Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #10

A liga négy legjobb csapatából hármat is láthattok a Kandallóban, ha velünk tartotok, de ezen kívül is tartogathat izgalmakat a 10. forduló. 

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

New Orleans Saints @ Cincinnati Bengals 19.00, SportTv

A Saints idén a meccsei felén szerzett legalább 40 pontot, miközben a Bengals az utóbbi három találkozóján összesen 107 pontot engedett és ha a yardokat vesszük figyelembe, övék a liga legrosszabb védelme. Fantasy szempontból a Saints játékosok tehát ismét robbanni fognak, az RB-WR-TE posztokon a Saints 92 pontot átlagol idén, a Bengals pedig 93,4-et enged, ami a Buccaneers után a második legrosszabb a ligában.

Ha AJ Green bevethető lenne, még talán mondhatnánk, hogy valamennyire tudja majd tartani a Bengals a lépést, hiszen támadóoldalon ők is jól teljesítenek, a szentek pedig nem a jó secondaryjükről híresek, azonban legfontosabb fegyverük nélkül borzasztó nehéz dolguk lesz. Mixonra kellene hagyatkozni passzjátékban is, ugyanis a linebackeret meg fogja tudni verni, de egyébként nehéz elképzelni, hogy Tyler Boydékkel konzisztensen tudnak majd haladni a pályán.

New England Patriots @ Tennessee Titans 19.00

New England vs New England South. Így lehetne aposztrofálni ezt a találkozót, hiszen a Titansben rengeteg játékos, edző és front office tag van Patriots-kötelékkel. Biztos bizonyítani is akarnak majd, de nem igazán látom, hogyan fog ez összejönni. Ha a történelmet vesszük alapul, akkor Tom Brady 5-0-s mérleget tud felmutatni a Titans ellen az utolsó öt meccsén, ezeken az összecsapásokon 201-66 volt a Pats pontaránya.

A Titans oldaláról nem fogunk sok hosszú játékot látni, hiszen egyáltalán nem robbanékony a támadósoruk, ráadásul ezeket a Patriots is jól fogja. Abban bízhat esetleg a Titans, hogy a Pats idén mindössze 1,8 TD-t átlagolt idegenben, ami a 25. helyre elég a ligában (otthon a második legjobbak 4,2 TD-vel), mindeközben a Titans pontosan 1,8 TD-t enged csak meccsenként, ami a legkevesebb a ligában.

A legjobban talán Malcolm Butler akarhat bizonyítani, akit ugyebár hősként kezeltek New Englandben, majd a legutóbbi Super Bowlon Belichick pályára sem engedte. Idén egyébként folyamatosan égetik Butlert hosszabb labdákkal és szerintem Josh Gordon is megteszi majd ezt egyszer-kétszer.

Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams 22.25, SportTv

A Seahawks belekezdett egy borzasztóan nehéz időszakba: a Chargers elleni vereség után jön sorban a Rams, a Packers és a Panthers. Azt nehéz kitalálni ezen a héten, hogyan fogják megállítani a Rams támadósorát, azonban legutóbb is szoros meccset tudtak játszani.

Ennek fő oka az volt az 5. fordulóban, hogy 190 yardot tettek meg a földön. Ráadásul az utóbbi öt meccsükön mindig elérték a 150 futott yardot, ami a franchise leghosszabb szériája nem mellesleg. A Ramsnek erre kell nagyon odafigyelni és ebből kell nagyon jól felkészülnie, és akkor egy győzelemmel kvázi bebiztosíthatják a csoportelsőséget is.

Sunday Night Football

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles 02.20, SportTv

Az Eaglesnek a bye weekje miatt extra pihenő jutott, ezt a plusz hetet pedig nehéz lett volna jobban zárni. Kikapott a Redskins és a Cowboys, Timmy Jernigan újra edzésbe állt és megszerezték Golden Tate-et. Ha már Tate: a negyedik fordulóban nyolc elkapással, 132 yarddal és két TD-vel örvendeztette meg a Cowboyst, most megpróbálja megismételni ezt, ráadásul Carson Wentz dobálhat majd neki, aki továbbra is a hátán viszi a csapatot, az Eaglesnél pedig remélik, hogy Tate egy plusz szikrát hozhat ebbe a támadósorba.

A Cowboysnak ellenben rövid hete volt a kudarcba torkolló hétfő esti rangadó után és nyilvánvaló, hogy valamit kezdeniük kell a támadósorral. Az utóbbi 16 meccsükből 12-szer nem tudtak 20 pont fölé jutni, ráadásul idén idegenben mindössze 13,5 pontot átlagolnak. A passzjáték Amari Cooperrel sem igazán indult be a múlt héten, most viszont erre kell építeniük, hiszen az Eagles ellen nem igazán lehet futni, ellenben az öt kezdő secondary-játékosból három sérült.

