Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #2

Csak úgy repülnek a napok, hiszen nemrég még virrasztottunk a vasárnap esti meccsekért, most pedig máris itt a következő adag! Márpedig ha vasárnap, akkor közös meccsnézés a Kandallóban, ami ezúttal sem marad el! Aki szereti a jó meccseket, a kézműves söröket és burgereket, a szép pincérlányokat, netán személyesen is ki akar minket osztani megosztaná gondolatait, annak mindenképp ott a helye!

 

 

Minnesota Vikings (1-0) @ Pittsburgh Steelers (1-0), 19:00, Game Pass

 

[quote]A Sport 2 ezúttal nem közvetít mérkőzést a 7 órás sávban, így mi dönthettük el, hogy melyik találkozót láthatjátok a Kandallóban, és szerencsére volt a kínálatban egy Vikings-Steelers csörte. Mindkét csapat győzelemmel nyitott, a Vikings magabiztosan, a Steelers kevésbé. Ám a Steelersé a hazai pálya előnye, amitől ők a favoritok, de piszkosul izgalmasnak ígérkezik az összecsapás.[/quote]

 

Érdekességek

 

– Dalvin Cook 127 futott yardja a Saints ellen a legtöbb, amint rookie RB valaha futott a Vikingsban debütálásakor.

– Sam Bradford jelenleg zsinórban harmadik meccsén dob legalább 3 TD passzt, ez a leghosszabb széria jelenleg az NFL-ben.

– Le’Veon Bell karrierje leggyengébb teljesítményét nyújtotta az első fordulóban, mindössze 47 scrimmage yardot szerzett.

 

A Vikingsnak könnyebb dolga volt az első héten, hiszen a Saints védelme nem volt tényező a mérkőzésen, és a második félidőben bedarálták a vendégeket. Sam Bradford zseniálisan játszott, 87,9(!)%-os pontossággal passzolt, nyomás alatt és hosszú passzoknál pedig tökéletes passer ratinggel zárt. A Vikings támadósorában eddig sem az irányító vagy a kiszolgáló személyzettel volt a gond, hiszen Stefon Diggs és Adam Thielen ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, ráadásul Dalvin Cook jelenlétével visszatért a potens futójáték a támadósorba. A gondok a támadófallal kezdődtek tavaly, aminek a 3/5-e teljesen kicserélődött tavalyhoz képest, ami az Álmos könyv szerint nem jó előjel a szezon elején. A Saints ellen ez nem ütközött ki, hiszen mindössze 3 nyomást engedtek a 33 passzjáték során Bradfordra (1-1-1 sack, hit és hurry), ám a Steelers védelme ellen ebből még baj lehet.

 

Bradford és a Vikings offense lehengerlő volt

 

Merthogy a TJ Watt vezette védelem a Browns papíron erős támadófala ellen tudott sziporkázni, a legkisebb Watt tesó például két sacket (és egy interceptiont) is szerzett, összesen pedig 13-szor helyeztek nyomást Kizerre, amiből 3 sack is született. Most is kelleni fog egy hasonló teljesítmény, mert a secondary matchup nem Mike Tomlinéknak kedvez. Bár Joe Haden bedöntötte a fantasy meccseket múlt heti teljesítményével, a valóságban azért messze nem lehettek vele elégedettek a szurkolók: 10-szer dobott felé Kizer, amiből 7 elkapást és 109 yardot engedett összesen. A csoportriválistól elszipkázott corner a Brownsos formáját is magával hozta, az utóbbi három szezonban ugyanis a 3. legjobb passer ratinget engedte, ha felé dobták az irányítók a labdát, Stefon Diggs már dörzsöli is a tenyerét. Ahogy Artie Burnsre sem vár egyszerű feladat Adam Thielennel, aki egy laza 157 yarddal nyitott a hétfő esti rangadón.

 

Ha a Steelers továbbra is fenn akarja tartani a 100%-os formáját, ahhoz az offense-nek is hozzá kell járulnia, ami a Browns ellen eléggé döcögve ment. Antonio Brownon (95 YAC) és Jesse Jamesen (2 TD) kívül senki nem hozta a tőle elvárt szintet, Bell mint már említettem a leggyengébb meccsén van túl karrierje során, amihez a támadófal sem asszisztált, hiszen elmaradtak a remek blokkok, amiket viszont Big Ben megkapott, mégsem tudott élni vele. Big Ben mondjuk nyomás alatt még mindig az egyik legjobban teljesítő irányító, de kelleni fognak tőle a nagy bombák is, amik a Browns ellen hiányoztak. A győzelemhez hozták a minimumot, a Vikings ellen azonban ez könnyen megbosszulhatja magát. Bár a secondary megsínylette egy Drew Brees szintű passzgép jelenlétét (Trae Waynes különösen gyenge volt), a védőfalra és a linebacker sorra nem lehetett panasz. Linval Joseph és Everson Griffen ellenállhatatlan volt a futások megállításában és a nyomásgyakorlás terén, Danielle Hunter végig terrorban tartotta a vele szemben álló falembert, míg Eric Kendricks mindezek mellé coverage-ben is hozzátette a magáét.

