Connect with us

Érdekességek

Ezek az NFL legdrágább támadósorai

Az NFL világát alaposan behatárolja a salary cap, azaz a fizetési keret. A különböző típusú szerződésekkel ráadásul kénye-kedve szerint alakíthatja egy general manager a különböző szekciók közötti eloszlásokat. Egy minisorozatban megnézzük, ki mennyit költ ezekre a csapatrészekre. Kezdésként a 10 legdrágább támadósort vesszük górcső alá.

 

 

A lista célja, hogy megállapítható-e, hogy ami drága, az jó-e? Ez az amerikai futballban már csak azért is érdekes, mert több módon is összerakhatod adott csapatrészedet. Nem csak az számít, hogy adott játékosnak mennyire arányos szerződést adtál, hanem az is, hogyan draftoltál az évek során. Utóbbival ugyanis rengeteg pénzt lehet spórolni, és sokan éltek is ezzel a lehetőséggel. Ráadásul a cap-menedzsmentnek hála sok csapatnál “túlcsordulás” is opció, hiszen a korábban fel nem használt capból extra összeget adhatnak hozzá a meglévő fizetési keretükhöz.

 

Az összegek az Over The Capről származnak, és csak a 2018-as cap hitekre vonatkoznak.

 

10. Los Angeles Chargers, $99 935 667

 

A Chargersnek bőven top 10-es támadósora van, így az ő ittlétük is indokolt. A veterán irányító megdobja, mint ahogy az is, hogy Russell Okung zsebét alaposan kitömték tavaly. A kezdőben van jó pár rookie szerződésű játékos, de nagy részük az első három kör valamelyikében került a csapathoz, így a fizetésük is nagyobb.

 

9. Cleveland Browns, $100 027 542

 

Az első érdekesség. A Browns nem hiába lett 1/1-es csapat, és igazából nehéz eldönteni, hogy melyik egységük volt a gyengébb 2017-ben. A támadósort alaposan feltankolták veteránokkal, a támadófaluk egy kivétellel veterán szerződéssel játszik, de az idei 1/1-es Mayfield cap hitje még benne sincs a mostani összegben. Talán ez a felturbózás elég lesz a bennük rejlő potenciál megmutatására.

 

8. Washington Redskins, $100 269 072

 

A Redskins is a támadósorára szánta az elköltendő tőkéjét, miután az utóbbi draftokon keserédes hatást értek el a fiatalokkal. Alex Smith és Paul Richardson, két idei igazolás $22 milliót tesz bele a közösbe, de másik két, posztján klasszis játékos játszik a szintjéhez méltó fizetésért.

 

7. Green Bay Packers, $100 461 909

 

Az, hogy a Packers egy ilyen offense ellenére sincs a top5-ben, valahol dicsértes. Egyedül Randall Cobb fizetésén húzza a száját a nagyérdemű, a többi viszonylag rendben van. Bár ez az összeg a későbbiekben növekedhet, amint Aaron Rodgers megkapja a hőn áhított gázsiját.

 

6. Indianapolis Colts, $103 130 124

 

A Coltsnak alapesetben egy bőven jó támadósora van, már ha Andrew Luck egészséges. Sajnos erre majd’ másfél éve nem volt példa, ennek ellenére súlyos millióik vannak ebben az offense-ben. Az arányok talán torzak, a Luck-Hilton-Castonzo hármas elvisz az idei capből közel $50 milliót, és ebből tavaly csak Hilton szolgálta meg az árát. Az idei drafton sok fiatalt hoztak a támadósorba, szóval módosulhat jövőre ez az arány.

 

5. Pittsburgh Steelers, $104 802 714

 

A Steelers offense helye sem kérdéses ha a legjobb támadósorokat emlegetjük, de ennek ára van. A Killer Bees fenntartása bizony nem olcsó, cirka $46 millió, és akkor ott van még az egytől egyig veterán szerződéssel rendelkező támadófal. Ráadásul a sok átstrukturálás miatt lett “csak” ekkora a végösszeg, de ez majd a későbbiekben fog visszaütni.

 

4. New Orleans Saints, $106 249 199

 

Itt sincs meglepetés, Brees évek óta kiteszi az offense fizetésének jelentős százalékát, ez idén sincs másképp. Az a szerencséjük, hogy az utóbbi évek draftoltjai óriási húzások voltak, így nem kell többet beleölni ebbe az egységbe. Csak majd ha eljön a fizetés ideje szémukra is, gondban lesznek.

 

3. Atlanta Falcons, $113 512 658

 

Matt Ryan lett (átmenetileg) a liga legjobban fizetett játékosa, így nem meglepő, ha dobogós helyen van a Falcons támadósora. Ráadásul a kezdőből csak három játékos játszik az újonc szerződésével, de közölük ketten is első körösök voltak.

 

2. San Francisco 49ers, $116 920 079

 

Hogy a 49ers támadósora a második legjobb lenne a ligában? Erős túlzás. Viszont John Lynch mókolásának hála az idei évben kap minden hosszabbított játékosa, élükön az idén $37 milliót kaszáló Garoppolóval. Mindezek ellenére még $45 millió cap space áll a rendelkezésükre.

 

1. Oakland Raiders, $118 149 596

 

Az első helyre a Raiders került, akik a veterán támadófallal és Derek Carr fizetésével alaposan kidomborodnak a többi csapat közül. De még Amari Cooper is $7 milliót visz el az újoncszerződése ellenére, így egyedül Martavis Bryanten spórolnak jobbára, de rajta is csak idén.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!