Connect with us

Hír

Mindössze 11 óra kellett hozzá, megvan az új Browns GM!

A Browns hivatalos twitter-fiókja tegnap helyi idő szerint délelőtt 10:49-kor bejelentette, hogy kirúgták general managerüket, Sashi Brownt. A Browns hivatalos twitter-fiókja tegnap helyi idő szerint este 21:11-kor bejelentette, hogy kinevezték új general managerüket, aki nem más, mint a Chiefstől kiebrudalt John Dorsey.

 

Minden bizonnyal ez volt a leggyorsabb “új GM kinevezés” az NFL történetében, ami annak köszönhető, hogy a Browns már több hete interjúzik, tárgyal Dorsey-val a színfalak mögött. Így aztán nem kellett sokat várniuk, a döntés már hamarabb megszületett. Valószínűleg ezért is lépték meg most Sashi Brown kirúgását, hiszen le akartak csapni Dorsey-re, mielőtt a Giants elvihetné őt. Az még egy érdekes kérdéskör, hogy vajon betartott-e minden szabályt a Browns, nevezetesen a Rooney Rule-t, ami azt mondja ki, hogy legalább egy kisebbséghez tartozó jelöltet interjúztatniuk kell a munkára. A Browns szerint ez természetesen megtörtént, de azért kicsit gyanús a dolog.

 

 

Dorsey-nak elég impresszív rezuméja van, a Chiefs general managereként 43-21-es győzelmi mutatót tud felmutatni, ami a negyedik legjobb volt a ligában az ott eltöltött ideje alatt. Előtte a Packersnél dolgozott 21 éven át a játékosmegfigyelői osztályon. Ez a tulajdonsága volt a legvonzóbb a Browns számára, akik az analitikus hozzáállás után egy olyan embert akartak a szervezet élére, akinek remek szeme van a tehetségekhez. Dorsey pedig egyértelműen ilyen ember.

 

Dorsey nagyon jó helyzetbe kerül a Brownsnál, már ami egy general mamager feladatát illeti. Öt választási joga lesz az első két körben a drafton, ebből kettő a top10-ben. Emellett több, mint 100 millió dollár áll rendelkezésére a sapka alatt, hogy szabadügynökökre költsön. Kvázi ő arathatja le az előző rezsim érdemeit, a pickek összegyűjtését. Úgyhogy lehet ez volt a Browns ördögi terve az utóbbi két évben: vegyél fel egy analitikus szemléletű csókát, aki összeguberál egy csomó draft cetlit, majd vegyél fel egy kiváló játékosmegfigyelőt, aki végül elhasználja ezeket a pickeket.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!