Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – AFC East – Védők

Az egyik legkevesebb izgalmat hozó divízió védőjátékosai annál inkább izgalmasak. Nincs lefutva itt egyetlen meccs sem, ha a védelemről van szó. Pusztán a játékosok teljesítményét és képességeit nézve még akár az is kialakulhat bennünk, hogy a trón szabad.

 

Belső fal

  1. Jets (Muhammad Wilkerson, Leonard Williams, esetleg Sheldon Richardson)
  2. Bills (Marcell Dareus, Kyle Williams)
  3. Dolphins (Ndamukong Suh, Jordan Phillips)
  4. Patriots (Malcom Brown, Alan Branch, esetleg Trey Flowers)

A Jets részéről nem meglepetés a jó helyezés, még a tavalyi borzasztó játék ellenére sem. Igazi őstehetségek vonulnak fel náluk a falban, Revis visszaesése óta ők a Jets-defense arcai. A Billsben Dareus és Williams konzisztensen jó teljesítményt nyújtanak, viszont Williams öregszik, pár éve van hátra legjobb esetben is, erre valamit ki kell találniuk. Suh jelenlétének ellenére csak a harmadik helyen állhatnak, mivel Phillips még messze nem nyújt jó teljesítményt. Ha idén is folytatja viszont a fejlődését, simán lelépik a Dareus-Williams duót. A lista végére pedig a Pats került, nem meglepő módon.

 

Pass rusher

  1. Dolphins (Cameron Wake, William Hayes, Andre Branch)
  2. Bills (Jerry Hughes, Shaq Lawson, Lorenzo Alexander)
  3. Patriots (Trey Flowers, Rob Ninkovich, Kony Ealy)
  4. Jets (Lorenzo Mauldin, Jordan Jenkins, Sheldon Richardson)

Itt Wake egyszemélyben viszi a prímet, de nem rossz a támogató csapata sem. Egyértelműen következik emiatt utána az Alexander-Hughes duó, de ezzel akár még vitatkozni is lehet. Ami viszont biztos, hogy odáig jutottunk, hogy még a Pats pass rush sem az utolsó, pedig ők eddig főleg sémázásból oldották meg azt a kevéske nyomást, amit fel tudtak mutatni. A Jets 2016-ra kirakta OLB-nek Richardsont, aki itt olyan színvonalas módon helyezte nyomás alá az irányítót, hogy lényegében futásfogó belső falemberek között kell keresni olyanokat, akik rosszabbak voltak. Passzsiettetésben.

 

Linebacker

  1. Patriots (Dont’a Hightower, Elandon Roberts, Kyle Van Noy)
  2. Bills (Preston Brown, Reggie Ragland)
  3. Dolphins (Kiko Alonso, Koa Misi, Lawrence Timmons)
  4. Jets (Darron Lee, Demario Davis)

Az LB-sor az egész divízió gyengesége. A Pats sem azért szerepel az első helyen, mert olyan páratlan ezen a téren, hanem a legkevésbé rosszak. Hightower viszi a hátán a front7-t, Roberts és Van Noy pedig inkább a séma miatt működnek. A Billsben Preston Brown az igazi csendes gyilkos, kevesen ismerik, de nagyon jó játékos. A Dolphinsban Alonsonak van egyedül neve, a kétszeres Forma-1 világbajnokon kívül Koa Misi nem sokat tett hozzá eddig a védelemhez a minden évben való lesérülésen kívül. A Jets pedig ezen a fronton is széthullott, Harris ment a Patsbe, ezzel elvesztették a veterán vezért a kirakósból.

 

Cornerback

  1. Patriots (Malcolm Butler, Stephon Gilmore, Eric Rowe)
  2. Dolphins (Xavien Howard, Byron Maxwell, Bobby McCain)
  3. Jets (Morris Claiborne, Buster Skrine, Marcus Williams)
  4. Bills (Tre’Davious White, Ronald Darby, Shareece Wright)

Ebben nincs vita, a Butler-Gilmore duó a liga legjobbjai között van CB-poszton. Egészen felfoghatatlanul könnyen szerezték meg Gilmore-t a Billstől, akik pont emiatt több helyet is hátrazuhantak, vele simán lehetett volna egy második pozíció is, így viszont bőven beestek a Jets mögé, akik Claiborne-nal erősítettek a holtszezonban. A divízió viszont kevésbé függ a passzoktól, a Pats rövidjátékos felőrlésekkel hódított eddig (bár tavaly óta Brady hosszú passzai is csodásak), a Dolphinsban sokat fognak támaszkodni a szezon elején Ajayira, a Billsben meg ott van Shady McCoy és Tyrod, egyikük sem a légitámadásairól híres.

 

Safety

  1. Patriots (Patrick Chung, Devin McCourty, Duron Harmon)
  2. Dolphins (Reshad Jones, Nate Allen)
  3. Bills (Micah Hyde, Jordan Poyer)
  4. Jets (Marcus Maye, Jamal Adams)

A Patsben a helyzet változatlan, bár sokan várták oda McCourty ikertestvérét, hogy a Panthers Kalil-falához hasonló egység legyenek. Apropó Kalil-igazolás. Vajon a Bills mit gondolt Micah Hyde-dal? De most komolyan. A híres-neves Packers secondaryből igazolni valakit? Atyaég. Csak az menti meg őket, hogy a Jets két zöldfülűvel áll fel, de ha minden igaz, ez a két zöldfülű le fogja lépni a divíziót hamar. A Dolphinstól kifejezetten tetszik a Nate Allen igazolás. Allen kompetens, még ha nem is kiemelkedő, látatlanban azt lehet mondani, hogy Reshad Jones mellett nagyon jó kiegészítő elem lesz, miután Joseph kijátszotta őt Oaklandből.

 

Összegzés

Valójában a Jets visszaesése érzékelhető a divízióban erősen. A roster alapján a másik három csapat nyugodtan vetélkedhetne a legjobb védelemért négyük közül, viszont a Pats rendelkezik jelenleg a legjobb védőszisztémával.


Összesített divízió

A Pats magától értetődően ellépett a csoportban, viszont viszonylag szorosan mögötte jön a Dolphins is. Kissé lemaradva szerencsétlenkedik a Buffalo, akik részéről sajnos nem várhatunk fejlődést idén. A divíziót a Jets zárja, annak ellenére, hogy egy-két ponton fel tudnak mutatni értelmes játékot, összességében teljesen meg vannak zuhanva, nem véletlen, hogy egyre többször kell hárítaniuk a “tanking” vádját, vagyis hogy szándékosan fognak rárepülni az 1/1-re, mivel a jövő évi QB-class kifejezetten értékelhető.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!