Connect with us

Összefoglaló

Az Eagles egyedül áll a liga tetején

A Philadelphia Eagles 34-24-re verte meg a csoportrivális Washington Redskins csapatát a hétfő esti rangadó alkalmával, ezzel pedig tetemes előnyre tett szert a csoportján belül és 6-1-es mérlegével egyedül vezeti az egész NFL-t. Nézzük kik voltak nyertesek, és kik voltak vesztesek a találkozón.

 

Nyertesek

 

Carson Wentz, aka MVP

Az első támadódrive borzasztó volt, négy play, négy büntetés, majd Wentz dobott egy csúnya hosszú passzt, amiből interception is lett. Az Eagles szurkolók felfoghatták ezt egy korai puntnak is és szerencséjükre nem tudott mit kezdeni a jó mezőnypozícióval a Redskins, Wentz pedig hamar felállt a hibájából.

Az Eagles irányítója az első negyed után elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő, kilenc perc alatt 3 TD-t pakolt fel a táblára, majd még egyet a második félidőben, így összesen 17-nél tart már a szezonban, amivel vezeti a ligát. A 17/25, 268 yard, 4 TD, 1 INT statisztikai sor még talán nem is mutatja meg, mennyire jól játszott a másodéves QB. Ragyogóan kezelte a nyomást, jól lépett fel a sokszor összeomló zsebben, több elképesztő menekülést is bemutatott, 63 futott yardjával a legeredményesebb futó volt a meccsen. Csak hogy a két legszebb megmozdulását megmutassam:

Két egymást követő primetime brillírozásával bejelentkezett az MVP címre a nagyközönség előtt is.

Mack Hollins: Biciklivel érkeztem, touchdownnal végeztem

Az Eagles újonc elkapója, Mack Hollins nem egy ismert figura egyelőre a ligában. Negyedik körösként érkezett a csapathoz kiváló special team munkája és mélységi célpontként mutatott magas upside-ja miatt. Idén sem kapott rengeteg szerepet, de amikor pályán volt és felé szállt a labda, minden lehetőségét kihasználta. Hat target, hat elkapás, 134 yard, 1 TD. Legalább egy nagyon fontos harmadik kísérletre emlékszem tőle a szezon során, az éjszaka folyamán pedig ezt a gyönyörű 64 yardos passzt húzta le:

Hollins egyébként nem a megszokott módon, csapatbusszal vagy autóval érkezett a meccsre, hanem inkább felkapta a bringáját is odatekert a Lincoln Financial Fieldhez. Úgy tűnik azt gondolta, nem lesz neki elég a meccs, kell egy kis plusz cardio.

Tight endek, akikre mindig lehet számítani

Zach Ertz, Jordan Reed és Vernon Davis összesen 17 elkapással, 220 yarddal és 3 TD-vel fejezték be a találkozót és ők hárman foglaltak helyet a képzeletbeli dobogó mindhárom fokán elkapásokat és elkapott yardokat tekintve. Ertz már beállította egy szezonon belüli TD-i számát (5) és továbbra is legmegbízhatóbb célpontja Wentznek. Nagy valószínűséggel átlépi majd az 1000 yardot határt (ebben az ütemben 1129-ig jutna), amit eddig tight end csak egyszer tett meg az Eagles történetben (1965, Pete Retzlaff).

Jordan Reed – milyen meglepő – sérülésekkel bajlódik idén, eddig egy TD-je sem volt, ehhez képest most kétszer is bejutott a célterületre. Jelenleg egészségesnek tűnik, tőle pedig igazán lehet tartania az ellenfeleknek. A 33 éves Vernon Davis pedig többedszer mutatja meg, hogy nem égett még ki (pedig már vagy két éve is ezt gondoltuk), és mindig benne van 1-1 nagy játék, ma is volt egy 31 yardos elkapása (összesen 4 elkapás, 67 yard).

