Connect with us

Hír

A 2014-es draft class bedönti a fizetési keretet

Az NFL egy igen jól működő üzlet, amibe csak úgy ömlik a pénz. Ezt azt hiszem bármilyen komolyabb kutatás nélkül is egyértelmű lehet bárkinek, aki csak egy meccset is látott. A sok reklám, a közvetítési díjak már alapból szép summát hoznak, nem beszélve a szponzorszerződésekről. Ezek miatt a fizetési keret évről évre nő, Sammy Watkins szerint viszont óriási robbanás várható, ha a 2014-es draft class sorban áll majd a kasszánál.

 

 

A “kirohanásának” eredete természetesen a sokak által beszédtémává váló NBA-s fizetések voltak, azon belül is Steph Curry súlyos, évi $40 millió fölötti átlagfizetése. Pedig nem nagy tudomány rájönni, hogy ez egyszerű matek, mégis sérti érzi nem egy NFL játékos az egóját az NBA-ben elszállt árak miatt. Ha hozzávesszük a két liga összbevételét (NFL: $12 milliárd, NBA: $5 milliárd), és hogy ehhez képest az NBA-ben keresnek jobban a játékosok, sokak szerint teljesen jogosan háborodtak fel az NFL-esek, mert ők csak egy kis szeletet kapnak a tortából.

 

És akkor nézzük a Watkins által emlegetett 2014-es classt, ami talán az utóbbi évek legerősebbje. Ha csak az első körösöket nézzük, csupa olyan játékost találunk, akik a posztjukon máris a liga szűk elitjébe tartoznak. Zach Martin, Odell Beckham, Khalil Mack, Mike Evans, Aaron Donald, Taylor Lewan vagy az 1/1-es Jadeveon Clowney, mind olyan arcok, akik top játékosok lettek a mindössze csak 3 éves pályafutásuk során, de a lista még bőven bővíthető jó játékosokkal. Az első körösök kifizetését még megúszhatják egy ideig, de a többi draftolt játékos már kezdi megkapni a hosszabbításokat, legutóbb Gabe Jackson kapott egy elég masszív guard szerződést, ami Zach Martinnak lehet kiindulópont a tárgyalásokkor, de nyilván Derek Carré szólt a legnagyobbat.

 

Nem irigyeljük a GM-eket, akikre ez a sok éhes száj vár majd, ahogy az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy a holdout is lehetséges opció lehet azoknak, akik nem kapnak rögtön szerződést, Aaron Donald tervezett hasonlót. Watkins speciel jó helyzetben van, mivel a Bills nem élt az 5. éves opciójával (ami sérülés esetén is garantált), ő első körös létére már jövőre megkaphatja a sok nullát tartalmazó egyenleget a bankszámlájára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!