About the author

41 Comments

 1. 1

  DrBaji Mihály

  Semmi értékelés a kompenzációs pickekről?

 2. 2

  Bélabá a csótány

  Nincs mit értékelni rajta.

 3. 3

  d zoli

  Látom mit tettél! JMC miért került be? Tesztelés, hogy figyelünk e? A resign is számít? Gordon nem fog játszani. Ez két A kiesése. Már csak B. Viszont IR – ről érkezik a tavalyi draft. Wynn, Bentley, Izzo: A, A, NR. Tominak nem a nagy név, hanem a nagy test kell. Deep throwt magasan dob. Hosszú culát a Peccbe! Az se baj, ha tud futni.

 4. 4

  ZERO_L

  csak a pontosság kedvéért:

  Allen elküldésével 7,2M szabadult fel a sapka alól és Clayborn kivágását is érdemes megemlíteni, mert 4M-t spórolt a csapat.

 5. 5

  Arnold Patsenegger

  12 draftpickkel a tarsolyban nem is vártam nagyon nagy FA tevékenységet , az öreg nálam így is bőven túlteljesített.

  -Flowerst lehetett tudni,hogy nem tartják meg főleg a jó Draft class miatt. Meg ott van Deatrich Wise +a Draft.
  -Gronk meg az FA lecsengése után jelentette be a visszavonulását (bár kétlem,hogy BB nem számított rá).

  Amik maradtak needek TE, WR,DE, DT gyakorlatilag mind lehet a draftról orvosolni.

  (Spoiler: per pillanat 85 Milla a jövő évi cap space) + 2db 3. Körös kompenzációs Pick.
  Ezek után elhiszem, hogy a másik 31 csapat szurkolóiban felmerül a kérdés,ennek rémálomnak soha nem lesz vége? :D :D :D

 6. 6

  Gáspár Bollók

  Nekem az az érzésem, hogy amíg ilyen gyenge csoportból gyalogolhat be a Pats a rájátszásba, addig mindig lesz Bill bácsinak pár olyan rejtett trükkje, amit nem kell az alapszakaszban kijátszania. Mindegy milyen az FA tevékenység vagy a draft, a csoporttársak gyengélkedése a kulcs. Három jó meccset pedig BB zsenijével össze tudnak rakni.

 7. 7

  kitalaltnev

  Legyünk őszinték, jóindulatú ez az értékelés. Pennel-t nem leszólva, Bennett-től eltekintve semmi különös nem történt, viszont maradtak hiányposztok jócskán (nyilván a draft-ra gyúrva), úgyhogy sztem inkább egy erős B.

 8. 8

  Arnold Patsenegger

  Már megint a jó öreg gyenge csoport… ez a kifogás is örökké tart…

 9. 9

  Gáspár Bollók

  Fölösleges a tényekkel szemben kapálózni, az bizony egy gyenge csoport ;)

 10. 10

  acsdav2

  Az utóbbi 4 évben, a 8 WC helyen 3-2-2-1 arányban osztoztak a csoportok. (West-East-South-North sorrendben) Nem a legerősebb a Dolphins-Bill-Jets trió, de az átlagot megütik minden évben.

 11. 11

  cshemiv8

  Mesélj már a csoporton kivüli 10 mérkőzésről is nekünk,figyelünk..?

 12. 12

  Arnold Patsenegger

  Ha ezt könnyebb neked elfogadni (gyengecsoportmantra) akkor csak így tovább. Felesleges ezt tovább ragozni,mert ez a beszélgetés úgy sem vezet sehová.

 13. 13

  flzoli

  Értem én hogy egy vallási fanatikust nem lehet meggyőzni de ebben a csapatban most konkrétan kb 3 elit kategóriájú ember van, többi jó esetben is az átlagosnál jobb szint.

  Nagyon kell az a Bill varázslat jövőre is

 14. 14

  flzoli

  Szerintem még az is túlzás.
  A spórolás és a draftra gyűjtögetés az nem szabadügynök piaci kufárkodás. Lehet értékelni csillagos 5-re értékelni a pénzügyi varázslást, de csak az FA tevékenység C-

 15. 15

  Zsolt75

  Gost a fedélzeten! 2 évre aláír!

