Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #3

A Browns rendesen megadta a harmadik forduló alaphangját, nem is tudom, lehet-e azt überelni. Afelől nincs kétségem viszont, hogy a csapatok megpróbálják ezt, ezen a hétvégén is tele leszünk pontháborúkkal.

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

San Francisco 49ers @ Kansas City Chiefs 19.00, Gamepass

A liga jelenlegi legjobb támadósora csap össze a liga egyik legjobb támadókoordinátorával, ráadásul két gyengébb védelemről is van szó, tehát szinte garantált a pontháború. A Chiefs támadósorát holnap hosszabban elemzem, így most csak azt említeném meg, hogy a Kansasé a legjobb támadósor és a legjobb special team a ligában, míg az övék a legrosszabb védelem a Football Outsiders DVOA mutatója alapján. Egy statisztikával szemléltetve: a Chiefs az első csapat evör, amelyik 2-0-val kezdte a szezont annak ellenére, hogy 1000+ yardot nyelt be két meccs alatt.

A 49ersnek sokat kell még erősödnie, és Garoppolo sem mutat olyan jól, mint előző év végén, most viszont itt a jó lehetőség, ugyanis ennél gyengébb védelemmel nem tudnak találkozni, így kíváncsi vagyok, mennyire tudják tartani a lépést Mahomesékkal.

Los Angeles Chargers @ Los Angeles Rams 22.05, SportTv

Battle for LA – mondhatnánk, de a pályán kívül ez rég eldőlt, és a pályán is a Rams a jobb egyelőre, bár ez a Chargers továbbra is rendkívül tehetséges, már csak azt az átkot kéne valahogy levetkőzniük. Az mondjuk érdekes, hogy a Rams hétpontos favorit, miközben egy kvázi SB-contender csapat ellen játszanak, akiknek utazniuk sem kell.

A Rams eddig két forduló alatt 13 pontot kapott összesen, miközben a második Redskins 27-et, tehát egyelőre lehengerlő Wade Philips védelme, bár azt persze tegyük hozzá, hogy a Raiders és a Cardinals volt az ellenfél az első két körben. Nem lepne meg szerintem senkit, ha Riversék most kétszer annyi pontot tennének fel, mint amennyit eddig összesen kapott a Rams, főleg ha végre az elkapók is kicsit jobban odafigyelnek, ha feléjük megy a labda. Jó kis csata lesz ez két igen erős csapattal.

Ahol meglepne, ha rosszul tippelnék

Green Bay Packers @ Washington Redskins 19.00

Úúú, egy jó kis 2005-ös első körös irányító csata. Aaron Rodgers szó szerint fél lábon is jobb Alex Smithnél így 13 év elteltével, így pedig egyértelmű esélyes a Packers. Ameddig Rodgers nem sérül le, addig nagyon nehéz a Packers ellen tippelni (legközelebb a 8-9. héten lehetnek bajban, Rams és Patriots lesz az ellenfél). A Redskins amilyen jól mutatkozott be az első körben, olyan rosszul folytatta a másodikban, nehéz kiigazodni rajtuk.

Indianapolis Colts @ Philadelphia Eagles 19.00

WENTZ IS BACK!!! Szükség is volt rá, mert amilyen szarul áll az Eagles egészséges elkapókkal, még a végén Folesnak kell kimennie WR-be. Nincs kétségem afelől, hogy az Eagles támadósora sokkal jobb lesz már ezen a meccsen Wentz vezérletével, mint az előző két körben, mindeközben pedig a védelem közel kétszer olyan jó otthon, mint idegenben: Jim Schwartz alatt 34 meccset játszottak eddig, otthon 13,9 pontot engednek átlagban, idegenben pedig 23,6-ot. Hatalmas különbség.

A Colts védelme nagyon jól mutatott a Redskins ellen múlt héten, de ez most egy más kávéház és meglepne, ha most is olyan jók lennének. A Colts offense-ben érdemes kiemelni, mekkora változás állt be. Andrew Luck karrierje során mindig elég sokat passzolt mélyre, így magas volt az ADOT mutatója (Átlagos Passzmélység), idén viszont messze neki a legalacsonyabb, tehát folyamatosan rövid passzokkal operálnak. Emellett övék jelenleg a legjobb harmadik downos offense, ami nagyban köszönhető Frank Reich főedzőnek. Kíváncsian várom, mennyire tudják ezt fenntartani az Eagles ellen.

