Connect with us

Hír

Megvan a Giants új general managere

Kinevezte történetének negyedik general managerét a New York Giants csapata, a választás pedig a Carolina Panthers egykori GM-ére, Dave Gettlemanre esett. A 66 éves szakember a Panthers előtt 15 évet töltött el a Giants alkalmazásában és ő számított a favoritnak Jerry Reese kirúgása óta.

 

Zsinórban három negatív szezon után vette át a Panthers irányítását (az utolsó 7-9 volt, már Cam Newtonnal a fedélzeten), utána viszont sorozatban háromszor rájátszásba jutottak, köztük ugyebár egy Super Bowl részvétellel. Gettleman megítélése eléggé kettős. A fizetési sapkát nagyon jól rendbe rakta a csapatnál, nagyon kemény tárgyalópartner a játékosokkal, így nem fognak elszállni a fizetések. A játékosai ezért nem is szerették annyira, Steve Smithnek, Thomas Davisnek és Greg Olsennek sem tetszett, hogy szerintük nem kapták meg a nekik járó tiszteletet. Végül ez vezetett a kirúgásához is, hiszen Jerry Richardson tulajdonos inkább a nagynevű játékosai elégedettségét választotta.

 

Ez viszont nem feltétlen jelent rosszat csapatépítés szempontból, hiszen nem szabad “névre” adni a szerződéseket. Gettleman nagyon fontosnak tartja a jó öltözői összhangot, ez vezetett például Josh Norman elküldéséhez is, ami miatt sok kritika érte. A Giantsnél erre a filozófiára most nagy szükség van, rendet kell tenni a csapatnál és a játékosokat össze kell kovácsolni, meg kel teremteni egy jó összhangot, így ne lepődjünk meg, ha a védő oldalon nagy felfordulás lesz a holtszezonban. Feltehetőleg prioritást fog élvezni a támadófal újjáépítése is, ahogy természetesen Eli Manning örökösének megtalálása. Nagy kérdés, hogy kit hoz majd főedzőnek Gettleman, ez sokat számít majd a tevékenységének megítélésében is. Erre opció lehet például a Panthers védőkoordinátora, Steve Wilks.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!