Connect with us

Összefoglaló

A Steelers végre átlépte saját árnyékát, a Cowboyst lenullázták, a Bearsé észak trónja

A Steelers végre átlépte saját árnyékát és a folyamatos vereségek után meg tudta verni a sok hibával játszó Bradyéket. A Cowboyst a saját fegyverével verték meg, a Ravens hozta a Lamar Jackson alatti futós játékát, a Bears pedig hosszú idő után újra észak trónján. 

New England Patriots @ Pittsburgh Steelers 10 – 17

A két csapat ismét egy fordulatokban gazdag, utolsó másodpercig kiélezett, drámai meccset játszott egymással. Mind a Steelersnek, mind a Patriotsnak fontos volt ez a meccs, igaz más szempontból. A Steelers az életben maradásért küzdött, a Patriots pedig a csoportgyőzelemért és a kiemelésért. A nagy tét kicsit rá is nyomta a bélyegét a játékukra, mert mindkét csapat rengeteg hibával játszott.

Steelers részről Big Ben labdái voltak sokszor pontatlanok, volt hogy nem találta meg a jó helyzetben lévő célpontját, és volt hogy felesleges dobást vállalt be. Lett is ezekből 2 INT. Valószínűleg az előző meccsen összeszedett bordasérülése is közrejátszott ezekben a pontatlan labdákban.

Patriots oldalon elsősorban nem egy ember, hanem egy csapategység volt teljesen dekoncentrált. Az offense. A Steelers ellen hagyományosan jól muzsikáló támadóegység itt most hibát hibára halmozott. 8 olyan szabálytalanság volt az egységnél, amit vagy false start vagy illegális felállás miatt kellett bedobnia a bíróknak. Ezek mind elkerülhetőek lettek volna, ha fejben jobban koncentrálnak. Egy jó csapat nem engedhet meg magának ennyi hibát.

A rengeteg hiba ellenére az esély megvolt a győzelemre. Az utolsó negyed közepén 14-10-es állásnál sikerült eljutni a Steelers red zone-ba, és egy TD-vel át lehetett volna venni a vezetést. Ott azonban Brady egy rá egyáltalán nem jellemző hibát vétett. Ahelyett, hogy belement volna a sackbe (ahogyan azt tenni szokta) megfelelő kitámasztás nélkül, a pályán keresztbe ívelve eldobta a labdát, amit aztán a Steelers CB Joe Haden bravúrral lehalászott a levegőből. Itt már véget érhetett volna a mérkőzés, de a védelem meg tudta oldani, hogy 3 pont árán visszakaphassa a támadóegység a labdát.

A végjátékban sikerült is újra eljutni a red zone-ba, ott azonban ismét megállt a tudomány. Brady kétszer is úgy dobta meg a labdát, hogy azt esélytelen volt, hogy bárki is elkaphassa, és végül nem az időből, hanem a downokból futott ki a csapat. A Steelers a negyedik kísérletet kivédekezte, és megynerte a meccset.

Bár a végső játékot Steelers oldalról a védelem szállította, de a meccs hőse nem a defense egységből került ki. Ezen a mérkőzésen egy olyan játékos lépett elő, és szállította a jobbnál jobb játékokat, akire senki nem gondolt volna. Jaylen Samuels. A Conner sérülése miatt beálló futó 19 futásból 142 yardot szállított, ami kísérletenként 7.5 yardot ért. Ugyan az elkapásokban nem annyira tudta kivenni a részét, de ami neki feladatul ki volt osztva (szerezzen minél több yardot földön), azt tökéletesen teljesítette. Még túl is szárnyalta az előzetes elvárásokat. Nagy szerepe volt abban, hogy a Steelers végig előnyből játszott, és tudta kontrollálni az órát.

