Connect with us

Hír

Malik Jackson ismét jósolt, ezúttal a távozását

Ha valamit megtanultunk az elmúlt egy évben a Jaguars védőjéről, az az, hogy szeret jósolni. A tavalyi Super Bowlba jutás, majd az idei 16-0-ás alapszakasz jóslata után ezúttal a saját jövőjét látta előre, méghozzá azt, hogy számára eddig tartott a floridai kaland.

 

 

A három jóslás közül ez az, ami ténylegesen összejöhet, hiszen a Jaguars anyagi helyzete borzasztó. 2019-re már most 7 millió dolláros mínuszban vannak, így el kell kezdeni a keret megtisztítását. Vannak erre Jacksonnál indokoltabb nevek is, de erre a lépésre is számítani lehetett. A Super Bowl-győztes defensive tackle 2016-ban írt alá a Jaguarshoz egy hatéves, 85,5 millió dolláros szerződést, aminek értelmében a 2019-es cap hitje 15 millió dollár lesz. A 29 éves játékos viszont már letudta a garantáltjai nagy részét, így jövőre 4 millió dollárnyi halott pénz benyelésével 11 milliót spórolhatnak a kivágásával.

 

Ráadásul azon sem kell aggódni, hogy nem lenne utánpótlása. Dave Caldwell general manager is vélhetően tudta, hogy ez a “szuperdefense” nem lesz örökké fenntartható, és néhány drágább elemtől meg kell majd válnia, amire a Dareus-Jackson kettős adja magát leginkább. Éppen ezért draftolta az első körben Taven Bryant a 2018-as játékosbörzén, aki egyre több snapet kap a védőfalban Jackson helyén. Dareusszal 25 millió dollárt foglalnak el a jövő évi capből, így lehet mindketten távozni fognak majd, de egyikük biztos. Jackson már úgy nyilatkozott, hogy a többi 31 csapatnak játszik a hátralévő fordulókban, hogy megmutassa mennyi van még a tankjában, tekintve, hogy idén egy sackje van mindössze, ami számára szégyen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!