Connect with us

Beharangozó

Oroszlánok az Óriások földjén – MNF Beharangozó

A szokásos hétfő esti rangadóval zárul az NFL aktuális játékhete, ahol a Detroit Lions a New York Giantshez látogat. A vasárnap esti rangadóhoz hasonlóan ezúttal is vár benneteket a Ziccer! Sportpub, ahol (stílszerűen) óriáskivetítőn követhetitek végig a találkozót.

 

 

Detroit Lions (1-0) @ New York Giants (0-1), 2:30

 

[quote]Egyik csapat sem úgy kezdte az első meccsét, ahogy azt a szurkolóik várták, ám amíg a Lions igen, addig a Giants nem bírt felállni a padlóról. Eli Manningéket fűti a bizonyítási vágy, de ez a Lionsról is elmondható. Matthew Staffordékat ugyanis továbbra is leírják, és szeretnék megmutatni a kételkedőknek, hogy mekkorát tévednek.[/quote]

 

Érdekességek

 

– A Lionsnak a 2013-es szezon hálaadásnapi találkozója óta nem volt 100+ futott yardos running backje, akkor Reggie Bush 117 yarddal zárt a Packers ellen.

– Golden Tate-nek zsinórban hetedik meccse van minimum 5 elkapása meccsenként, ez Jordy Nelsonnal karöltve a leghosszabb sorozat jelenleg az NFL-ben.

– Amióta Odell Beckham Jr. a Giants játékosa, összesen 6 olyan találkozó volt, amin nem lépett pályára, ezekből csak kettőt nyert meg a Giants.

– 2012 óta Matthew Staffordé a legtöbb utolsó negyedes comeback (21), vagyis amikor az utolsó negyedet hátrányban kezdték, de végül megnyerték az aktuális meccset. A második helyen megosztva található Andrew Luck, Matt Ryan és Russell Wilson is, szám szerint 13 comebackkel.

 

A hazai csapat az első fordulóban Dallasba látogatott, de abból nem volt köszönet: a Cowboys védelme simán lemattolta az Odell Beckham Jr. hiányában kiálló Giantset, mindössze 3 pontot engedtek feltenni a táblára. Eli Manning előtt a fal továbbra is borzasztó, OBJ hiányában pedig elvesztette azt a fontos lételemet, ami a Giants támadásaihoz elengedhetetlen: a YAC, vagy a yards after catch. Mivel a támadófal nem hagy túl sok időt Manningnek gondolkodni, így gyorsan szabadulnia kell a labdától, amibe nyilván nem férnek bele a hatalmas bombák, csak a rövidebb passzok, abból pedig az elkapókon a sor, hogy kihozzák az elkapást követően a maximumot a játékból. Nem véletlenül tárazták be kisebb meglepetése Evan Engramet a draft első körében, akiben azt láthatták meg, hogy nem ér véget számára a játék ha elkapja a labdát, hanem képes utána plusz yardokat kisajtolni. Ez a két tényező döntően befolyásolta Manning pocsék teljesítményét, aki sem nyomás alatt, sem tiszta zsebben nem tudott maradandót alkotni.

 

OBJ játéka kérdéses a hétfői rangadón

 

Matthews Stafford nem tette ki a falra az első negyedben mutatott statisztikáit, botrányosan kezdte ugyanis a Cardinals elleni találkozót. Összejött neki egy pick 6, az offense alig haladt előre, a Cardinals pedig 10-0-ra vezetett, ami a harmadik negyed végére felment 17-15-ös vezetésig – és itt rontotta el a Cardinals! Ugyanis ha Stafford hátrányban kezdi az utolsó negyedet, az az utóbbi időkben annyit jelent, hogy nyer a Lions – most is így történt. Gyorsba kiosztott két TD passzt az újonc Kenny Golladaynek, illetve egy Miles Killebrew pick 6 megpecsételte a győzelem sorsát. A futójáték továbbra is felejtős, de ha így tud menni a passzjáték, akkor nem kell erőltetni. Staffordra most sem várhat könnyű menet, hiszen a Giants secondaryje sem kisiskolásokból áll, illetve a JPP – Vernon – Harrison vezette védőfal képes lehet összenyomni a zsebet, ahogy azt tették Dak Prescott-tal is múlt héten.

 

Kin nyerheti meg a meccset a Lions?

 

Sokan rávágnák egyből valamelyik támadófalembert, de mi mást emelnénk ki: Eli Apple. A tavaly az első kör 10. helyén kiválasztott cornerback kiszorította Dominique Rodgers-Cromartie-t a kezdőből, de egyelőre nem igazolta a döntés helyességét. 10 targetből 8 elkapást, 99 yardot, 1 TD-t és 141,3-as passer ratinget engedett Prescottnak, ha felé dobta a labdát. Stafford azt hiszem megérezte erre a vérszagot, és szét fogja őt bombázni passzokkal.

 

Kin nyerheti meg a meccset a Giants?

 

Greg Robinsonon, a Taylor Deckert helyettesítő bal oldali tackle-ön. Robinson 3 borzalmas szezonon van túl a Ramsben, és bár a szurkolók remélték, hogy a környezetváltozás majd jót tesz neki, nem így lett. Egyértelműen a fal leggyengébb láncszeme ő, márpedig egy Olivier Vernon – “Snack” Harrison DE-DT páros készül az ő oldalán pusztítani. Stafford kedvét pedig hamar el lehet venni a játéktól, ha a földbe gyalulják párszor a meccs elején.

 

Mire számítunk?

 

Hiába a pocsék performasz a Cowboys ellen, hiába az n+1-ik comeback a Lionstól, nálunk a hazai siker van fölényben. Sokunkkal nem tudta elhitetni egyik csapat sem, hogy az első fordulóban mutatott arca lesz az állandó a szezon nagy részében, így a papíron jobb csapatot hoztuk ki győztesen.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!