Connect with us

Draft

Draft értékelő – A hiányzó lyukakat is betömte a Falcons

Egy Super Bowlt megjárt csapatnál ritkán kell sokat hozzátenni a dolgokhoz, de ahhoz, hogy meglépjék a szükséges szintet, be kell tömni a lyukakat. A Falcons nem is ült a babérjain és igyekezett kimaxolni az erőforrásokat, amik rendelkezésére álltak.

 

Bár talán nem a legnagyobb need volt, a pass rush minden csapatnál prioritást kell hogy élvezzen, ha olyan prospect csúszik a draft pozíciójukhoz közel, akit kinéztek maguknak. A Falcons a kör végén nem lehetett biztos benne, hogy Takkarist McKinley – a csapatba leginkább illő pass rusher – még elérhető lesz. Így nem haboztak és felcseréltek az 1/26-ra, hogy megszerezzék kiszemléltjüket. McKinley tökéletesen illik a Falconsba és Beasley másik oldalán veszélyes fegyver lehet. Egyaránt jó 4-3-as és 3-4es rendszerbe is, a Falcons sokoldalú védelmi felfogása kedvező számára. Pass rush snapjeinkek közel 20%-át siettetésre, sackre vagy hitre váltja, ami Beasley számaihoz képest gyenge, de az átlaghoz képest bőven jó. Emellett futás ellen is egyre többet fejlődik.

 

 

A második napon aztán csak egy választása volt a csapatnak, ami kisebb meglepetésre egy linebackerre ment el. Igaz, nem volt olyan mély a linebacker sor, de akik itt voltak azok fiatalok és hosszútávon bevethetők. Valószínűleg egy stabilan szerelő linebackert szeretett volna a csapat, ugyanis a tavalyi évben Jones mellett a többiek sok missed tackle-t engedtek, az érkező Duke Riley pedig ebben nagyon megbízható. Deion Jones az egyik legjobb rookie linebacker szezont hozta, így nem csoda hogy egy hozzá hasonló stílusú LB-ben bízik a vezetőség. Riley nagyon gyors, a második leggyorsabb LB volt 40 yardon és a 3 cone drillben is ötödik. Gyorsasága mellett jól követi emberét, nagy erőssége a coverage is.

 

 

A harmadik napon aztán jött a várt guard húzás, ami lehet kicsit kései a negyedik körben, de a gyenge támadófal class talán indokolja, hogy nem rohamozták meg a korai köröket. Sean Harlow elég nyers, de tökéletesen illik a Falcons rendszerébe a stílusa. Egy igazi power-run blocker, aki tud zone-blocking scheme-ben is játszani és könnyen alkalmazkodik a hívásokhoz. Az egyetlen hátránya, hogy passzhoz már koránt sem blokkol ilyen jól. A három ötödik körös választás első játékosa Damontae Kazee, aki a cornerback mélységet szolgál javítani. Láttuk, hogy a Falcons CB-i jól teljesítenek, de könnyen elfogynak a mérkőzések végére. Az utolsó előtti húzás egy running back, Brian Hill, azért érkezhetett, mert DiMarco elhagyta a csapatot, így kellett egy erőteljes power futó, aki szintén jól érzi magát zone és power sémába is, Eric Saubert tight end pedig a távozó Tamme szerepét veheti át, ráadásul jobb vertikális célpont is.

 

Összességében ez egy jó draft a Falconstól, semmi váratlan, de nem is volt szükséges. A csapat magja nagyon egyben van és fiatal is, így csak a hiányzó kirakós darabokat kellett megkeresni. Az tisztán látszik, hogy a vezetőség igyekszik a kijelölt utat folytatni és olyan játékosokat hoztak, akik nagyon illenek a Falcons minden sémájába. A needeket végül is betömték, guard érkezett talán kicsit későn és tetszik hogy teljesen system fit játékosokat hoztak, így A-.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!