 16. 16

  Arnold Patsenegger

  Hát az elit emberek elit fizetésért játszanak. Mint tudjuk egy két kivételtől eltekintve BB rendszere nem erre épül. Nem vagyok fanatikus, ész érvekkel simán meggyőzhető vagyok.

 17. 17

  kitalaltnev

  Szigorú vagy. Jó elkapót vagy tight endet bűvészet lett volna normális áron szerezni (velük együtt járt volna az A), azokat meg nem lehetett megtartani, akik túl nagy pénzért sikerrel tesztelték a piacot. Gyenge B? ?

 18. 18

  Bélabá a csótány

  Meg lehetne jönni azzal is,hogy ebben a 4 szezonban(2015-2018) összesen hány pozitív mérlegű szezont hoztak le az “underdog” tendenciában lévő csapatok:
  West(Broncos,Raiders):3
  East(Bills,Jets,Dolphins):3
  South(Titans, Jaguars):4
  North(Browns,Bengals):1

 19. 19

  Antal Kovacs

  Lehet hogy a számok nem támasztják alá, és ez alapján nem gyenge a csoport, viszont idén biztos erősebb lesz (kivéve a Miami-t, de a Bills és Jets jobb lesz mint tavaly). Itt megint az a probléma, hogy coaching szempontjából egy kicsit is meg tudják e közelíteni BB-éket, amit kétlek…

 20. 21

  d zoli

  lássuk csak: Gilmore, DMC, JMC, Gost, Sony, Andrews. És persze Tibi.

 21. 22

  Antal Kovacs

  Azok a tavalyi értékelésbe számítanának be.. az ideieket meg nehéz úgy értékelni, hogy nincsenek pontos pozíciók :)

 22. 23

  combat

  Gost-tal már legyen egy határozott B!

 23. 24

  Arnold Patsenegger

  Liga szinten is nehéz találni öt HC-t aki megközelíti BB-t nem,hogy csoportban egyet :) :)

 24. 25

  Tamás

  Mason? Ha jól emlékszem a tavalyi éve alapján a PFF értékelése szerint az egyik legjobb guard volt.

 25. 26

  Antal Kovacs

  igen, ez kiterjeszthető tetszőleges csoportra :)

 26. 27

  renningan

  persze, hogy számít a resign, ért is aza címe a fejezetnek, hogy Érkezők/maradók :)

 27. 28

  Vicgeordie

  Sztem nincs 3, csak 2 (TB?, Gilmore + esetleg egységként az O-fal). De tavaly is csak 3,5 volt (Flowers és a neve plusz a PO alapján Gronk), és láttuk mi lett belőle. A Patriots soha nem a nagy nevekre épült

 28. 29

  Vicgeordie

  szerintem amúgy a Patriots-szurkerek nagy része sem adna erre egy B-nél jobb jegyet, de így sem hőbörög senki, mert
  1) BB knows
  2) draftcetli hegyek várnak beváltásra/trade-re
  3) szegény ember vízzel főzz
  4) lásd az első pontot.

 29. 30

  combat

  Mondjuk az elmúlt pár évben hányszor hallottam már az öreg fikázását az offseason tevékenysége miatt.
  A szurkolók egyik fele mindig jön az “In Bill we trust” szöveggel, a másik fele meg azzal, hogy BB maradjon csak edző a GM feladatokat meg bízza másra…

 30. 31

  csak ezt ne

  Ez a fixa ideád, de ez totál hamis. Tavalyi évben volt ennek szerepe, korábban pont olyan arányban nyert a Pats a csoport ellenfelek ellen, mint az összes többi ellen, egész pontosan a többiek ellen egy icipicit nagyobb arányban. Az AFC East jövőre minimum egy átlagos csoport lesz, de szerintem az AFC-n belül könnyen lehet a legerősebb is.

  Ráadásul a Patriots ellen mindenki a saját SB-át játsza, a Pats-et akarja megverni. Az AFC Eastben nem is kell mondanom, fokozottan van így. Minden frusztrációjuk beleadják ezekbe a meccsekbe. Nincs sétagalopp a csoporton belül, ez mese. Dominancia van, kőkemény harcok árán. Akárcsak az egész NFL-en belül.