Buffalo Bills @ Minnesota Vikings 19.00

A Vikings 17 pontos favorit a találkozón, 2000 óta pedig az összes 17+ fontos favorit (összesen épp 17 ilyen volt) nyerni tudott, azt viszont tegyük hozzá, hogy ezt a nagy spreadet csak 6 csapat teljesítette, 11 nem tudott legalább 17 ponttal nyerni. Ez igazából csak a fogadók számára érdekes, a meccs kimenetele egyértelmű Vikings siker.

Már csak azért is, mert a Bills támadósora jelenleg 31. drive-onkénti pontokban, 32. drive-onkénti yardokban, 32. játékonkénti yardokban, 31. engedett sackekben, 30. harmadik kísérletes hatékonyságban és 31. sikerességi rátában. Sok szerencsét a Vikings ellen.

Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars 19.00

Ha Marcus Mariota helyett továbbra is Blaine Gabbert “irányít” majd, akkor nem kellene gondot okoznia ennek a meccsnek a Jaguars számára – meg egyébként is ők a jobb csapat. A Patriots utáni győzelem miatt akár lankadhatna is a figyelmük, azonban tavaly kétszer is kikaptak a Titanstől, így ez nem fog megtörténni, és koncentráltan kell tudniuk lehozni ezt a meccset. Vajon Fournette visszatérése megint elveszi a támadókoordinátor, Nathaniel Hackett kedvét a kreatív játékhívásoktól?

Chicago Bears @ Arizona Cardinals 22.25

  • Bears védelme által szerzett pontok: 12
  • Cardinals támadói által szerzett pontok: 6

Ha gonosz lennék, lezárnám azzal, hogy ‘Nuff said és mennék a következő meccsre, de kicsit kifejtve: egyelőre borzalmas a Cardinals offense és nem is látom, mi változna radikálisan McCoy kezei alatt, pedig egyértelmű hogy változtatni kell. Bradford 3,98 yardot átlagol kísérletenként, 0 TD, 2 INT és 55,6-os passer rating a mérlege, teszi mindezt évi 20 millió dollárért. Khalil Mackék meg fogják enni őt és hamarosan jöhet Josh Rosen – nagy kérdés, neki milyen sikere lesz ebben a támadósorban.

New England Patriots @ Detroit Lions 02.20, SportTv

Hölgyeim és Uraim, a ma éjjeli boxmeccsen két korábbi jó barát csap össze, akik együtt nyertek Super Bowlt, most viszont összemérik erejüket! Josh McDaniels vs Matt Patricia.

Nehéz dolga van a Lionsnek: Tom Brady 12-0-s mérleget tud felmutatni nyeretlen csapatok ellen (minimum 0-2), 34 TD mellé csak 4 INT-t dobott ezeken a meccseken, így joggal várhatjuk, hogy most is diadalmaskodni fog a Patriots. Főleg hogy a Lions egyelőre elég kilátástalannak tűnik.

Itt is lehet pontháború, mindkét védelem forgóajtóként működik, csak hát Bradyben jobban bízunk, mint Staffordban, aki primetime-ban 5-13-as mérleget tud felmutatni. A nagy kérdés pedig: vajon Josh Gordon hogyan mutatkozik be?

Ahol egyáltalán nem lepne meg, ha mellélőnék

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons 19.00

Elég aggasztó lehet a Saints számára, hogy az offense jelenleg Kamarából és Michael Thomasból áll. Persze, ők ketten földöntúli teljesítményt nyújtanak, de lesz olyan védelem, ami legalább egyiküket ki tudja venni a játékból, és nem lehet egy hatékony offense-t két emberre építeni.

Ez az egyik legkiszámíthatatlanabb rivalizáció jelenleg szerintem az NFL-ben, de a Falconst jobb csapatnak gondoltam a szezon előtt is, és a Saints védelmében csalódva most is így gondolom. A red zone hatékonyság lesz a kulcs Ryanéknek, egy rossz meccs után egy jó jött ilyen szempontból, könnyen lehet, hogy ezen fognak múlni a meccseik a szezon során.

Oakland Raiders @ Miami Dolphins 19.00

A Raiders egymás után másodszor utazik idegenbe, ráadásul messze is mennek, meleg is lesz, ahol sötét mezben kell majd játszaniuk. Ezek mind olyan nehezítő körülmények, amik két hasonlóan erős csapat közt dönthetnek, és a mérlegük különbözőségének ellenére nem látok ekkora különbséget a Dolphins javára.

A delfinek igyekeznek megtartani első helyüket az AFC East élén – kérdés, meddig megy ez nekik. A Raiders pedig próbálja megtalálni az elveszett pass rusht, és hogy mit lehet kezdeni Derek Carr játékával – szépen mutat a 90%-os passzpontosság, de jobban kell tudnia haladnia a támadósornak. Nálam csak a hazai pálya döntött a Dolphins javára, Oaklandben jó eséllyel a Raidersre tippeltem volna.

