Connect with us

Minden ami NFL

Dream Defense – KGYM

Valljuk be, pofásabb védelmet raktam össze, mint támadósort. Ez a része jobban érdekel a játéknak, és sokkal meghatározóbb élményeim vannak innen. Lássuk.

 

DI BJ Raji, Linval Joseph

BJ Raji egyből a táncai és szexuális csípőmozgása miatt jut mindenki eszébe. Az egyetlen játékos a Packersből, akit nem gyűlölök nekifutásból, mennyit szurkoltam neki, hogy el tudja kapni az irányítót, hiszen akkor láthattuk a táncát. Sajnálom, hogy nem akart pár levezető évet, pont elfért volna egy sérülés után is körülbelül bárhol.

Linval Joseph kicsit homérkodásnak tűnhet, hiszen mégis a Vikes játékosa, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a futást ligaelit szinten fogja, és az a fajta belső falember, aki csont nélkül megtart két gapet is. Visszatérő mém vele kapcsolatban – és talán innen is ered a szeretetem – az éhsége, ahogy felzabálja a futást, és ahogy a kispadon ül, és nyalogatja a szája szélét, amíg vissza nem jut a gyepre.

 

 

EDGE Jared Allen, Khalil Mack

Jared Allen volt AZ ember, aki miatt elkezdtem nézni a játékot. Egy félelmetesen szórakoztató személyiség, és számomra az elmúlt évek egyik legalulértékeltebb DE-je. Róla írtam az első cikkem az FK!-ra, és zokogva néztem végig a videót, ahol bejelentette a visszavonulását. Nem is tudok róla itt sokat írni, akit tényleg érdekel, miért volt üstökös a játék egén, az olvassa el a portréját.

 

 

Khalil Mack a DE/OLB hibrid pozíció prototípusa. Képes folyamatos nyomást kifejteni, és számtalan alkalommal váltja át ezt sackre is. Ami igazán különlegessé teszi őt, az az esze. Az edzői elmondása szerint nagyon sokat készül az ellenfelei ellen, és pontosan tudja, hogy milyen mélységű dropbackre, QB-testtartásra számítson, így már a kezdeti lépéseit is ennek megfelelően választja meg. Ez a képessége már Buffaloban, az egyetemen is előjött, ottani edzője ezért tartja érthetetlennek, hogy nagyobb egyetemek nem akarták őt. A Ringer remek cikket írt példákkal, hogyan segítik őt a felkészülésbe beleölt órák, napok.

 

LB Junior Seau, Eric Kendricks

A tragikus sorsú Junior Seau miatt vagyok sokkal kiélezettebb a fejsérülések kérdésében. Korszakos linebacker volt, két évtized meghatározó védője. Ugyanolyan pusztító volt 40 éves koráig, mint most James Harrison, csak ezt a szintet első évétől kezdve hozta. Őszintén megmondva már nem is emlékszem, hogy szerettem őt meg, egyszerűen bennem van, hogy ő nagyon jó volt, és szeretni kell.

Eric Kendricks tökéletes fejlődési ívet írt le eddig. Nem véletlen, hogy a második körben hozta el őt Zimmer és Spielman, szintén UCLA-s csapattársa, Anthony Barr után. Hatalmas potenciál lakozik bennük, de inkább Kendricks felé billen számomra a mérleg. Mindkettejüket jónak tartom, de a folyamatos fejlődés inkább benne van meg, nem pedig Barr-ban.

 

CB Aqib Talib, Cortland Finnegan, Josh Norman

Nem véletlen raktam ki ezt a sort így, mivel fontos az én amerikai focimban, hogy a corner csibészes legyen. Igenis menjen bele a balhéba, mert ez adja meg azt a pluszt, amivel valaki jó CB lehet. Nem csak ezen múlik, de sokakat ez billent át. Talib és Norman tehetségét kevésbé kell magyarázni, Finnegan pedig a maga nemében jó corner volt, míg a Titans kötelékében játszott.

 

S Charles Woodson, Harrison Smith

Woodson az, akiről a legmélyebb tisztelettel tudok csak beszélni. A kétezres évek három legjobb safety-jébe és cornerbackébe is belefér. Egyedül talán Lawrence Taylor volt az, aki jobban érdemelné meg a “legjobb védő valaha”-címet. Woodson egy igazi úriember volt a karrierje során végig, az egyik “nagy öreg”, aki ha csak elfingta magát, abból is tanultak a zöldfülű csapattársai. A hírek szerint ezt nem is bánta, nagyon szívesen tanítgatta a csapattársait.

Harrison Smith jelenleg az egyik legjobb safety a ligában, ezt kevesen tudnák tagadni is akár. Ami miatt számomra kiemelkedik, az egyrészről a pályán kívüli személyisége (egy csendes srác, akin lehet röhögni), és a játékstílusa, ami teljes kontrasztban áll ezzel. Smith az a játékos, akire külön gameplan-t kell gyártani, annyira profi. Zimmer szabadjára szokta engedni, és egyszerűen imádom, ahogy a scrimmage közelében kószál, és úgy néz ki, mint egy zsákmányt kereső oroszlán.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!