 31. 32

  Arnold Patsenegger

  Tavaly C+ kapott… Azt SB győzelem lett a vége. :) Az értékelés szubjektív, mindenki másképp látja…

 32. 33

  csak ezt ne

  Vallási fanatikus? Az eddigi tények és tapasztalatok alapján, a BB-TB duó mellett azért nagyon nem kell aggódni. Ezt a nincs tehetség a csapatban siránkozást, kb ezerszer hallottuk már, szinte minden évben, talán 2007-ben nem, szerintem pont ehhez kell vallási fanatikusnak lenni, hogy ezt az imamalmot a valósággal szembe menve folyamatosan hajtsa valaki. Minden évben vagyonokért viszik el a “tehetségtelen” játékosainkat, valósággal siker fétisként, lassan a fél ligát volt Patriotsos edzők irányítják, mert mind azt hiszik, hogy akkor ragad rájuk is a sikerből, bár ez nem nagyon jött be eddig. Ha valamiben nem igazán lehet hinni, a realitások alapján az az un. elit játékosok és a siker összefüggése. Attól lesz valaki elit játékos, hogy sikereket ért el a múltban és amikor ezt pénzre váltja, akkor már többnyire nem lesz olyan jó. Vannak valóban kiemelkedő zsenik, de ők többnyire nem eladók, vagy csak nagyon ritkán és nagyon drágán, ezek egy konzisztensen sikeres csapatban szóba se jönnek. Így a nevek alapján sose fog jól mutatni a Patriots, de azért az elmúlt évek alapján szerintem nem nagyon bonyolult lenne belátni, hogy ez semmit nem számít.

  A valódi kérdés, hogy TB meddig bírja. Mert tavaly már voltak jelek, hogy a kor azért lassan utoléri, legyűri. Reméljük 1-2 évig még azért ellenáll.

 33. 34

  Márton Farkas

  hogy lehet azt érteni ha Gordon visszatér? sajnos az ő helyzetével nem vagyok tisztában. RFA az azt jelenti nem hogy meccselhetik az ajánlatot amit neki tesznek? Miért ne tartanák őt meg mikor nincs elkapó? Valaki leírná nekem részletesen mi vele a helyzet? Előre is köszönöm!

 34. 35

  Tamasi Antal

  Lehet, nem játszhat az NFL-ben többet a problémája miatt.

 35. 36

  Bujdy

  Sok cikkben említitek a kompenzációs pickeket. Ha jól emlékszem annak az a lényege, hogy ha “drágább” játékost veszítesz el, mint amit igazolsz, akkor jár, igaz?

  Tehát ha pl. egy tartósan erős csapat leigazol valakit, hogy “gyere ide olcsóbban, itt gyűrűt lehet nyerni”, akkor ott alacsonyabb lesz a fizetés, míg a másik oldalon “most nyertem gyűrűt/főcsoportot, pénzt akarok” motiváció miatt magasabb.

  Tehát ez azon kevés dolog egyike az NFL-ben, ahol pozitív visszacsatolás van, azaz a szabályrendszer erősíti a dinasztiát.

  (tudom, hogy ez most konkrétan a Pats esetében jön ki, de ez rendszer szintű anomália, nem csapat specifikus!)

 36. 37

  Arnold Patsenegger

  “rendszer szintű anomália, nem csapat specifikus”
  – Látom a Mátrixot te is szereted :D :D

 37. 38

  Arnold Patsenegger

  Ha vissza is tér az elvonóról akkor lehet egyből eltiltással kezdi, elég sok a kérdőjel körülötte.

 38. 39

  Vicgeordie

  na jó de mennyire hiteles egy ilyen fikázás az eredmények függvényében? nyilván BB sem tévedhetetlen, voltak/vannak/lesznek mellényúlásai, de az elmúlt 5 év 4 SB-ja és 3 bajnoki címe után mégis milyen jogon oltogatná bárki is? :)

  én személy szerint a tavalyi offseason után engedtem el végleg ezt az “úgyis okosabb vagyok mint Bill”-vonalat, miután szénné oltották a szurkolói fórumokon is őt az elengedések (Amendola, Solder, Butler, Lewis, Cooks stb.) és a minőségi érkezők hiánya miatt és láttuk mi lett a vége februárban…

 39. 40

  Sekler

  Amendola elengedése még most is fájó , a többieket nem lehetett megtartani , lásd milyen pénzeket akasztottak le és ahhoz képest mit nyújtanak.

 40. 41

  Everlast77

  No jó, de amíg ilyen gyenge a csoport, amúgy is csak a playoffra kell készülni :DDD

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team