Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény? – NFC West

Pár éve az NFC West a liga egyik legerősebb csoportja volt. A San Francisco 49ers Super Bowlba jutott és háromszor játszott egyhuzamban NFC döntőt, a Seahawks kétszer is Super Bowlba jutott, egyet meg is nyert, a Cardinals pedig átvéve a 49ers helyét évekig két számjegyű győzelmeket számlált, a Rams pedig hét győzelmet rendre bedobott a közösbe. Most viszont van egy jó, de azért már nem az az átütő Seahawks, egy 1/1 esélyes 49ers és Rams, illetve egy alaposan meggyengülő, inkább közepes, mint jó Cardinals.

 

Los Angeles Rams

 

  • A Rams menetrendjének erőssége a 17. legnehezebb, tehát közepes. Ez a legnehezebb a csoportból.
  • A csapat új HC-je a még mindig csak 31 éves Sean McVay, aki korábban a Redskins támadókoordinátora volt. A második héten találkozik is volt csapatával.
  • A Rams négy tavaly rájátszásba jutott csapat ellen fog játszani (Texans, Seahawks, Cowboys, Giants).
  • A bye week a 8. héten lesz, a londoni túrájuk után.
  • Annak ellenére, hogy a liga egyik leggyengébb csapata jelenleg a Ramsé, mégis kaptak egy kiemelt meccset: a 3. héten a 49ers ellen lépnek pályára San Franciscóban csütörtök esti rangadón.

 

 

Mivel én írtam az AFC South csoportját is, így egy fokkal egyszerűbb a történet. A Coltstól ugye kikapnak, ami nem meglepő a tavalyi szezonjukat látva, viszont szerintem a Redskinst legyőzik. A 49ers ellen is össze jöhetne a győzelem, de főműsoridőben Kyle Shanahanék behúzzák, Dallasban pedig teljesen esélytelenek lesznek. Ellenben a Seahawks támadófalat még mindig össze lehet omlasztani, amúgy is megy nekik a Carrollék ellen, szóval hazai pályán összejöhet a győzelem. A Jaguarstól kikapnak, viszont Londonban megverik a Cardinalst, így egy egész vállalható 3-4-gyel mennek bye weekre.

 

Ezzel gyakorlatilag vége is a jó sorozatnak, nem tudom elképzelni, hogy a Giants, a Texans és a Vikings elit védelmét vagy a Saints elit támadósora ellen tudnának valamit kezdeni, ahogy a Cardinalst sem verik meg kétszer egy szezonban. Sőt, a hátralévő meccsek közül egyedül a két hazai találkozó, az Eagles és a 49ers ellen lehet esélyük, szerintem mind a kettőt be is húzzák, mert azért csak kellene fejlődniük valamit, így egy 5-11-gyel abszolválják a szezont. Amivel szerintem ki is lennének békülve, a sorsolás nehéz, és a legfontosabb az, hogy Jared Goffot és Todd Gurleyt felépítsék annyira, hogy 1-2 éven belül franchise játékosokként funkcionálhassanak.

 

Arizona Cardinals

 

  • A Cardinals sorsolása csak a 23. legnehezebb, bár ez a két-két 49ers és Rams elleni mérkőzésnek köszönhető.
  • A bye weekjük a 8. héten lesz, hasonlóan a Ramséhez, azaz ők is a londoni túra után fognak pihenni.
  • Két idegenbeli meccsel kezdenek, majd egy hétfő esti rangadóval a Cowboys ellen otthon, vagyis az egyik legnehezebb szezonkezdet az övék lesz.
  • Öt rájátszásba jutott csapattal játszanak (Cowboys, Seahawks, Giants, Texans, Lions).
  • Mindössze négy negatív mérlegű csapat (Eagles, Rams, 49ers, Jaguars) ellen játszanak.
  • Két prime time mérkőzésük lesz: a harmadik héten a Cowboys ellen (MNF) és a 10. héten az Eagles ellen (TNF). Mindkettőt otthon játsszák.

 

 

A Lions-Colts duóval kezdi a szezont a Cardinals, mindkettőt idegenben. Szerintem a meggyengült védelemmel ezek közül csak az egyiket nyerik meg, és mivel Balentin is a Lions győzelmét jósolta, így én is az övéket várom (na meg azt írtam a másik cikkben, hogy a Coltsot megverik). A Cowboys lutri lesz idén, két ennyire jó szezonjuk biztos hogy nem lesz, de mivel a Cardinals elveszített egy-egy elit vagy remek játékost a védőfalból, a linebacker sorból és a secondaryből is, nem hiszem, hogy meg tudják fogni a Cowboyst (a jobb futójáték fog nyerni). A gyenge kezdés után a 49ers és az Eagles kötelező lesz, ezt Bruce Ariansék rutinból hozzák, de a meglepetéscsapat Bucstól kikapnak, ahogy a londoni túra sem jön össze (3-4).

 

A 49ers oda-vissza meglesz, van ekkora különbség a két csapat kerete között, az extra pihenő pedig jó lesz a Seahawks ellen is, hazai pályán ellenük tartják életben a rájátszásreményeiket. A következő meccseken kijön a relatíve könnyű sorsolás és a viszonylag jó matchupok: bár idegenben nem győzik le a Texanst, otthon a Jaguars, a Titans és a Rams is meglesz (8-5). A hajrá viszont nagyon nehéz lesz, utaznak Washingtonba és fogadják a Giantset is, ezek közül pedig egyiket sem tartom egy jó ellenfélnek a számukra, legjobb esetben is egy meccset nyernek meg, így az utolsó, Seahawks elleni forduló fog dönteni idegenben. Bár egy döntetlennel is meg lenne nekik a csoport, a Seahawks hazai pályán behúzza a meccset, így egy 9-7-es szezonnal csak a csoport második helyére lesznek elegek.

