Connect with us

Hír

Változtatni kellene az UDFA rendszeren

Több min egy hete lezajlott a 2017-es NFL Draft, ami nem csak annyit jelent, hogy a csapatok kiválasztották maguknak az újoncokat hét körön keresztül, de sok UDFA játékost is meghívtak a csapatok a rookie mini campekre. Néhány szakértő szerint azonban változtatni kéne a jelenlegi rendszeren, amivel jobb eséllyel indulnának ezek a játékosok a karrierjük kezdetén.

 

 

Egy friss kimutatás szerint a később UDFA játékosok 90%-a még a draft befejezése előtt aláírt egy csapathoz, ami nyomás alá helyezheti a játékosokat és az ügynököket is. Sokan tapasztalhattuk, hogy a draft után pár órával már 4-5 játékost is bejelentettek mint UDFA igazolások, ami nem feltétlen egészséges. Hiszen ha nem írnak alá ilyenkor, akkor lehet később nem találnak csapatot, aki vendégül látná a játékost, és ugye a draftolatlanok nem fürödnek a pénzben a szerződésükkel. Az ilyen elhamarkodott döntések pedig nagyon könnyen a cutokhoz vezetnek a későbbiekben, ami nem éppen a játékos NFL pályafutásának kedvez.

 

Éppen ezért fel szeretnék vetni a ligának, hogy csak a draft után 2 vagy 3 nappal lehessen draftolatlan játékosokat igazolni. Ez talán megelőzheti a kapkodást és a rossz döntések meghozatalát, a játékosnak is több lehetőség közül lehet választania, ami a pályafutása szempontjából jobb feltételeket adhat. Más kérdés, hogy ezt a szabályt nem valószínű, hogy egyhamar megváltoztatják.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!