Connect with us

Beharangozó

Super Bowl LIII – Ezt várjuk mi

Holnap végre eljön a várva várt nap és lezárul a szezon egy utolsó öldöklő csatában eldől, ki viszi haza a Lombardi trófeát. Rams vagy Patriots? Patriots vagy Rams? Most megmondjuk, mit várunk mi a Super Bowltól. 

katonadani: Én viszonylag magabiztosan a Patriots győzelmét várok – már amennyire egy SB-n lehet magabiztos valaki a kimenetelt tekintve -, de mivel Belichickék sosem játszanak sima Super Bowlt, így most sem fognak. A Rams támadásainál a kulcsot ott látom a párharcban, hogy Goffot mennyire tudja megzavarni és folyamatos nyomás alá helyezni a Patriots, illetve hogy az emberezés ellen mennyire tudja Goff hozni a jó játékát. Ha nem tud Goff ritmusba kerülni, az embereit leveszi a Pats secondaryje, akkor nagy bajban lesz, mert ha hezitál és sokáig tartja a labdát, akkor odaér a Pats. A túloldalon a fő kérdés, hogy lesz-e elég ideje Donaldnak és Suh-nak odaérni Bradyre. Mert ha nem lesz és Brady folyamatosan gyorsan tudja dobni az első olvasása felé a labdát, akkor nem látom, hogy a Rams ezt hogyan nyeri meg. A futók passzjátékban való levédekezésére Wade Phillipsnek ki kell találnia valamit és Talibéknak is ragadniuk kell az emberekkel legalább egy plusz fél-egy másodpercig, hogy Brady tovább tartsa a labdát. Ha ez sikerül, akkor Donaldék megoldják középről, és akkor nyerhet a Rams. Szerintem azonban ez nem fog összejönni és Belichick zsenije ismét diadalmaskodik.

renningan: Ritka az olyan Super Bowl, amikor bármelyik csapat is nyer, én boldog leszek. A meccs természetesen – ahogy az összes SB, amin Tom Brady játszott – végtelenül izgalmas lesz, egy mezőnygólnyi különbségnél nem lesz nagyobb a differencia. A Rams védelmet nem féltem, Wade Phillips állította már meg Bradyt, ellenben Gofftól nem vagyok elájulva, egyre inkább érzem azt én is – sokakhoz hasonlóan –, hogy ő még mindig csak egy átlagon felüli rendszer-QB: ha BB outcoacholja McVayt, akkor nem hiszem, hogy saját zseniből képes lenne a hátán vinni a csapatot. Ellenben a futás működhet, CJ Andersonra elég nehéz felkészülni és az sem lepne meg, ha a husi futó lenne az MVP. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy három ponttal győz a Rams egy Zurlein mezőnygóllal a végén, egyik csapat sem szerez 24 pontnál többet, a Donald-Suh páros legalább három sacket dob be a közösbe, Goff 200 yard alatt marad, Brady pedig legalább két INT-t fog dobni.

jarred: Ha Patriots Super Bowl, akkor az csak egy dolgot jelenthet. Utolsó pillanatig kiélezett küzdelmet. Brady és Belichick eddig 8 döntőt játszott, és mindegyik az utolsó pillanatban dőlt el. (Akár egy mezőnygóllal, akár egy INT-el, akár egy utolsó hail mary dobással) Egyszerűen képtelenek simán nyerni, vagy simán veszteni. Sok minden kétséges, hogy mi fog történni, de abban biztos vagyok, hogy egyáltalán nem fogunk unatkozni, és az utolsó pillanatig nyílt lesz a meccs. Értelemszerűen a Patriostnak fogok drukkolni, de akkor sem leszek szomorú, ha a Rams nyerne. Legyen jó a meccs, a többi már csak részletkérdés.

balentin: Egy Super Bowlban nehéz a Patriots ellen menni, viszont mégis valami azt súgja, hogy ezen a meccsen a Rams egy hajszállal jobb lesz. Az e heti Triple Coveage-ben már kitértem rá, hogy mit várok és nem is pártolnék el ettől, úgy gondolom, hogy McVay tud annyit még hozni, hogy a Patsnek kevés válasza legyen arra, amit ő kitalált. Nüanszok fognak dönteni az edzők által tökéletesen megkreált és szisztematikusan felépített gameplanek között, ahol ezúttal is az AFC bajnoka fog alulmaradni. Heroikus csata lesz, az utolsó drive-ban fog eldőlni a győztes kiléte, a Los Angeles Rams pedig győzelemmel fog hazatérni.

alatriste: Az eddigi rájátszásban nem igazán tűnt úgy, hogy a Rams hátrányban lenne a tapasztalatlanság miatt. Azonban az utolsó meccsen, a megfontosabban a szezonban várok némi túlzott izgalmat, akár görcsösséget a Los Angeles-i alakulattól. Ezt pedig szerintem a Patriots rutinos Super Bowl résztvevőként ki fogja tudni majd használni és korai előnyre tesznek szert. Hogy a Rams egy esetleges gyengébb kezdes után fel fog tudni pörögni afelől nincs kétségem. Ugyanakkor egy esetleges 10-15 pontos előny birtokában a hazafiak szerintem tartani fogják az előnyüket és akár egy könnyedebb győzelemmel szerzik meg a következő gyűrűjüket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!