Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #12

Tele vagyunk konszenzus pickekkel a héten, így vagy egy nagyon papírforma hét vár ránk, vagy többször pofára fogunk esni vasárnap este/éjjel.

 

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons 19.00

A Falcons beindult és három meccses hazai sort kezd meg, szóval lehet tőlük félni rendesen. A Bucsnál és Fitzpatricknál jól néz ki a két győzelem zsinórban, de a mutatott játék nem volt valami szemet gyönyörködtető. A futójátékot nem használják (yardjaik 23,3%-a érkezett futásból, második legrosszabb a ligában) és nem is működik (7 meccse nem érték el a 100 yardot, a leghosszabb ilyen sorozat a franchise történetében).

A védelem pedig átlagban 317,3 passzolt yardot enged, ami a második legrosszabb mutató a ligában. Matt Ryan tehát brillírozhat és a Tampát egyébként is szereti ellenfélnek. Utóbbi 4 hazai, Buccaneers elleni meccsén összesen 10 TD-t és egy INT-t dobott. Julio Jones eddig tízszer játszott a Bucs ellen, 1106 elkapott yardja és 8 TD-je van ellenük, most végre nagy meccse lehet a kiváó WR-nek.

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals 19.00

A Bengals mindössze 13,2 pontot átlagol hazai pályán idén, ezzel második legrosszabbak a ligában. Itt az idő viszont javítani ezen, amin ugyan nem segít a Browns elég jó védelme, de az igen, hogy Dalton kedvenc ellenfele épp a Cleveland Browns. A Red Rifle ugyanis az utóbbi öt ohiói rangadóján 13 TD-t és 0 (!!!) interceptiont dobott. Mind az öt meccsen legalább 2 TD-t szerzett egyébként, ami a leghosszabb Browns elleni sorozat evör (holtversenyben Warren Moonnal, 1989-1991). Hagyatkozniuk is kell majd a passzjátékra, ugyanis a Bengals a legrosszabban futó csapat a ligában, a Browns pedig az egyik legjobb futás elleni védelem.

A Brownsba múlt héten visszatért Corey Coleman, aki a snapek 93%-án volt pályán és a targetek 34,4%-át kapta, tehát nem túlzás állítani, hogy ő lehet középpontban ezen a meccsen is. A Brownsnak hat meccse maradt legalább egy győzelmet összehozni, a sorsolásuk: @Bengals, @Chargers, Packers, Ravens, @Bears, @Steelers. Melyik meccsen van vajon a legjobb esélyük?

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts 19.00

Mindkét csapat rosszabbul játszik, mint a mérlege mutatja. A Coltsnak konkrétan a második legrosszabb pontkülönbsége van a ligában -101-gyel, de a Titans mellett sem néz ki olyan jól a -31, miközben 6-4-es mérlegük van. Nem egy domináns csapat, de ebben az AFC-ben ez bőven elég lehet egy ötödik kiemelésre.

A Titans futott TD-kkel nyerhet a meccsen, hiszen a Colts idén már ötször is engedett egy meccsen kettő, vagy több futott TD-t (legtöbb az NFL-ben), a Titans pedig nyolc meccsen szerzett már futott TD-t (második az NFL-ben) és az ellenfél 10 yardosán belül 68,6%-ban futtatják a labdát, ami a legmagasabb arány a ligában (az átlag 49%).

Miami Dolphins @ New England Patriots 19.00

Ég és föld a két csapat közti különbség, pedig a mérlegük nem ezt mutatja. A Dolphins mindössze 40 támadósnap erejéig vezetett idén (6,6%), ami csupán a Brownsnál (31) és a 49ersnél (34) jobb a teljes ligában. Ezzel szemben a Patriots a támadósnapjeinek 57,2%-ában vezet, aminél csak az Eagles jobb (61,8%).

A Pats zsinórban kétszer nyert 25+ pontos különbséggel. Ilyet még a veretlen 16-0-ás idényükben sem csináltak, habár 2012-ben ez azért összejött. Három egymást követő meccsük viszont nem dőlt még el 25+ ponttal, most ez egy nem is olyan távoli cél lehet. A támadósor nyilván bivalyerős, a védelem pedig átlagban 12,5 pontot engedett csak az utóbbi hat meccsükön, ami a Jaguars mögött a második legjobb mutató. Ráadásul Jay Cutler sem lesz ott a pályán, hanem Matt Moore fog irányítani. Ha ez nem lesz sima győzelem, akkor semmi (és akkor most el is jinxeltem).

Carolina Panthers @ New York Jets 19.00

A Panthers védelme bivalyerős idén, minden fronton. Mindössze 213,9 passzot yardot engednek az ellenfeleknek, ez a Jaguars után a második legjobb mutató. A Panthers az egyetlen csapat emellett, amelyik nem engedett még egy meccsen sem két futott TD-t. Az ellenfeleik átlagosan 1,9-szer jutnak el a vörös zónájukba (2. legjobb mutató), ami erre a meccsre vonatkozóan azért is jól hangzik, mert a Jets meccsenként 4,5 játékot átlagol az ellenfél vörös zónájában, úgyhogy ne számítsunk sok pontra a Jetstől.

