigi eredmények alapján mindkét csapatnak kulcsfontosságú lenne a siker. A Giants igyekszik rájátszásba jutni, a Bengals pedig még meg is nyerheti a csoportot.

 

NFL: Preseason-New York Giants at Cincinnati Bengals

 

A két csapat eddig kilencszer találkozott egymással, és eddig mindig a hazai csapat győzött, a statisztika tehát a Giants oldalán van. Ennek ellenére élrdekes lesz a találkozó, hiszen alapvetően pont annyival jobb a Bengals támadósora a Giantsénél, mint amennyivel jobb a Giants védelme az ellenfeléénél. Ennek megfelelően a fogadóirodák is teljesen tanácstalanok, minimális különbséget jósolnak a meccsre. Szerintük egy fokkal esélyesebb az idegenben játszó Bengals és egyet kell velük értenem.

 

Manning inkonzisztens és agyon fogják verni

 

Nem ezt vártuk Manningtől és a támadósortól idén. Ha csak a yardokat nézzük, nem rossz, ha az 5-3-as mérleget,  az egyenesen remek, de ez a majd 200 millióból megerősített védelem érdeme, amit Eli módszeresen megpróbál szabotálni. Idén 12 TD mellett már 8 INT-je van, ráadásul a legtöbb végtelenül homály és csak a szerencsén (na meg a védelmen) múlott, hogy nem buktak el amiatt a múlt héten az Eagles, azelőtt pedig a Ravens ellen. Manning ráadásul Odell Beckhamet sem nagyon érzi, ha a fiatal elkapónak nem lett volna egy 222 yardos meccse, szinte észre sem vennénk, hogy a pályán van. Szerencséjükre az FA alatt megkurtított Bengals secondary idén pocsékul játszik, náluk talán csak a linebacker sor pocsékabb, hiába jött vissza Vontaze Burfict. Minden adott lenne tehát egy jó kis offense parádéra, csakhogy Justin Pugh nem fog pályára lépni.

 

screen-shot-2013-10-15-at-2-23-31-pm

 

Pugh volt a Giants többször borzalmasan játszó támadófalának messze legjobbja, sőt, egyenesen All Pro formában volt a jobboldali guard. Hiánya nagyon fájó pont lehet, hisz az őt pótló Bobby Hart a csere kategóriából is a rosszabb fajta, a Bengals védelemnek pedig egyetlen jó tulajdonsága van, a védőfal. Igaz, Geno Atkins most épp nincs All Pro formában, de még így is top5-ös a posztján, a DE Carlos Dunlap is hozza a formáját, ha valahol, akkor itt nyerheti meg a meccset a Giants.

 

A yardokat pontokra kell váltani

 

A Bengals a 6. legtöbb yardot termeli meccsenként (395,4), viszont csak a 22. legtöbb pontot teszik fel a táblára (20.9). Ennyit tesz Hue Jackson hiánya. Viszont most kénytelenek lesznek 120 százalékot hozni, mert bár a Dalton előtti fal kezd vállalható lenni, AJ Green All Pro formában lévő elkapó (akinek csak 104 yard kell az 1000 yardhoz, ezzel Randy Moss mellett ő lenne az egyetlen, akinek az első hat szezonjában minden évben összejött az 1000+ yard), TE Tyler Eifert elit formában tért vissza, de a Giants engedi a 10. legkevesebb pontot a ligában.

 

A DRC-Jenkins-Adams-Collins secondary valami félelmetes idén, Collins pedig Pro Bowler formában van és nem csak INT-ket, de pick-sixeket szokott mostanában szerezni. Olivier Vernon, bár nem hozza a dolphinsos szintet a sok duplázás miatt, elég jól sietteti az irányítót Jason Pierre-Paullal, Damon Harrison pedig a fal közepén az egyik legkellemesebb csalódás idén. Ha eljut valahogy a red zone-ba a Bengals, muszáj lesz TD-t szerezniük és lehetőleg nem elhagyniuk a labdát, mert jó eséllyel nem gyakran fognak oda kerülni, ki kell majd használniuk.

 

Ki fog nyerni?

 

Szerintem, hacsak nem torkollik egy hatalmas turnover csatába a mérkőzés, akkor egy szoros mezőnygólnyi különbséggel a Bengals fogja behúzni a mérkőzést. Manningen nagy lesz a nyomás Pugh nélkül, nem fog jól működni a futás sem, Beckham idei szokása szerint eltűnik és max 20 ponton marad a Giants (kíváncsi vagyok, ebből mennyi fog valójában teljesülni). A Bengalsnál Eifert és a futó Gio Bernard lesznek a nyerő emberek. A Giants védelmének egyetlen nagy hiányossága a linebacker sor gyengesége, utóbbi két játékos pedig remekül fogja tudni támadni a front7 második vonalát.

 

A győzelem mindkét csapatnak kulcsfontosságú, hisz a Bengals egy W-vel feljönne a csoport második helyére, és egy győzelemre attól a Ravenstől, akik nemcsak, hogy nem mutatnak jó játékot, de évek óta nincs ellenszerük a Bengalsra és még kétszer játszanak egymással. Más út nincs a rájátszáshoz, csak a csoportgyőzelem. A Giants pedig eleve jól áll. A Dallast nem fogják elkapni, viszont 6-3-as mérleggel egy meccs előnyük lenne a gyengélkedő Vikings, és minimum két mérkőzés mindegyik más rájátszás-aspiránshoz képest. Elképesztő jó pozícióba kerülnének egy győzelemmel.

 

cinnyg

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!