Connect with us

Érdekességek

Bortles úgy játszik, mint Brady, amikor első gyűrűjét nyerte

 

Tom Brady nem volt egy elit prospect, nem véletlenül választották ki a draft végén. Ennek ellenére, amikor megkapta a lehetőséget, akkor élni tudott vele. Persze akkor még közel sem volt olyan elit játékos, mint most, ellenben egy nagyon jó csapat volt körülötte és el tudta menedzselni annyira a PAtriotst, hogy meglepetésre legyőzzék a minden idők egyik legjobb csapatának tartott Los Angeles Ramst a Super Bowlban.

 

Brady első kezdő évében 11-3-as mérleget hozott össze, ami nyilván jobb, mint Bortles 10-6-ja, bár szigorúan a PFF értékelése alapján idén Bortles messze jobb játékot hoz, mint Brady hozott újoncként (79 vs 53,2). Passzolt yardokban egyértelműen jobb, a TD-kben nagyjából egál van, ha felszorozzuk Brady számait 16 meccsre, ahogy az Interceptionök száma is megegyezik. A passer rating alapján Brady jobb, mert pontosabb, Bortles azonban lábon sokkal veszélyesebb. Lényeg a lényeg, Bortles idén hoz egy olyan szintet, amivel 2001-ben a Patriots bajnok tudott lenni.

 

Persze tegyük hozzá, hogy Tom Brady újoncként beugorva hozott olyan szintet, mint Bortles a negyedik szezonjában, tehát nyilván ég és föld a különbség kettőjük között. Ennek ellenére ebben a Jaguarsban tényleg benne lehet (pláne Brady sérülése miatt), hogy Super Bowlba jusson.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!