Connect with us

Hír

Az Edelman-Big Ben vita

 

Antonio Brown Facebookra feltölt videója továbbra is téma, hisz abban az hallatszik, hogy Mike Tomlin mester leseggfejezte a Patriotsot. Azóta már Tomlin és Brown is bocsánatot kért, viszont az újságírók nem hagyják annyiban, továbbra is rákérdeznek a témára. A legutóbb Julian Edelman szólalt meg az üggyel kapcsolatban:

 

Vannak csapatok, akik így működnek. Személy szerint nem gondolom, hogy ilyen nálunk megtörténhetne. De néhány ember a pirosat szereti, míg mások a kéket. Van ilyen.”

 

NFL: New England Patriots at Pittsburgh Steelers

 

Bár a színes hasonlattal ugyan próbált tompítani, azért ez mégis csak egy erős kritika volt (ami pedig nem Patriots módi: ők ezt így csinálják, Edelman is megkaphatja majd a magáét BB-től). Olyannyira, hogy Big Ben válaszolt is rá:

 

Nem hiszem, hogy sokat kellene beszélnem erről. A trófeáink megmutatják, hogy is működik ez a csapat. Olyan tulajdonosaink vannak, akik szerintem a legjobbak a szakmában. Családtagnak számítanak nekünk és biztos vagyok benne, hogy ha Edelman megkérdezi a Patriots tulajdonosát, ő is ugyanez mondaná a Rooney-król. Mindenki tudja, miért álltak ők ki.

 

Big Ben ezzel a Rooney-szabályra céloz, arra, ami kötelezővé tette a csapatoknak, hogy kisebbségi szakembereket is meginterjúvoljanak főedzőnek, vagy bármilyen menedzsmenti pozícióban lévő állásra. Ez az NFL egyik  legjelentősebb rasszizmus és negatív diszkrimináció ellenes szabálya.

 

Tény, hogy a Rooney-k az NFL legnagyszerűbb tulajdonosai közé tartoznak. Ezért is volt felelőtlen Antonio Brown, hisz most Mike Tomlin (akivel egyébként megalapozták a Rooney-szabályt) privát beszéde nem kicsit negatív fényben tünteti fel a csapatot.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!