Connect with us

Hír

Goodellnek megint leeresztett valamije

Roger Goodellnek sikerült megint hülyeségeket beszélnie. Szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Giants a Steelers elleni mérkőzésen szólt a ligának, hogy gond van a labdák nyomásával. A PFT-nek Brian McCarthy szóvivő helyesbített később, hogy Goodell valójában a mérkőzés után értesítették őket.

 

A különbség fontos: ha a Giants csak a mérkőzés után szól, a labdák korábbi nyomása ellenőrizhetetlen már. Ha viszont a mérkőzés alatt szólnak, akkor a Colts-Patriots meccshez hasonlóan ott és azonnal ellenőrizni kellett volna a labdákat a játékvezetők által.

 

goodell1

 

Ha viszont mégis a játék után szóltak csak, miért mondta Goodell, hogy “minden irányelvet betartunk az elenőrzés során”? Nincs ilyen irányelv, hiszen mérhetetlen hiteles módon a nyomás ilyenkor. Ez azért is gond, mert a Giants lemérte saját eszközeivel a labdákat, de ezt nem találja a jó öreg Roger hitelesnek – érthető módon.

 

Ha a Giants valóban érzékelt ilyen problémát, semmi értelme a mérkőzés után szólni. Azonban alatta sem különösebben, mivel a hidegben alacsonyabb lesz a nyomás. A ligának viszont nincs érdekében kihangsúlyozni a fizikai törvényszerűséget, hiszen ezzel a saját Deflategate-álláspontjukat gyengítenék.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!