Connect with us

Hír

A Lions védelme a futásra gyúr a Falcons ellen

A Detroit Lions és az Atlanta Falcons is veretlen jelenleg, bár nem sokáig, hisz egymás ellen játszik a két csapat vasárnap. A mérkőzés esélyese egyértelműen a Super Bowlt (megnyerő, majd elveszítő) is megjárt Falcons, bár a Lionst sem szabad leírni, hisz úgy tűnik, hogy 2014 után ismét lesz minősíthető védelme a csapatnak. A Falcons egy nagyon komoly erőpróbája lesz a detroiti defense-nek.

 

 

Két mérkőzés után sok korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni, az viszont látszik, hogy egy minden téren stabil és produktív védelme van a Lionsnek. Ez nagyban köszönhető annak, hogy Ziggy Ansah végre egészséges, a sokadik körös, másodéves Anthony Zettel az idén igazolt veterán Cornelius Washington szinte a semmiből hoz remek játékot, a fal közepe is stabil, illetve a Tahir Whitehead – Jarrad Davis duó is jól teljesít összességében, futás ellen pedig egyenes kiválóan. Washington szerint ez lehet a kulcs a Falcons ellen is: meg kell állítani a Devonta Freeman – Tevin Coleman párost.

 

Meg kell állítanod a futójátékot, mert tönkre teszi az egész védelmedet. Egydimenzióssá kell őket tenni, el kell tőlük venni a futójátékot, így Matt Ryan nem dőlhet hátra és szívathat végig  a play-actionnel.

 

Ehhez persze az is kell, hogy az eddig remekül játszó és több labdát is szerző secondary hozza a remek formáját és tudja kezelni a Falcons elit passzjátékát. A Lions szerencséje, hogy Glover Quin, Darius Slay és Quandre Diggs jelenleg úgy játszanak, hogy szinte bármelyik csapatnál elférhetnének a kezdőben, így akár még Matt Ryanéket is képesek lehetnek megállítani.

 

Persze az sem kizárt, hogy eddig csak a Giants és a Cardinals szenvedő offense-ze tette naggyá a detroiti védőket, a Falcons például ízekre szedte múlt héten a Packers korábban nem rosszabbnak gondolt védelmét.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!