A többiek

Washington Redskins @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

Kezdjünk egy igazán őrült statisztikával: a Redskins idei 8 meccsén nem történt még meg az, hogy a vezető szerepe megváltozzon, azaz aki megszerezte a vezetést, az meg is nyerte a meccset. Ilyenre egyébként csak négy csapat volt képes evör, a leghosszabb ilyen széria pedig tízmeccses. Nem hibáztatunk tehát senkit, ha az első pontok után elkapcsol majd erről az összecsapásról, de azért nem ígérkezik ez rossznak.

A Redskins az egyetlen pozitív mérleggel rendelkező csapat, amelyik 20 pont alatt átlagol a ligában, ráadásul a támadófaluk totál káosz a sérülések után és még az első számú elkapójuk sem áll rendelkezésükre. Szerencséjük, hogy épp a liga legrosszabb védelme ellen lépnek pályára, ez azért reménnyel töltheti el a szurkolókat.

A kalózok a kiváló 2-0-s kezdés után kétszer cseréltek irányítót és azóta 1-5 a mérlegük, szóval nem neveznénk őket sem esélyesnek, főleg hogy -15-ös turnover mutatójukkal vezetik a ligát. Ettől függetlenül nehéz elképzelni, hogy a rézbőrűek konstans tartsák a lépést a Fitzpatrick vezette támadósorral, akik rengeteg yardot és pontot tesznek fel hétről hétre.

Atlanta Falcons @ Cleveland Browns 19.00

A Browns sorozatban 13 novemberi meccset bukott már el, ami NFL-rekord. Ebből a 13-ból egyébként 12-n legalább 10 pont volt a különbség, szóval semmi okunk azt hinni, hogy majd most az újjáéledő főnixek sólymok ellen fognak javítani.

Már csak azért sem, mert a Falcons támadósora tökéletesen fogja tudni kikerülni a Browns sérülésekkel sújtott védelmét. Gregg Williams ultraagresszív mentalitása ellen egyszerűen tökéletes a Falcons screenekkel, jet sweepekkel és hasonló játékokkal tarkított támadósora. Azt pedig külön emeljük ki, hogy az atlantaiak a tavalyi 23. legjobb red zone támadósorukat a hetedikre javították, ráadásul ha kivesszük az első heti Eagles elleni meccset, akkor övék a második legjobb vörös zónás támadósor (21 red zone túrájukból 17 TD-vel végződött). Fejet hajtunk Sarkisian előtt.

Buffalo Bills @ New York Jets 19.00

Na ez az a meccs, amit nem tudunk jó szívvel ajánlani senkinek. Támadósorok ugyanis nem léteznek a csapatoknál, a Bills tökutolsó (4.0), a Jets pedig 28. (5,1) yard/támadójáték mutatóban, tehát borzasztó, mennyire nem tudnak előre haladni. Sam Darnold sérülése miatt Josh McCown kezd majd egyébként a Jetsben, a túloldalon pedig Peterman fogja eladogatni a lasztit (bár van esély Josh Allenre, akkor kicsit érdekesebb ez a találkozó).

Mivel sok mondanivalóm nincs a találkozóról, álljon itt egy statisztika a Jets futójátékáról: miután a Broncos ellen 323 yardot futottak az ötödik fordulóban, azóta négy meccsen összesen sikerült 308 yardot elérniük.

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts 19.00

Aki itt kikap, végérvényesen lemondhat a rájátszásról. A Coltst sokkal jobb nézni idén, mint a Jaguarst, Frank Reich kiválóan dolgozik a csapat élén, kreatívak és élvezet nézni a játékukat. Andrew Luckot zsinórban 156 dropbackje nem sackelték, ami a leghosszabb sorozat karrierje során. Ez persze köszönhető a megerősített támadófalnak, de Reich rendszerének, játékhívásainak is.

A Jaguars ellenben borzasztó. Illetve a védelmük jó, de közel sem olyan elit, mint tavaly volt. Ez pedig újra kiemeli azt, hogy a támadósorra kell építeni hosszú távon egy franchise-nál, mert csak annak a sikere fenntartható több éven keresztül. A Jaguars támadói pedig siralmasak. Annyira siralmasak, hogy idegenben átlagban 14,7 ponttal kapnak ki ellenfelüktől, aminél csak és kizárólag a Buffalo Bills rosszabb (16,8). Kíváncsi vagyok Fournette visszatérése hoz-e bármilyen változást.