Ezzel a győzelemmel a Steelers életben maradt, de nem nyugodhat meg, az előnye a Ravensszel szemben nem túl nagy. Még messze van nekik a biztos playoff. A Patriotsnak egy kicsit jobb a helyzete. Ugyan a playoff még nincs meg, de két hazai meccs jön a Bills és a Jets ellen, elég az egyiket megnyerni a csoporthoz. Azonban könnyen lehet, hogy ezzel a vereséggel bukták a pihenőhetet, és pályára kell lépni a wild card körben is.

(jarred)

Dallas Cowboys @ Indianapolis Colts 0-23

A saját fegyverét fordították a Cowboys ellen, ezzel a Colts már zsinórban második hete vet véget egy győzelmi sorozatnak. A Cowboys pedig ezen a mérkőzésen amit lehetett mindent elrontott és 2003 után újra olyan meccset játszottak, amin nem sikerült pontot szerezniük.

Az összecsapás előtt azt várhattuk, hogy Elliott futásaival szétzilálják a védelmet, a másik oldalon pedig a defense uralni fogja a pályát és nem tud előre haladni a hazai csapat. Ez pont fordítva történt, a Colts 100 yard alatt tartotta a futásokat tekintve Elliottot és ezen a napon a Prescott-Cooper összhang sem volt túl jó, hiszen az elkapó mindössze 32 yardot szedett össze. Az első drive-ban álltak a legközelebb a pontszerzéshez, de akkor a mezőnygólt Autry blokkolta és ez teljesen összezavarta a Cowboyst.

A másik oldalt nézve a Colts pedig pont azt a játékot hozta, amit nem tőlük vártunk, szétfutották a dallasi védelmet. 178 yardot kapott az az egység, ami átlagban 100 yard alatt szokta tartani ellenfelét. Ebből Mack futott 139 yardot (ami egyéni rekord) és még mellé két touchdownt is. A védelem pedig kihasználta az offense fal hiányosságait és végig nyomás alá helyezték Prescottot, akinek ez nagyon nem ízlett. Autry a fent említett blokkolt field goal mellett még egy sacket is szerzett, ami neki már az utóbbi három mérkőzésen a hatodik volt. Kiemelendő még az újonc Tyquan Lewis, aki a szezon nagy részét sérülés miatt kihagyta, de a Cowboys ellen megszerezte első sackjeit.

Érdekes volt még megfigyelni, hogy a Cowboys öt alkalommal is nekiment negyedik kísérletnek, de ez mindössze egyszer sikerült. Néhányszor a playhívás is finoman szólva megkérdőjelezhető volt. Összességében az mondható el, hogy az a csapat nyerte meg ezt a mérkőzést, amelyik jobban akarta. Ezzel a Colts továbbra is versenyben a rájátszásért, a Dallasnak pedig még várnia kell a csoportgyőzelemre.

(kronikk)

Green Bay Packers @ Chicago Bears 17 – 24

Nincs is jobb érzés a sok éves böjt után, mint otthon behúzni a csoportot a legnagyobb riválisod ellen. Ezzel a győzelemmel 2010 után újra az NFC északi csoportjának élén a Bears, ráadásul egy Packers elleni hazai győzelemmel, amire bár meglepően hangozhat, szintén 2010 óta vártak már a drukkerek.

Ha Bears meccs, akkor Khalil Mack. Újfent csak őt kell kiemelnie az embernek a Bears védelemből. Mack futás ellen remekül játszott és a 2.5 sack a neve mellett mutatja, hogy a passzjáték megállításában is bőven kivette a részét. A vendégek kezdő jobb oldali tackle-je Bulaga sérülés miatt inaktív volt, így a csere OT Spriggs kellett, hogy farkasszemet nézzen Mackkel, ami nem egyszer tűnt unfair küzdelemnek.

A védelem ma talán kevésbé volt gyilkos, mint egy hete a Rams ellen, de továbbra is a liga legjobb egysége a medvéké.