 

San Francisco 49ers

 

  • A csapat menetrendjének erőssége a tavalyi szezon alapján a 20., köszönhetően annak, hogy utolsóként végeztek a csoportban.
  • Ennek ellenére kaptak egy kiemelt meccset, a Rams elleni harmadik heti találkozót.
  • A bye weekjük a 11 héten lesz.
  • Érdekes ütemben van összeállítva a menetrendjük: októbert egymás után három idegenbeli meccsel kezdik és a hónapban lévő öt meccsükből csak egyszer lesznek otthon, míg novemberben csak otthon lépnek pályára egy bye weekkel kiegészülve.
  • Négy tavaly rájátszásba jutott csapat ellen fognak pályára lépni.
  • Zsinórban harmadik éve kezdik otthon a szezont és utaztak később Chicagóba a Bears ellen

 

 

A 49ers tavaly épp hogy lecsúszott az 1/1-ről, de idén is inkább azért fognak küzdeni. Az FA és a draft tevékenység is inkább arról szólt, hogy most még csak felkészülnek az építkezésre, így sok mindent nem kell a csapattól elvárni. Főleg, hogy számukra a borzalmas matchupot jelentő Panthers ellen kezdenek, majd utaznak Seattle-be, tehát rögtön két vereséggel kezdik a szezont. A Rams ellen ugyan győznek főműsoridőben (Shanahan magic – legalábbis az, hogy ez a párharc prime time lehet), hogy utána mind a három idegenbeli meccsüket elveszítsék (Cardinals, Colts, Redskins). Hiába fogadják otthon a Cowboyst, ez sem lesz meg, ahogy az Eagles sem, szerintem túl nagy a keretek közötti minőségbeli különbség (1-7).

 

Sokkal több örömük nem lesz később sem: a Cardinals oda-vissza veri őket, ahogy a bye után a Seahawks is, előtte pedig a Giants. A Bears ellen azonban összejön a szezon második és egyben utolsó győzelme, hisz idegenben a Texans túl nagy falat, a Titans az AFC meglepetéscsapata lehet, a Jaguarsban pedig bőven több van jelenleg. A szezont a Rams elleni vereséggel fejezik be, így már csak az a kérdés, hogy a Jetsnek sikerült-e egyáltalán győzelmet felmutatni, különben megvan az 1/1 (2-14).

 

Seattle Seahawks

 

  • A Seahawks menetrendje a legkönnyebb a tavalyi mérlegek alapján, köszönhetően a gyenge csoportnak.
  • A Packers ellen kezdenek idegenben, ez lesz sorozatban a harmadik Green Bay-i túrájuk.
  • Négy főműsoridős meccsük lesz: vs Colts (Week 4, SNF),  @Cardinals (Week 10, TNF), vs Falcons (Week 11, MNF), vs Eagles (Week 13, SNF)
  • Öt rájátszásba jutott csapat ellen játszanak majd (Texans, Giants, Cowboys, Packers, Falcons)
  • A 6. héten lesz a bye weekjük, nekik a legkorábban a csoportból.

 

 

Az idegenbeli Packers elleni meccs nagyon kemény lesz, rögtön vereséggel kezdik a szezont. A 49erst ugyan legyőzik, de a szezon eleji forma kitart még a Titans ellen, idegenben kikapnak Mariotáéktól. Hiába győzik le ezért bosszúból a Coltsot, a változatosság kedvéért a Rams idén is odacsap nekik egyet, így elég rossz szájízzel mennek pihenőre. Nem is tesz jót nekik idegenben a Giants, otthon a Texans is legyőzi őket (2-5).

 

A Redskins idegenben már kötelező lesz, ha komolyan gondolják az idei évet, bár a Cardinals azért csak keresztbe tesz nekik, ez viszont beindítja a Seahawks szokott rájátszás formáját. A Falcons hazai pályán való legyőzésével visszatér a remény, a 49ers, Eagles, Jaguars, Rams négyes pedig amúgy is kötelező lenne, hát még így (8-6). A Cowboys 2017-ben is jó lesz, de azért nem annyira, hogy legyőzzék a Seahawkst (szerintem tavaly sem ment volna nekik a rájátszásban), a Cardinals ellen pedig a csoportgyőzelem lesz a cél, ahol a hazai pálya előnyével, hosszabbításban behúzzák a meccset és 10-6-tal megnyerik a csoportjukat.

 

Összegzés

 

A 49erstől nem várok sokat, szerintem ők a következő évre gyúrjak, ez pedig egy átmeneti időszak lesz, hogy Shanahan lefektesse a neki szimpatikus csapat alapjait. A Rams fejlődik egy kicsit, ők is építkezni fognak és McVay kedvére formálni a csapatot. Komolyan ezért csak a Seahawkst és a Cardinalst lehet venni. Szerintem a Hawks nem lesz olyan domináns idén, mint korábban, a Cardinalsból pedig kijön a win now szezon, de ennek ellenére is előbbi a jobb és komplettebb csapat. A Cardinalsnak lehet esélye a rájátszásra, de szerintem a Bucs-Lions-Panthers/Saints-Giants négyes (ötös) előrébb jár már náluk.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!