Connect with us

Beharangozó

Érdektelen és élethalál

Ma lesz az utolsó Monday Night Football, a Detroit Lionst fogadja a Dallas Cowboys. A Cowboysnak teljesen tét nélküli a mérkőzés, viszont a Lions bebiztosíthatja a rájátszást egy győzelemmel, illetve visszavághat a két évvel ezelőtti PO-vereségért is. 

 

Matthew Stafford

 

Hogyan nyerhet a Detroit Lions?

 

A Lions helyzete érdekes, ugyanis két győzelemmel és egy Falcons vereséggel akár a második kiemelés is meglehet, két vereséggel és egy Redskins győzelemmel pedig a rájátszás is elúszhat. Számukra hatalmas tétje van a mérkőzésnek, és igazából egy dolgot kell csinálni a győzelemhez: nem szabad hibázni.

 

Az idei Lions úgy szerzett kilenc győzelmet, hogy szinte alig hibáztak. Amint jöttek az interceptionök vagy fumble-ök, egyből jöttek is a vereségek. Most egy turnovermentes meccset kell hozniuk, egy-két labdát szerezve a Cowboystól és maximum egy labdabirtoklásnyi hátrányban szabad csak lenniük a negyedik negyedben. Matt Stafford ugyanis idén már többször bizonyította, hogy amit meg lehet fordítani, azt jó eséllyel meg is fordítja, ráadásul a Cowboys ellen már van is ebben tapasztalata:

 

stafford-fake-spike

 

A Lionsnál megint nem lesz Theo Riddick és a center Travis Swanson, tehát még Lions szinten minőséginek számító futójátékra sem lehet számítani. Így hát marad a passzjáték, itt lehet keresnivalója még sérült ujjal is Staffodnak, hisz a védőfal két legjobbja, DE Tyrone Crawford és DE Demarcus Lawrence nem fog játszani, ahogy a CB Morris Claiborne se. Szép, lassú, hosszú drive-ok kellenek a csapattól, valamint az eddigieknél sokkal hatékonyabb red zone offense.

 

Hogyan nyerhet a Dallas Cowboys?

 

Ugyanolyan mentalitással kell pályára lépniük, mint eddig. Mivel a Cowboys akkor is biztos első kiemelt, ha a következő két mérkőzését elveszíti, abszolút érdektelen számukra a mérkőzés. És bár Jason Garrett mester szerint nem fogják félvállról venni a mérkőzést, sem pedig pihentetni a kulcsjátékosokat, Derek Carr és Marcus Mariota sérülése miatt nem kizárt, hogy a szokottnál konzervatívabb és biztonságibb játékokat fognak hívni.

 

b1d4a8f1e0677f0bda180c03fe445877

 

Azt ugyanakkor nem hiszem, hogy Romo pályára lépne. Jelenleg abszolút töretlen a bizalom Dak Prescott irányába, ugyanakkor még mindig vannak olyan hangok, akik szerint Tony Romo jobb lenne a rájátszásra. Ezek a hangok tovább erősödnének egy erős Romo performansztól, és amúgy is teljesen fölösleges megbolygatni a jelenlegi kezdő önbizalmát és a már kialakult csapategységet.

 

A Lions védelme egyébként közepes futás és passz ellen is, viszont nem lesz Darius Slay, így vélhetően tömni fogják a boxot és a szokottnál is többet fognak blitzelni, megpróbálva Prescottot minél több passzjátékra kényszeríteni. Hogy ez mennyire lesz sikeres, majd elválik, minden esetre a Cowboys képviseli jelenleg a nagyobb játékerőt, így amennyiben nem hibáznak turnoverek formájában, akkor jó eséllyel ezt is behúzzák.

 

detdal

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!