Connect with us

Érdekességek

A statisztika nem Jaguars sikert ígér

Vasárnap este már a Super Bowl a tét a Patriots-Jaguars mérkőzésen. A héten rengeteg statisztika látott napvilágot, amelyek többségében a Patriots győzelem mellett szólnak. A két csapat eddig tizenegy alkalommal találkozott egymással, és ebből tíz New England győzelem mellett egyszer nyert a Jacksonville.

A Jaguars az egyik legfiatalabb franchise a ligában – 1995-ben csatlakozott – , ezért van, hogy csak tizenegy alkalommal találkoztak. Első alkalommal 1996-ban találkoztak, akkor egy szoros mérkőzésen Foxboroughban csak hosszabbítás után sikerült nyernie a Patriotsnak. Érdekesség még, hogy 1997-ben AFC döntőt játszott egymás ellen a két csapat, szintén a Gillette stadionban (akkor még Foxboro stadium) a Patriots 20-6-ra tudott nyerni.

A két csapat négyszer találkozott egymással a rájátszásban, a már említett AFC döntő mellett, egyszer játszottak a Divisional körben, kétszer a rájátszásban került össze a két egyesület. Az egyetlen Jaguars siker is a playoffban született, 1999-ben Floridában a jaguárok 25-10-re tudtak diadalmaskodni. Az utolsó egymás elleni mérkőzés 2015-ben az alapszakaszban volt, akkor a Brady vezette Pats simán, 51-17-re nyert.

Az NFL történetében ez a párharc a legsimább, ahol legalább tíz mérkőzés volt a két csapat között. Ez a statisztika tehát nem sok jót ígér a Jacksonville szurkolóinak, de a mérkőzések még mindig a zöld gyepen dőlnek el és nem a fehér papír mellett.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!