A támadó oldalon a sokat kritizált Trubisky ezúttal egy remek meccsen van túl. 20/28, 235 yard, 2 TD labdaeladás nélkül. Megvolt a dinamikája ma a másodéves irányító játékának, elkerülte az érthetetlen dobásokat és kevesebb volt tőle az alá-fölé dobott labda is. Piedesztálra persze ezt a teljesítményt sem kell emelni, de a múlt heti 3 INT után mindenképp jó úton van a játéka. Pedig a mai nap a futójátéktól kevesebb segítséget kapott, mint az megszokott. Egy 22 yardos Cohen futáson kívül kifejezetten jól fogta a megtépázott Packers védelem (K. Clark kiesésével már mindhárom kezdő DL játékosa hiányzott a vendégeknek) a Bears előrehaladását a földön.

A Packers részéről a játékhívások újfent inkább a McCarthy időszakot idézték. Úgy tűnik vannak dolgok, amik sose változnak, ismét több alkalommal is a 15+os zónákat támadta Rodgers kritikus 3. downoknál, rendszerint eredménytelenül. Ráadásul Rodgers újfent nem volt az igazi. Bár a játékhívások sem voltak mindig a legjobbak 1-2 nagy játékot bizony yardokkal az embere elé dobott a Green Bay irányítója, amivel több támadósorozat is megakadt.

Ritkán marad Rodgers TD nélkül, de a kiváló Bears védelem ma nem is csak ezt, de a történelmi sorozatát is megszakította Aaronnak. 402 passz után (NFL rekord) eladta a labdát Rodgers. És ha Bears meccs és interception, akkor természetesen Eddie Jackson az, aki megszakította ezt a történelmi sorozatot. A dolog pikantériája, hogy ez a labdaeladás sem Rodgers hibája volt. Egy felpattanó labdát húzott le a saját end zone-jában Jackson a 4. negyed végén. Ezzel pedig meggátolta a Packerst abban, hogy 3 pontra zárkózzanak nem sokkal a vége előtt.

A labdaszerzés és ezzel a meccs bebiztosítása azonban lehet, hogy nagy árat követelt. A visszahordás során egy rossz lépés után a földön maradt a Bears kiváló safetyje és előzetesen bokasérülést írnak vele kapcsolatban. A Packers támadósora a mérkőzés elején elvesztette Aaron Jones futót, akinek hiányában kiütközött, hogy rajta kívül igazán csak Davante Adams emelkedik ki pozitív irányba ebből a támadósorból, aki ismét 100 yard fölé jutott.

A döntő interception után bár még egy field goalt összehozott a Packers, az onside kick sikertelen volt, így a Bears hosszú kihagyás után újra az divízió trónján, míg a Packers végleg lemondott minden rájátszás reményről.

(alatriste)

Tampa Bay Buccaneers @ Baltimore Ravens 12 – 20

A két csapat szakadó esőben csapott össze, és ahogyan arra számítani lehetett, a Ravens védelme tartotta magát, az offense pedig az eddig megszokott fordulatszámon pörgött. Lamar Jackson ugyanazt a játékát játszotta mint eddig, sokat futott (95 yard) és keveset passzolt (131 yard). Azonban nem Jackson volt az egyetlen, aki eredményesen futott. A Ravens két hivatalos futója is kivette a részét a győzelemből. Gus Edwards 104 yardot és 1 TD-t szerzett, Kenneth Dixon pedig 48 yarddal járult hozzá a győzelemhez. Majdnem kétszer több yardot tettek meg földön, mint levegőben. Igaz ezt valamennyire a szakadó eső indokolta.

A védelem sem akart kimaradni ebből a győzelemből. Ugyan az elején még engedtek egy TD-t a Bucsnak, de utána folyamatosan megállították őket. Winstonnak csak 157 yardot engedtek, Marlon Humphrey pedig egyszer el is lopta a passzát. Igaz ehhez a statisztikához Bucs elkapók is rendesen asszisztáltak. Rengeteg volt a drop, és Mike Evansön kívül gyakorlatilag senki nem tudott labdához jutni. (A 157 yardból 121-et Evans kapott el.)

A Ravens behúzta a kötelező győzelmét, és őrzi a playoff helyét. A neheze azonban majd csak most fog jönni.

(jarred)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!