Eagles védőfal, a rettegett

Az Eagles sorozatban ötödik meccsén tartja 80 futott yard alatt az ellenfelet, erre 1992 óta nem volt példa a franchise történetében. Továbbra is a legkevesebb futott yardot engedik meccsenként (67), habár ebben persze közrejátszik, hogy passzolni azért bőven lehet a csapat ellen. A Redskins a tizedik legtöbb futott yardot szerezte eddig az évben, ehhez képest most alig próbálkoztak futással – ahogy a két csapat első heti találkozóján is. A védőfal viszont nem csak a futás megállításában, de az ellenfél terrorizálásában is kiváló, az újonc Derek Barnett két zsákolással is jelentkezett, Cousins interceptionje pedig egyértelműen Brandon Graham nyomásának az eredménye, csak hogy két dolgot emeljek ki.

Philadelphia Eagles, duh

Az Eagles az egyetlen csapat a ligában, amelyik minden meccsén legalább 20 pontot feltett a táblára. Mindeközben a csapat 6-1-gyel vezeti csoportját. És nem mellesleg az egész ligát is! Talán kicsit korai kijelenteni, de a csoportgyőzelem eldőlni látszik, hiszen 2,5 meccses előnyük van a Redskinsszel és a Cowboysszal szemben is, előbbi ellen már meg is nyerték a tiebreakert. Most két hazai meccsük következik a 0-7-es 49ers, és az összeeső Broncos ellen, aztán pihenőhétre mennek.

Vesztesek

Kirk Cousins, aki utálja a hétköznapokat

Kirk kapitány egyáltalán nem játszott rosszul, sőt. Nyomás nélkül tökéletes volt, 22/23 passza embert talált és az az egy is egy szándékos eldobás volt az oldalvonalon túlra. Cousins jól játszott, főleg hogy az elkapóktól semmi segítséget nem kapott, a futójáték nem működött és a támadófalemberek is kiestek előle. Ettől függetlenül került a vesztesek közé, hiszen ez volt sorozatban a hatodik MNF meccse, ahol vesztesként hagyta el a pályát (leghosszabb sorozat). Ráadásul nagyon utálhatja a hétköznapokat, hiszen

  • Cousins mérlege hétköznapokon: 0-9.
  • Cousins mérlege hétvégén: 22-15-1.

Terrelle Pryor, a mellőzött

Pryor az első három drive során fent sem volt a pályán, de igazából az első három negyedben is alig látott snapet. Aztán végül 30 snappel (64-ből), 2 elkapással és 14 yarddal fejezte be a mérkőzést. A tavaly végig sérült, most másodéves Josh Doctson szorította ki a kezdőből a $6 milliós elkapót. Nagyon nem volt jó befektetés ez a Redskinsnek.

Támadófalak, vigyázzatok magatokra!

Az Eaglesnél a kilencszeres Pro Bowler Jason Peters hagyta el kiskocsin a pályát és hosszabb időre kidőlt. A Redskins sem volt szerencsésebb, a kiváló guard, Brandon Scherff szenvedett térdsérülést. De a vendégeknél egyébként is folyton megsérült valaki a támadófalban, a jobb oldali tackle Morgan Moses mindkét bokáját fájlalta a meccsen, a center Spencer Long is kihagyott pár snapet, a bal oldali tackle Trent Williams pedig már alapból sérülten érkezett meg a találkozóra.

További sérülések is voltak a mérkőzésen, a Redskins konkrétan három darab egészséges cornerre fogyatkozott a félidőre, a túloldalon Jordan Hickst veszítheti el az Eagles a teljes szezonra, ami nagyon fáj lehet tekintve a soványka LB-sort.

Washington Redskins, duh

Egyelőre úgy tűnik, nem lesznek nagy izgalmak a mindig szoros NFC Eastben az év végére, de persze nem akarok semmit sem elkiabálni. A Redskins már bukta a tiebreakert az Eaglesszel szemben, így a wild card maradhat reálisan nekik, ami szintén nem lesz egyszerű feladat. Ráadásul a Dallas is jobbnak néz ki jelen pillanatban náluk.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!