 

Szerkesztőségünkben 6-4 arányban a Steelers győzelme dominál, de sokan vakarták a fejüket a saját tippjeik miatt. Személy szerint úgy gondolom, hogy a matchup a Vikings számára talán jobban fekszik, de ha sikerül felpörgetnie a Killer Beest a maximumra, az bármelyik védelmet képes lehet bedarálni. Sam Bradford kisebb térdsérüléssel bajlódik, meglátjuk ez mennyire befolyásolja a találkozót.

 

 

San Francisco 49ers (0-1) @ Seattle Seahawks (0-1), 22:25, Game Pass

 

[quote]A 10 órás sávból NFC West csoportrangadóját fogjuk adni az emeleten, ami bár a két csapat múlt heti játékát látva nem tűnik slágermeccsnek, a csoportrangadókon mindig történhetnek izgalmak![/quote]

 

Érdekességek

 

– A Seahawks futásainak mindössze 55,6%-a hozott pozitív yardot a Packers ellen, ez a legkevesebb jelenleg a ligában.

– A 49ers jelenleg 5 meccses vereség szériában van a Seahawks ellen.

 

Két 100%-os csapat után két olyan következik, akik vesztesen hagyták el a pályát az első fordulós találkozójukat követően. Egyik csapat sem nyűgözte le saját szurkolóit, ami az eredményeiken is meglátszik, mégis a 49ersben több fantáziát lehetett látni, mint a Seahawksban. Kyle Shanahan egy egyszerű, de hatásos gameplant agyalt ki Brian Hoyer számára, ami főként a rövid és középtávú passzokra épül, minimális kockázatvállalással, ezt a 193 passzolt yardja is jól mutatja. Az sem könnyíti meg az offense dolgát, hogy nincs olyan elkapója, aki meg tudná csinálni az elkapás utáni yardokat (YAC), vagyis jobbára ahol elkapják a játékosok a labdát, ott földre is viszik őket. Carlos Hyde nagyon keveset volt használva (bár a 6 elkapás az szép mutató), de a 23-0-ás Panthers vezetés után sem ezen, sem azon nem lepődünk meg, hogy mindössze 14 alkalommal hívtak futójátékot. Ez a Seahawks ellen megváltozhat, Hyde ugyanis kereken 5-ös yard/carry átlaggal dolgozott a Panthers ellen, és látva, hogy Ty Montgomery mit művelt a seattle-i védelemmel múlt vasárnap, Hyde-nak jó napja lehet.

 

Támadófal? Az csak a picsáknak való!

 

És ha már futójáték, a Seattle szurkolók épp most ölelgetik a Marshawn Lynch mezeiket a Packers elleni borzalom láttán, ugyanis pocsékul teljesítettek a futók. Chris Carson volt fent a legtöbbet a pályán, de egy 30 yardos nyargalást leszámítva 5 futásból 9 yardot sikerült összekaparnia, de Eddie Lacy még nála is rosszabb volt (5/3). Thomas Rawls visszatérhet, és vélhetően előtérbe is kerülhet a backfielden, de a támadófal nélkül nem fog csodát tenni ő sem. Merthogy a kezdő ötös sem a passz-, sem a futójátékokhoz nem tett hozzá semmit, és bár Doug Baldwin mentegeti őket (és van is benne igazság), egyelőre csak szenved a Wilson vezette offense, amikor pályára kerülnek. Ez a szenvedés pedig a papíron könnyűnek gondolt 49ers ellen is folytatódhat.

 

Már többször hangoztattam, hogy a 49ers védelmének újjáépülése az egyik leginkább figyelemre méltó folyamat lehet az NFL-ben, és most láthattuk első jeleit a rebuildnek. Nem estünk hanyatt a látottaktól, de ebben semmi meglepő nincs, több sérült játékos is volt a meccs előtt és a meccs közben is egyaránt a védelemből, például a mérkőzés elején brillírozó Reuben Foster. A pályán lévők sem voltak igazán elemükben, Jaquiski Tartt kapcsán például mindenki a bámulatos egykezes INT-re emlékszik, pedig érdemes megnézni, hogyan küldte el kenyérért egy spin move-val Russell Shepard a Panthers első TD-jénél. Ugyanakkor ennél jobb esélye nem volt az utóbbi években a 49ersnek ahhoz, hogy megverje nagy nemezisét, a védőfal ugyanis okozhat problémákat Wilson számára – mint ahogy ez fordítva is igaz.