A Panthers győzelem kulcsa a feljavult futójátékban lehet. Az utóbbi két meccsen a running backjeik 56 futásból 291 yardot (5,2 yard per carry) és három TD-t hoztak össze, miután az első nyolc meccsen 167 futásból 464 yardot (2,8 YPC) és egy TD-t értek csak el. A Jets védelme rendben van, de ha McCaffrey-ék ezt fenn tudják tartani, akkor könnyed győzelmet arathatnak.

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers 22.05

Pár éve a liga legnagyobb rivalizálása folyt a két csapat között, mindketten az NFL legjobb gárdái közé tartoztak. Az idők viszont gyorsan változnak, a 49ers teljesen újjáépül és a Hawks sem mutatja már azt a domináns énjét, amiben nyilván közrejátszanak a kulcsfontosságú sérülések is.

Wilsont viszont továbbra is lehet isteníteni, elképesztő, amit csinál. Ilyen ütemben 4482 passzolt- és 602 futott yarddal fejezné be az évet. Ez a legtöbb passzolt yard lenne egy játékostól, aki 500+ futott yardot termelt egy évben (Cam Newton, 4051 passzolt-, 706 futott yard, 2011). A 49ers ellen növelheti ezeket a számokat DangeRuss Wilson, hiszen a 9ers hazai pályán 29 pontot enged átlagban, ami a legtöbb a ligában, illetve zsinórban öt meccsen engedtek legalább két passzolt TD-t, ez pedig a leghosszabb sorozat az NFL-ben.

Denver Broncos @ Oakland Raiders 22.25

A kirúgott koordinátoros csapatok csatája lesz ez a csoportrangadó, hiszen a Raiders védő-, a Broncos támadó oldalon cserélt edzőt. Paxton Lynch ráadásul idei első kezdő meccsére készül és úgy kell átvennie a csapatot, hogy idegenben 51 drive-ból mindössze 4-ből tudtak eddig TD-t csinálni, ami a legrosszabb arány a ligában. Olyan szempontból viszont kedvező az ellenfél, hogy a Raiders még mindig nem szerzett interceptiont a szezonban, ez pedig már három fordulója is rekord volt. Vajon most összejön végre egy a kvázi újonc QB ellen, vagy Lynch nevethet a végén?

A Broncosnál viszont nem csak a támadósorral van probléma. Minden 14,1 passzkísérlet touchdownnal végződik ellenük, ami a legrosszabb arány a ligában. Ráadásul az utóbbi három meccsükön sorozatban 3 passzolt TD-t engedtek, amire 2010 óta nem volt példa a csapat történetében. Hová tűnt a NoFlyZone? Vajon Derek Carr is fel tud tenni 3 TD-t? Mert akkor franchise rekordot döntene ebben a Broncos.

 

Jacksonville Jaguars @ Arizona Cardinals 22.25

A végére maradt a Blaine Gabbert revenge-game. Na nem mintha úgy gondolnám, hogy revansot tud venni a volt csapatán, mert azért ahhoz kisebb csoda kellene. A Jaguars az AFC legjobb pontkülönbségével rendelkezik (+104), míg a Cardinals -78-on áll, a viszonylag könnyebb sorsolásuk miatt állnak jobban, mint amilyen erősek.

A Jaguars védelme viszont parádés. A legkevesebb pontot engedik (14,1 meccsenként) és holtversenyben vezetik a ligát szerzett labdákban (23). Az utóbbi 25 évben két csapat volt erre képes: a 2000-es Ravens és a 2013-as Seahawks… ugye mindenki emlékszik, hogy mindketten megnyerték a Super Bowlt?

A Jags futás ellen is fellépett a Dareus-trade óta, mindössze 55,3 yardot engedtek meccsenként, ami a legkevesebb a 8. hét óta. Adrian Petersonnak így duplán nem lesz könnyű dolga, hiszen egyébként vezeti a ligát nempozitív (tehát 0 vagy negatív) yardos futásokban (30), mióta a Cardinalshoz került.

Egyik forduló beharangozója sem maradhat el Larry Fitzgerald nélkül, akinek ha összejönne 6 elkapás, akkor neki jönne össze leggyorsabban az 1200 elkapás (212 meccsnél tart). A jelenlegi rekorder Jerry Rice 221 meccsel. Jalen Ramsey játéka ráadásul erősen kérdéses, sőt mi több, valószínűbb, hogy nem játszik, szóval King Larrynek jó napja lehet.

Szerkesztőségi tippverseny

Bold predictions

rowi: A Saints történetének legpontgazdagabb meccse egy 2015-ös Giants elleni 52-49. Most Rams elleni meccsükön ismét legalább 100 pontot termel a két csapat összesen.

katonadani: Tyrod Taylor karrierjének legtöbb yardos meccse (futott+passzolt) a tavalyi zárófordulós Dolphins elleni találkozó volt, ahol 389 yardot termelt csapatának. Most a Chiefs ellen ezt megdönti egy héttel padoztatása után.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!