Denver Broncos @ Baltimore Ravens 19.00

Újabb két csapat, akiken nehéz kiigazodni. A Broncos hazai pályán jól kezdte az évet, de a támadósor elég hektikusnak mondható, a Ravens védelme ellen pedig nehéz dolguk lesz. A Ravens offense is elég hektikus, a Broncos secondaryvel viszont nem lehetnek igazán elégedettek a szurkolók így Joseph irányítása alatt, így akár ki is használhatja ezt a Ravens. A hazai pálya és a 10 napos pihenés nagy előny a hollóknak.

Cincinnati Bengals @ Carolina Panthers 19.00

A Panthers 134 yardot átlagol a földön két meccs után, míg a Bengals összesen (!) engedett eddig 141-et, így ez egy elég jó matchup lesz, aminek természetesen fő katalizátora a falak párharca. A Panthers sérülésekkel tizedelt támadófala bajban lehet a Bengals védőfala ellen, de ha itt felül tudnak kerekedni, akkor azzal a meccset is megnyerhetik a párducok.

Vegas szerint egyenlő erősségű a két csapat, a Panthersnek a hazai pálya, a Bengalsnak az extra pihenő kedvezhet, így nagyon nehéz megjósolni, melyik nagymacska nyeri a párharcot. Ez látszik a tippeinken is.

New York Giants @ Houston Texans 19.00

A Seahawks mellett a liga két legrosszabb támadófala lép pályára ezen a találkozón. De amíg a Texans pass rusha elég jónak mondható, addig a Giants tökutolsó sackekben (1) és QB hitekben is (6) – Vernon hiánya szemmel látható. Deshaun Watson tehát reménykedhet, hogy végre lesz egy kis ideje a fala mögött a hazai nyitómeccsén, és visszatérhet tavalyihoz hasonló formájához.

A Giantsnél nagyok a bajok, hiszen hiába van nekik a liga egyik legjobb RB-WR-TE soruk, ha e mögött a fal mögött Eli Manningnek csak arra van ideje, hogy félve kidobja oldalra Barkley-nak a labdát, aki majd vagy varázsol, vagy nem. És természetesen a falnak hatalmas szerepe van az óriások gyenge támadójátékában, viszont Eli felelősségét se feledjük el, aki nem tud elmozogni a nyomás elől és az ütésekbe sem áll mer beleállni, olyan könnyen adja meg magát, hogy sokszor rossz nézni. Így pedig nagyon szenvedős lesz ez az év is a Giants szurkolóinak.

Dallas Cowboys @ Seattle Seahawks 22.25

Ha egyvalami jól megy a Cowboysnak, akkor az a pass rush, hiszen vezetik a ligát sackekben. Ehhez az előnyhöz könnyen hozzá is csaphatnak még jó párat, amikor DeMarcus Lawrence eltakarítja az útból Germain Ifedit. A túloldalon Wagner visszatérése nagyon sokat jelenthet majd a futás megállításában, ezen a párharcon eldőlhet a találkozó.

Ez volt az utolsó meccs, amire beírtam a tippem, mert nehezen tudtam dönteni. Ha nem a CenturyLink Fielden lenne a meccs, akkor nem hezitálnék sokat, azonban otthon sokkal veszélyesebb a Seahawks, ez az egy dolog, ami nagyon elgondolkodtatott. A Cowboys a jobb csapat, de én az utolsó esélyt megadom még Wilsonéknak. Ha most nem jön össze, akkor nem lepne meg a totális összeesés.

Bold predictions

chester: A Rage Against The Machine ‘The Battle of Los Angeles’ albumán 12 szám található, valamint egy bonus track. A hétvége Battle of Los Angelesén összesen 12 drive-ot vezet majd a Rams és Chargers offense-e a rendes játékidőben a hosszabbításba torkolló meccsen, ahol az első “bonus drive” fogja eldönteni a győztes kilétét.

jarred: A Texans-Giants mérkőzésen legalább 15 sack lesz (egy meccsen 18 a rekord).

g495sr: Sorozatban a harmadik héten is lesz döntetlen mérkőzés a fordulóban, erre a hosszabbítások modern rendszerében (1974 óta) nem volt még példa.

katonadani: Négy csapat volt képes az első két fordulóban összesen 340 passzolt yard alatt tartani ellenfeleit (WAS, BAL, DET, NYG), most négyből három is legalább 340-et enged egy meccs alatt.

katonadani unofficial: Wentz élete legjobb meccsét hozza visszatérése alkalmából: 304+ yard és 4+ TD interception nélkül.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!