Connect with us

Magyar foci

Kickoff: kezdetét veszi a 2017-es HFL!

 

Több mint kilenc hónapot kellett várnunk arra, hogy újra magyar csúcsfutballt láthassunk, de a böjtnek szombaton vége, hiszen kezdetét veszi a HFL 2017-es szezonja. Az idei kiírásban ismét hat csapat vesz részt: az újonc Gorillaz, a Wolves, a Heroes, a Sharks, a Cowbells és a regnáló bajnok Steelers. Az erőviszonyok talán sosem voltak ennyire kiegyenlítettek, sok import játékos járult hozzá, hogy ne jelenthessük ki egyik csapatot se egyértelmű favoritnak. A hétvégét a Gorillaz-Wolves párharc nyitja, egy nappal később pedig a tavalyi döntő visszavágóját tekinthetjük meg. A Sharks-Heroes mérkőzést pedig két hét múlva fogják lejátszani.

 

Forrás: mafsz.org

 

 

Dunaújváros Gorillaz – Budapest Wolves, március 25., 14:00

Nem kisebb feladat vár az újonc dunaújvárosiakra, minthogy a rekordbajnok Wolves csapatát lássák vendégül, rögtön a 2017-es HFL nyitómeccseként. A Gorillaz tavaly dominálta a másodosztályt, a Divízió I.-et, gyakorlatilag tükörsimán verték az egész mezőnyt, beleértve a döntőben aratott 28-8-as diadalmukat a Gladiators felett. A HFL azonban teljesen más kávéház, sokkal nagyobb játékerővel rendelkező csapatokkal kell majd megmérkőzniük, melyhez hasonlóval korábban nem nagyon találkoztak. De nincsenek megijedve a Gorillák, sőt, inkább óriási kedvvel és elszántsággal várják, hogy végre debütálhassanak a legnagyobbak között, ahol a tavaly leszereplő Farkasok lesznek az ellenfeleik. Grátz Vilmos érkezése óriási pluszt jelenthet az egész csapatnak, hiszen az újdonsült head coach hazánk egyik legnagyobb stratégája, nem véletlenül vezeti ő a magyar válogatottat is. Az offense-t dirigáló Bachrathy Kornélék tehát joggal bizakodhatnak és hiszik, hogy borsot törhetnek a budapesti óriás orra alá.

 

Új fejezetet nyitott a Wolves, Kovács István csapata lezárta a 2016-os évet és újult erővel, egészségesen vág neki az idei szezonnak, egyértelmű végcéllal: újra bajnokok akarnak lenni. Ehhez szinte minden adott, Magyarország egyik legveszélyesebb támadóegysége, melyet Bencsics Márk fog irányítani és védelem legyen a talpán, akik meg fogják tudni állítani őket. Nagy kérdés viszont, hogy az irányító milyen védelmet fog kapni a faltól, illetve hogy sikerül a defense-t úgy összerakni, hogy ne kapjanak több pontot, mint amennyit az offense produkál. A 100%-ig magyarokból és rengeteg válogatottból álló keret nagyon kemény holtszezonon van túl, rengeteget edzettek, készültek és úgy vélik, minden megvan bennük, hogy újra elfoglalják a kiemelt liga trónját. Az ehhez vezető utat pedig a kicsit sötét lónak tekinthető Dunaújváros nyitja majd meg.

 

Fotó: a MAFSZ Facebook oldala

 

A mérkőzést a Gorillaz hazai pályáján, Dunaújvárosban rendezik majd meg március 25-én, szombaton 14 órakor. A helyszínről tudni kell, hogy hazánk egyik legjobb, amerikai focira alkalmas pályája, tehát a színvonalas futballt kifejezetten kellemes körülmények között élvezhetjük majd. Nem beszélve az időjárásról, hiszen a meteorológusok szombatra nagyon kellemes, mondhatni “fociidőt” jósolnak, mely fokozhatja minőségi szórakozásunkat. Akik viszont a kanapéról szeretnék élvezni az alapszakasz első mérkőzését, szintén szerencsés helyzetben vannak, hiszen a Digi Sport élőben fogja közvetíteni az eseményt, így a visszajátszásokat és a statisztikákat is első kézből kaphatják meg a tévénézők.

 

 

Miskolc Steelers – Budapest Cowbells, március 26., 14:00

A nyitóhétvége csúcsrangadójáról a Steelers és a Cowbells fog gondoskodni, melyről többször megemlékeztünk, hogy a tavaly júniusi finálé visszavágójaként is funkciónál, nyilván kisebb téttel. A döntő óta eltelt kilenc hónap, rengeteg  minden változott a két csapat háza táján, új lapokkal játszik mindkét együttes. A címvédő élvezheti a hazai pálya előnyét az első forduló leginkább várt mérkőzésén és attól nem kell félni, hogy langyos lesz majd a hangulat. A csapat is óriási elánnal fog játszani és nagyon látványos focira számíthatunk az Acélosok támadóitól. Troy Rice neve sokat elárul az offense potenciáljáról, akit Vasyl Jordan fog sűrűn célpontként kiszemelni. Ebbe a tengelybe épülhet majd bele AJ Benson is, még egy import, akiről nem szabad megfeledkezni. De nem csak a labda támadó oldalán számíthatunk nagy playekre, hanem a már Meechie Eaton irányította védelem is karcolni fog. Nagyon jó összehang jött létre a rutinosabbak és a nagyon tehetséges fiatalok között, melyről a csapat beharangozójában is megemlékeztünk. Az Acélosok vára tehát stabilnak tűnik, nehéz lesz majd bárkinek bevennie azt.

 

A csapat, amelyik legjobban szeretné bevenni a miskolciak várát pedig nem más, mint a tavalyi ezüstérmes Cowbells. Karim Trablesi csapata feldolgozta a kudarcot és ezt egy tanulságként élte meg, mely jobbá, erősebbé tette a csapatot. A rengeteg munka és az erősítés náluk sem maradt el, hasznos játékosokat találtak a védelembe és a támadósorba egyaránt. A legnagyobb változást viszont nem az új játékosok jelenthetik, hanem az új karmester kiléte. Ha hinni lehet a találgatásoknak, akkor idén a full time kezdő irányító szerepét Czirók Márton fogja birtokolni, aki Váry Tamás helyét veszi át. A csapat játékában viszont olyan nagy volumenű változás nem várt, a futások fognak dominálni, de a villámléptű irányító új dimenziót nyithat a támadójátékba. A védelemben ilyen szintű változás nem történt, a kőkemény egység magja megmaradt és nyugodtan számíthatunk arra, hogy a HFL legstabilabb, legkevesebb pontot kapó egységét idén is a Bells D# fogja megtestesíteni.

 

Fotó: a MAFSZ Facebook oldala

 

A rangadót a Miskolc pályaválasztásával Felsőzsolcán, a Steelers otthonában rendezik majd március 26-án, vasárnap 14 órakor. Erre a mérkőzésre viszont nem lesz igaz, hogy kellemes időben lesz megrendezve, hiszen a várakozások szerint a hőmérséklet alig fogja elérni a 10 fokot és kiadós mennyiségű esőre is számíthatunk. Ez megkavarhatja a taktikát mindkét csapatnál, így még inkább izgalmas mérkőzésnek lehetünk szemtanúi. Akik szeretik a jó focit és az esőtől sem riadnak el, azokat a Felsőzsolca Városi Sportpályán látják szeretettel, akik pedig maximális kényelemben, otthonról szurkolnák végig az eseményt, kapcsoljanak a Digi Sportra, hiszen ezt a mérkőzést is élőben fogja kísérni a stáb.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!