Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB “M” csoport – Eredményhirdetés

Elérkeztünk Minden Idők Legjobb Super Bowlja játékunk utolsó “M” csoportjának a végéhez. A héten bemutattunk nektek 4 nagydöntőt ebből a csoportról, amelyekről ti is szavazhattatok. A szavazás véget ért, illetve a szerkesztőség is döntött. Alább olvashatjátok, melyik nagydöntő lett az utolsó továbbjutó.

 

KGYM: Az utolsó helyre nálam egyértelmű, hogy a Denver-Frisco meccs kerülhet csak. Jellegtelen játék volt a 49ers dominálásával, nem volt hosszabb távú következménye, még úgy sem, hogy abban az évben elképesztő védelme volt a Broncosnak. A harmadik helyre Staubach és Bradshaw leszámolása került, ahol hét touchdownt hoztak össze ketten, mindezt az 1978-as szezonban. Elképesztően túltöltött csapatok szerepeltek, a két kezdő 22-ből közel a harmada magára ölthette az arany zakót. A második helyre a Pats Philly felette domináns győzelme került, ahol mindenki úgy érezte, hogy a Brady-dinasztia még tíz évig zsinórban fogja nyerni a Super Bowlokat. Nem voltak messze az elképzeléssel a szurkolók. A trónra pedig Aikman győzelme került, akit ugyan kommentátorként mélységesen megvetek, de ezzel a győzelemmel robbantotta be a Boys-dinasztiát. Jim Kelly sérülése ide vagy oda, ez nem rajta múlott, hanem a Boys védelmén, ami teljesen lezárta a Billst, és Aikmanen, aki hiba nélkül hozta le a meccset.

Kronikk: Hát itt szép döntők voltak a héten, nálam ketté szakadt a mezőny. A két nem sok izgalmat tartogató döntő került természetesen hátulra, a negyedik lett a 49ers alázása, egy remek offense ami jobb volt mint a liga regnáló legjobb védelme, de azért a vége felé már lehet nem volt a szurkolókban akkora lelkesedés. A másik sima  lett a harmadik. Szerencsétlen Bills nem csak a harmadik Super Bowlt vesztette el zsinórban, hanem még fel is mosták velük a gyepet, ilyenkor még nem is sejtették, hogy még negyedszerre is bejutnak, de azt is elbukják. A második lett a Steel Curtain vs Doomsday Defense, ahol a liga történelmének két kiemelkedő védelme csapott össze mégis is sok pont volt a meccsen, de egy jó 20 másodperc döntött a Steelers javára. Az első pedig az eddig utolsó címvédés, amikor egy végletekig izgalmas döntőn a Patriots megverte az Eaglest és ezzel 2004 után, 2005-ben is ők lettek a bajnokok.

Olvasók: Számotokra nem okozott nehézséget eldönteni, hogy melyik nagydöntő jusson tovább. A Patriots győzelme tarolt, és a szavazatok 2/3-t elvitte. A második és a harmadik hely között szoros volt a küzdelem, de végül a Steelers győzelme 14 szavazattal jobbnak bizonyult, így Montana nagy napja csak a harmadik helyet tudta megkaparintani. A Cowboys dinasztia kezdete pedig nem igazán tudott hozzászólni ehhez a versenyhez.

Jarred: Hát ezt ügyesen összesorsoltam. Ez az egyetlen csoport, ahol igazából akármelyik döntőt szívesen láttam volna a folytatásban, de hát úgy alakult, hogy dönteni kell köztük. Talán a Cowboys győzelme az, amiért még annyira nem bánkódnék, hogy nem jutott tovább. Voltk szép jelenetek a meccsen, de ebből a négyesből számomra az a legfelejthetőbb. Szóval az utolsó helyet az kapja. De a többi…
Na jó, most egy kicsit szembemegyek saját magammal. Eddig szinte mindig azt figyeltem, hogy egy döntő mennyire volt emlékezetes, mennyire volt izgalmas, és többségében az izgalmi faktort néztem. A 49ers győzelmében semmi izgalom nem volt. Mégis… Hány olyan esetet tudtok mondani ezen kívül, mikor a legjobb offense bohócot csinált a legjobb védelemből a nagydöntőn? Egyet se. Ez olyan kuriózum, hogy ezt muszáj díjazni. Legalább egy második hellyel. Szóval 3 pont a 49ersnek. Ami pedig a maradék kettőt illeti…
Hát mindkettő emlékezetes volt, mindkettő izgalmas volt mindkettő az utolsó negyedben dőlt el, szóval az egyetlen mód, ami alapján dönteni tudok köztük az a történelmi jelentőség. Ez pedig a Steelers malmára hajtja a vizet. Két legendás védelem, két legendás irányító, két legendás edző és még sorolhatnám mennyi legenda miatt volt emlékeztes az a döntő. Illetve ezen a döntőn én tényleg elhittem, hogy a Cowboys visszahozza. Ha az onside kick a végén sikerül még bármi lehetet volna. Az Eaglesnél nem éreztem ezt.

Renningan: Nálam a 49ers-Broncos döntővel kezdődik a sor, pont annyira unalmas és egyoldalú volt, mint a Seahawks-Broncos döntő pár éve (csak itt John Elway szívta meg, nem Peyton Manning). A dobogó legalsó fokára így a Bills sorozatban harmadik Super Bowl veresége került, mert hiába ekkor született meg a Cowboys dinasztia, Kelly sérülése és a Bills-offense összeomlása beárnyékolja a meccset. Nekem az Eagles-Patriots döntő sem tartozik a kedvenceim közé, de ez legalább már sokáig izgalmas volt, a Patriots védelmét öröm volt nézni. Az első hely így a Steelers-Cowboys döntőé lett, és nem is feltétlenül azért, mert annyira izgalmas lett volna a mérkőzés, hanem mert egyszerűen elképesztő, mennyi legendát (edző, tulajdonos, játékos) vonultattak fel a csapatok: 22 Hall of Famer, ráadásul még Terry Bradshaw is olyat játszott, hogy minden idők egyik legjobb irányítójának tűnt.

Nem véletlenül hagytam ezt a csoportot a végére, úgy gondoltam itt lesz a legnagyobb a harc. És végül úgy tűnik igazam lett. A Cowboys és a 49ers  diadala között csak két pont döntött előbbi javára a harmadik helyért, ám a Steelers és a Patriots győzelme egységesen 16-16 pontot kapott, így holtverseny alakult ki. Ez azonban nem nagyon kavarja meg a dolgokat, a többi csoport eredményét figyelembe véve mindkettő továbbjuthat, hiszen a NE-CAR döntő 15 ponttal állt eddig az utolsó továbbjutó helyen.

Ezzel véget értek a csoportkörök, és kialakult a rájátszás mezőnye. Hamarosan fogunk jelentkezni egy külön cikkel, ahol összefoglaljuk mik történnek eddig, kik jutottak tovább, illetve, leírjuk, hogyan fog kinézni a playoff rendszere. Addig is köszönjük az eddigi részvételt, hamarosan kezdődik az igazi móka.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!