Detroit Lions @ Chicago Bears 19.00

Egy szinte hihetetlen statisztika: a Bears az ellenfelek drive-jainak 22,2%-án turnovert harcol ki. Lefordítva: minden ötödik drive során labdát szereznek. Oké, tegyük hozzá, hogy három újonc irányítóval, Brock Osweilerrel és Sam Bradforddal is találkoztak már, de akkor is lenyűgöző, hogy 21 labdát szereztek már idén.

A két csapat 11 napon belül kétszer fog egymással összecsapni, hiszen hálaadáskor is láthatjuk majd őket a pályán. Tartsuk észben, hogy az utóbbi 10 egymás elleni meccsből 9-et a Lions nyert, azonban többségben mégis a Bearst várjuk győztesnek, nekik tűnik fontosabbnak a meccs és ők tűnnek a jobb csapatnak.

Arizona Cardinals @ Kansas City Chiefs 19.00

Ez nagyon simának ígérkezik. A Cardinals drive-okra lebontva a legkevesebbszer szerez pontot a ligában (igen, a Billsnél is kevesebbszer), miközben a Chiefsről mindenki tudja, hogy mennyire jók támadóoldalon. Két dologra fogok figyelni ezen a meccsen:

  • Mivel a Cardinals védelme középen sebezhetőbb, így Kelcenek és Huntnak lehet jobb napja, de én azért figyelni fogok a Patrick Peterson vs Tyreek Hill matchupra.
  • A Cardinalsnál Byron Leftwich élete első meccsén támadókoordinátorként és play callerként sokkal kreatívabb és hatékonyabb volt, mint Mike McCoy. Tegyük hozzá, hogy a liga egyik leggyengébb védelme ellen, de kíváncsian várom, hogyan fog kinézni a Cardinals offense most vasárnap.

Los Angeles Chargers @ Oakland Raiders 22.05

Gondolkodtam, hogy írjak-e bármit is erről a meccsről és még inkább a Raidersről, hiszen van így is elég bajuk, nem kell, hogy még egyet beléjük rúgjunk. De végül ezen a héten még írok valami érdemlegeset is, aztán meglátjuk jövő héten is ráveszem-e magam. Kezdjük a Tom Cable faktorral: Derek Carrt idén már 24-szer sackelték (negyedik legtöbb), míg tavaly 20-szor, két éve pedig 16-szor. És van még hét meccs hátra.

A másik dolog, amire fel akartam hívni a figyelmet a meccsel kapcsolatban az, hogy a Raiders idén a liga legrosszabbja 20+ yardos TD-k engedésében (11), míg a Chargers a legjobb ilyenek szerzésében (12). Várom tehát a nagy játékokat a késői sáv első meccsén.

Miami Dolphins @ Green Bay Packers 22.25

A Packers nem áll valami rózsásan, azonban tegyük hozzá, hogy a Bears és Vikings elleni meccseket kivéve nem nehéz a sorsolásuk, a többi meccsen a csapatok jelenlegi pontkülönbsége -138. A Dolphins pedig talán a valaha volt legkevésbé komolyan vett pozitív mérlegű csapat a szezon felét követően, de persze ez nem véletlen.

Tannehill még mindig nem egészséges, így a minden meccsen egyre rosszabbul játszó Osweiler fog kezdeni. Amúgy érdekesség, hogy elvileg egy kreatív támadófelfogású edzőjük van és a meccsek első drive-jai általában jól szoktak menni a csapatoknál az előre megírt és elgyakorolt playek miatt, azonban a Dolphins egyetlen egy meccsnyitó drive-ján sem tudott TD-t szerezni (0/9).

A két csapat egyébként nagyon függ a hazai pályájától, mindketten sokkal de sokkal komfortosabbak otthon, így kifejezetten problémás a delfineknek Miamiból északra úszniuk.

Bold predictions

jarred: A Jets-Bills meccsen fog születni a legtöbb pont

katonadani: Legalább 4 trükkös special team játék lesz a Seahawks-Rams meccsen.

katonadani2: Josh Gordon két TD-t szerez Malcolm Butleren, aki jövő héten így nem lesz benne a Titans kezdőjében.

Szerkesztőségi tippverseny állása 9 forduló után

  1. g495sr (89-45)
  2. löfli (88-46)
  3. gabokocka (85-49)
  4. kerekisti (84-50)
  5. alatriste (83-51)
  6. KGYM (83-51)
  7. katonadani (83-51)
  8. rowi (82-52)
  9. jarred (82-52)
  10. kronikk (82-52)
  11. renningan (82-52)
  12. leonidasz (80-54)
  13. balentin (80-54)
  14. drip (78-56)
  15. chester (69-65)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!