Connect with us

Érdekességek

Belichick egyáltalán nem akkora zseni, mint gondoljuk

Bármilyen futball témájú beszélgetés kapcsán előjön Bill Belichick és a New England Patriots zsenialitása, ami nem csoda, hiszen 5 Lombardi trófeát nem nyer senki véletlen. Azonban a draftok, azon belül a második körös pickek terén van még hova fejlődnie az öreg Billnek.

 

 

A Patriots Jimmy Garoppolóért cserébe a 49ers 2018-as második körös pickjét kapta meg. Ennek apropóján a Boston Herald összeszedte Belichick összes második körös választását. A Patriots összesen 26 játékost választott ki a második körben 17 év alatt és mindössze egy igazán meghatározó játékost sikerült kiválasztani Rob Gronkowski személyében.

Gronkon kívül persze akadtak jó húzások, Deion Branch, Matt Light, Sebastian Vollmer, Patrick Chung, Jamie Collins és idevehetjük még azt a második körös cetlit, amit anno Wes Welkerért adott a Patriots.

Azonban hiába sikerült őket kihúzni, az összképet alaposan lerontja a következő lista: Adrian Klemm, Bethel Johnson, Marquise Hill, Chad Jackson, Terrence Wheatley, Ron Brace, Darius Butler, Jermaine Cunningham, Brandon Spikes, Ras-I Dowling, Tavon Wilson, Aaron Dobson és Kony Ealy (második kört adtak érte a Panthersnek). Ők abszolút besültek a csapatnál és ugyan Wilson, Butler és Ealy még a ligában vannak, határozottan kijelenthető, hogy az ő kiválasztásuk pocsék döntésnek bizonyult.

Ahogyan a Eugene Wilson, Shane Vereen, Jordan Richards és Cyrus Jones négyes sem a konstans kiváló teljesítményéről híres, sokkal jellemzőbb rájuk az egy-egy villanás, amit aztán rengeteg wtf mozdulat követ. A kivétel közülük Vereen lehet, aki a Patriots rendszerében ki tudott teljesedni.

Persze ezek a mellényúlások igazából senkit nem érdekelnek addig, amíg a csapat egy 40 éves irányítóval is a liga egyik legjobb támadójátékát mutatja be hétről hétre és első számú esélyesei a végső győzelemnek. De az tény, hogy ezek alapján nem a legjobb kezekbe került az a második körös cetli – persze ezt el lehet cserélni hátsó körös pickekre, ahonnan viszont úgy halászik Belichick mint senki más.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!