Connect with us

Prémium cikkek

Belichick már megint jobban tudja – Patriots FA-értékelő

A Patriots nem igazán robbantott bankot, de erre nem is volt szüksége, hisz annyi kiselejtezett játékos van a ligában, aki éhbérért elmenne gyűrűt nyerni, hogy aztán a világ minden pénzéért aláírjon egy másik csapathoz. Igazából látatlanban oda kellene adnunk egy A+-t Belichicknek, mert bármit csinál az elmúlt években, annak úgy is AFC-döntő, de inkább Super Bowl az eredménye. De mégsem tudhatjuk le egy bekezdéssel az értékelőt, így most jól lehúzzuk ezt a piaci tevékenységet, csak hogy BB ismét ránk cáfoljon (vagy nem, és tényleg A+ lesz minden).

 

 

A tavalyi évhez képest jobban állt anyagilag a Patriots, 26 millió dollárja volt a nyitás előtt. Ezt az összeget 9,8 millió dollárral gyarapította Rob Gronkowski visszavonulása, illetve a másik tight end, Dwayne Allen kivágása is hozzátett 5 milliót a büdzséhez. Ezen kívül nem voltak érdemleges cutok, vagyis ~40 millió dollárral gazdálkodhatott a csapat.

 

Ez viszonylag sok, de Bill Belichick nem akarta azzal elrontani a pihenését, hogy az összeget a csapat jobb játékosaira fordítsa. Így a kiváló pass rusher, Trey Flowers, a túlértékelt OT Trent Brown, a korábbi első körös DT Malcom Brown és Danny Shelton, a Vikings egykori első körös elkapója, Cordarrelle Patterson, WR Chris Hogan és a korábbi Eagles-corner Eric Rowe sem marad, illetve egyelőre a csapat kezdő kickere, Stephen Gostkowski sem kapott új szerződést.

 

A fentiek közül egyedül Flowersért kár – a másodéves Isaiah Wynn tökéletes lesz Trent Brown helyére –, de évi 18 milliót nem ért meg Belichicknek, már csak azért sem, mert jövőre harmadik körös kompenzációs picket kap majd érte a csapat. A többiek inkább többé-kevésbé hasznos kiegészítő emberek vagy könnyen pótolható kezdők voltak, talán még Gostkowski visszahozatalára lehet számítani.

 

Érkezők/maradók

 

Szinte az összes Patriots-elkapó szerződése lejárt, így talán ez volt a legnagyobb hiányposztja a csapatnak. A TE is egyértelmű need Gronk visszavonulása után, ahogy a teljes védőfalra ráfért a renoválás, illetve a speciális egységet is rendbe kellett tenni, hisz Gostkowski mellett a punter Ryan Allen szerződése is lejárt, valamint Jason McCourty miatt a CB is erősítésre szorult (dőlt betűvel a hiányposztokat jelöltem, normállal a nem hiányposztra érkező mélyítéseket, vastagítottal pedig a megoldott hiányposztokat, illetve csak azokat a játékosokat értékeltem, akiknek legalább minimális esélyük van az 53-as rosterre).

 

 

  • Elkapó: Phillip Dorsett, 1 év, 2,6 millió dollár – Értékelés: B
  • Elkapó: Maurice Harris, 1 év, 1 millió dollár – Értékelés: B-
  • Elkapó: Bruce Ellington, 1 év, 895 ezer dollár – Értékelés: B-
  • Elkapó: Josh Gordon, 1 év, RFA tender – Értékelés: A

 

A fizetésük jól mutatják a játékosok értékét. Dorsettet már legalább ismerik New Englandben, ő meg is maradhat a rosteren, a többiek a 4-5. helyért küzdhetnek. Illetve ugye ott van Gordon, aki ha véletlenül visszatér, akkor komoly erősítést jelentene. Ezzel együtt is Tom Brady aligha ilyen felhozatalról álmodik, szóval ne lepődjünk meg, ha érkezik még egy nagy név, vagy akár egy első kört is erre áldoz a csapat. Kerekisti boldja szerint AJ Green fog érkezni egy trade útján, ezt én is el tudom képzelni.

 

 

  • Futó: Brandon Bolden, 2 év, 3,7 millió dollár – Értékelés: C-

 

A speciális egység kapott egy jó kis erősítést, másra viszont nem jó.

 

  • Tight end: Matt LaCosse, 2 év, 2,8 millió dollár – Értékelés: C
  • Tight end: Cedrick Lang, 1 év, 500 ezer dollár – Értékelés: ???

 

Egyikük sem egy Gronk, nem is igazán jók semmiben, meglepő lenne, ha akár Belichickék ki tudnának belőlük hozni valamit. Ne lepődjünk meg, ha az első két nap valamelyikén TE-et fog húzni a csapat.

 

  • Defensive tackle: Mike Pennel, 2 év, 5 millió dollár – Értékelés: A

 

Jó a class az idei drafton, ide még jöhet Pennelen kívül is erősítés. Kezdőnek nem biztos, hogy jó lesz, de a Patriots úgy is sokat rotál, arra pedig megfelel – az első két downra nagyon jó lesz.

 

  • EDGE: Michael Bennett, 2 év, 16,75 millió dollár – Értékelés: A+
  • EDGE: John Simon, 2 év, 4,15 millió dollár – Értékelés: B

 

Bennettért egy 5. körös picket fizetett a Patriots az Eaglesnek, majd adott neki egy új szerződést. A védőfalember nem olyan jó már, mint Flowers, viszont kevesebb mint feleannyiba került, szóval az nagyon jó deal volt Belichick részéről. A túloldalán már nem ilyen jó a helyzet, Simon cserekaliber, de pass rusherekből is van bőven jó az idei drafton, érkezhet ide valaki még a korai körökben.

 

 

  • Cornerback: Jason McCourty, 2 év, 10 millió dollár – Értékelés: A+

 

Ismeri a rendszert, ráadásul nagyon jól is játszott benne. Tökéletes igazolás.

 

  • Safety: Terrence Brooks, 2 év, 3,25 millió dollár – Értékelés: C+

 

Én a safetyt nem éreztem hiányposztnak Harmon, Chung és McCourty mellet, de végül is ennyi pénzért elmegy Brooks.

 

  • Punter: Ryan Allen, 1 év, 1,5 millió dollár – Értékelés: A+

 

Allen a liga egyik legjobb puntere és csak a 17. legmagasabb fizetést kapja.

 

  • Kicker: –

 

Értékelés:

 

A Patriots egy elég jó FA-n van túl, bár nem vitte túlzásba. Mondjuk erre nem is volt szüksége, hisz a TE- és a WR-piac nem volt jó, azt nem kellett erőltetni, ráadásul a csapatnak hat pickje is lesz a top101-ben, így fölösleges lett volna közepes játékosokat túlfizetni. Négy poszt kipipálva, minden tökéletesen elő lett készítve a drafthoz.

 

Értékelés: A-

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!