Connect with us

Hír

Arik Armstead tudja, hogy számára most vagy soha

Arik Armstead karrierje nem úgy alakult eddig Kaliforniában, ahogy azt eltervezték a draftolásakor. A korábbi első körös játékos dolgát az sem könnyítette meg, hogy eddigi három szezonja mindegyikén új főedzővel vágtak neki a szezonnak, ráadásul az utóbbi két évben sérülések is hátráltatták a játékát.

 

 

Bár lehívták az ötödik éves opcióját, ez csak sérülés esetén garantált, szóval 2019 márciusáig simán kivághatják halott pénz nélkül, ha nem teljesít megfelelően. Márpedig a csapat, a szurkolók, és ő maga is tisztában van azzal, hogy lenne törleszteni valója a draftértéke miatt, és gőzerővel igyekszik beváltani ezt.

 

Természetesen én is találkoztam kritikus hangokkal, és nem tudom hibáztatni őket érte, hiszen sok bizonyítani valóm lenne. A szurkolók elvárják, hogy első körösként ott legyél a pályán és mutasd meg, miért voltál első napos tehetség, de ez sérülten nem megy. A sérülések sajnos részei ennek a sportnak, amiket nem tudok irányítani. Azt tudom irányítani, hogy sérülés esetén minél jobban és gyorsabban menjen a rehabilitáció, hogy egészségesen meg tudjam mutatni a valódi képességeimet.

– mondta Armstead.

 

Az elmúlt két évet egyaránt sérültlistán fejezte be váll és kézsérülés miatt, összesen 14 meccsen játszott a lehetséges 32-ből. A hátráltató tényezők sora folytatódott azzal, hogy az új 4-3-as sémában nehezen találtak neki helyet. Robert Saleh egy Seahawks-típusú védelmet képzelt el az öbölbe is, de a több, mint 2 méter magas játékos nem túl ideális ebbe a rendszerbe a fizikai paraméterei alapján. Középen túl gyenge, a szélről indúlva meg túl lassú, ennek ellenére maximálisan odateszi magát, és jó játékot produkált összességében. Számára ez lehet a kulcs, ugyanis az új rezsim ezt gyakran jobban díjazza mint a tehetséget. Ezt megerősíti a D-Line coach, Jeff Zgonina is.

 

Arik rendkívül sok dolgot tett értünk ebben a szezonban azon a kevés meccsen is, amin pályára lépett. Idén több poszton, több szerepkörben is játszattuk, amiket korábban sosem kértek tőle, de mindig a maximális tudását adta hozzá az adott playhez. Szerintem egyre otthonosabban mozog ebben a külső-belső rusher szerepben, és jóval kényelmesebb már neki ez a váltás mint a tavalyi edzések során. A képességeinek jobban is áll, hogy nincs meghatározott szerepe, jobban ki tud bontakozni.

 

Akárhogy is, Armstead számára a 2018-as lesz a “prove it” év, amit egészségesen, és jó játékkal megspékelve kell lehoznia a folytatás érdekében.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!