 

Szerkesztőségünkben konszenzusos Seahawks győzelem uralkodott el a párbajban, Russell Wilsont ugyanis sosem szabad leírni. A Packers ellen ugyanis az ő zsenijén múlt nem egyszer, hogy előre tudott haladni a csapat, pedig semmi segítséget nem kapott szinte. Nem ígérjük hogy most fog, de a hazai pálya neki kedvez.

 

 

Dallas Cowboys (1-0) @ Denver Broncos (1-0), 22:25, Sport 2

 

[quote]Egy igazi nehézbombázóval támad a Sport TV, amit a földszinten tekinthettek meg. Két 100%-os csapat kőkemény találkozója, amit a Mile High Stadium körülményei nehezítenek a vendégek számára[/quote]

 

Érdekességek

 

– Dez Bryant eddig 23 találkozón szerepelt top 10 passz elleni védekező csapat ellen, ezeken az átlaga 3,5 elkapás és 47,8 yard.

– 2016 óta a 20-as éveiben járó QB-k mérlege a Broncos ellen: 2-7, 52,8% passzpontosság, 153,4 passzolt yard/meccs, 2-7 TD/INT, 58,4-es passer rating. #NoFlyZone

 

Aki szereti a ligaelit offense vs ligaelit defense háborúkat, annak van egy jó hírünk! Bár egyelőre sokkal inkább azokról a csapatrészekről érdemesebb beszélni, amik nem tartoztak a csapatok erőssége közé. Rod Marinellinek lassan szobrot kell állítani az AT&T Stadium előtt, mert amit a Cowboys védelmével művel, arra nincsenek szavak! Marinelli a finoman szólva sem elit defense-ből olyan szinten hozza ki a 110%-ot, ami már minden képzeletet felülmúl. Múlt héten porrá zúzták a Giants támadósorát mindössze 3 pontot és 233 total yardot engedve, ami még azzal a ténnyel is nagy szó, hogy Odell Beckham Jr. nem lépett pályára.

 

Demarcus Lawrence a földdel tette egyenlővé Eli Manninget

 

Amit megtett Rod Marinelli, azt megtette Mike McCoy is: a sírból hozta vissza az általa koordinált egységet. Siemian egész jól mozgatta a támadósort, főleg nyomás alatt (83%-os passzpontosság), ez nagyon hiányzott a tavalyi szezonból, és idén is kelleni fog, mert ez a támadófal még mindig elég gyenge. Nem meglepő módon emiatt vele is inkább a rövid és középtávú passzokat erőltették, viszont azokat rendre nagyon pontosan dobta meg. Bár becsúszott egy interception is, összességében nem lehetett rá különösebben panasz, de ehhez hozzájárult CJ Anderson is. Tavaly a legnagyobb hiánycikk talán a potens futójáték volt a Broncos offense-ében, de most Anderson és Jamaal Charles elfeledtette a tavalyi gondokat.

 

Természetesen a csapatok erősségei mellett sem szabad elmenni. Ezekiel Elliott ismét a pályán lesz, ami kulcskérdés ebben az offense-ben: a Giants ellen 29-szer kapta meg a labdát vagy futáshoz, vagy elkapáshoz, ennél többször senki nem kapott lehetőséget a ligában az első fordulóban. Munkásságát segítette a fal, amiről sokan gondolták, hogy majd idén beomlik, de egyelőre a tavalyi szintet hozza: a félelmetes Giants defense ellen mindössze kétszer engedtek nyomást, Elliott pedig 4,3 yardot átlagolt futásonként. Most egy újabb top védelem ellen kell megtenniük ugyanezt, és tekintve, hogy Aqib Talib és Chris Harris valószínűleg leveszi a pályáról majd a két elkapót, a főszerep Elliottra hárulhat – már ha Adam Gotsis, a Broncos beugró defensive endje úgy akarja, ugyanis elképesztő hatékonysággal ölte a futásokat, ha felé ment a játék.

 

A Broncos múlt héten kis híján tökön lőtte magát, és egy már szinte megnyert meccsből csinált egy végletekig izgalmas találkozót, ezt Vance Joseph nyilván szeretné elkerülni. A kisebb botladozás nem tántorított el minket, és 6-4 arányban Broncos sikert jósolunk, de a tippjátékunkban valószínűleg nem erre a meccsre ment rá a 16 pontunk.

 

 

Ezzel a három meccsel várunk Titeket a Kandallóba, reméljük egy remek estével és kiváló meccsekkel sikerül feledtetni a foci nélküli hónapokat, hogy aztán együttérezve menjünk másnap reggel a dolgunkra karikás szemekkel és két liter kávéval a gyomrunkban. A Tippjátékunkat ezúttal se felejtsétek kitölteni, illetve a fantasy csapataitokról se feledkezzetek meg!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!